Весела Бонева: Сенки в анимацията няма

Певицата озвучава главната героиня в "Замръзналото кралство"
Обновена: 29 ное 2013 16:10 | 28 ное 2013 12:24, Петя Славова
8
Весела Бонева: Сенки в анимацията няма
Весела Бонева. Снимка: Форум Филм

В края на ноември дойде ред и на коледните сюжети, или поне снежните. А историята в „Замръзналото кралство“, която излиза на 29 ноември у нас, ни вмъква в приказен свят, управляван от две млади сестри – кралица и принцеса. По-голямата се оказва, че владее силите на леда и студа, но докато другите се плашат от уменията й, то нейната по-малка сестра е готова на всичко, за да я защити и от самата нея.

Именно малката Анна е главната героиня в анимацията, която в оригинал е озвучена от Кристин Бел, а у нас от певицата Весела Бонева. Всъщност, това съвсем не е първото й участие в дублажа. Чували сме гласа й в анимацията „Малката Русалка”, дублирала е и Прасковка от “Ледена епоха" 4. Трудно ли е да разчита само на гласа си и може ли да се импровизира в дублажа, споделя Весела пред Dnes.bg.

Как една певица се превърна в актриса и стана част от проекта „Замръзналото кралство“?

Още от малка имам силно влечение към актьорското майсторство и в моя роден град Пловдив съм посещавала уроци в продължение на няколко години паралелно с пеенето и пианото - всичко е свързано. Бях поканена на кастинг за главната роля на Анна във филма „Замръзналото кралство” и още докато гледах трейлъра на английски, разбрах, че тази роля е много близо до моята същност и трябва да дам всичко от себе си, за да ме изберат.
Толкова силно повярвах и се вживях в образа на Анна, че се случи най-хубавото. Да участвам в такъв голям проект на Disney беше истинско предизвикателство за мен.

В оригинал вашата роля на Анна е озвучена от Кристин Бел. Повлия ли ви нейното изпълнение?

Кристин Бел е изключителна актриса с прекрасен, много нежен глас. Тя беше една от причините да харесам толкова много ролята си. След като я слушах повече от 1000 пъти в оригиналния запис, да запиша дублажа и песните на български език не беше лесно. Необходими бяха няколко дни упорита работа в студиото заедно с целия екип от професионалисти, без които не можем.

А кое бе най-трудно в този проект?

Трудната част при мен беше свързана с множеството превъплъщения на героинята ми Анна, която е дръзка оптимистка с много добро сърце. Тя е много динамичен персонаж и по време на записите трябваше често да сменям настроенията си, за да пресъздам образа й. Озвучаването се случва на откъси и беше нужно много бързо да влизам от тъжни моменти в моменти на радост, безпокойство, паника.

Кадър от "Леденото кралство". Снимка: Форум Филм

 За първи път ли озвучавате анимационен персонаж?

Не, всъщност това започва да ми се превръща във втора професия. Аз изпълнявам основната песен в анимацията „Малката Русалка”, дублирала съм Прасковка от “Ледена епоха 4”, множество детски сериали и още куп реклами. В „Замръзналото кралство“ за първи път озвучавам главна роля, като освен че дублирам репликите на моята героиня Анна, изпълнявам и четири песни.

По-лесно или по-трудно е да разчитате само на гласа си?

Няма лесни неща. Всичко, което правя, е свързано с много упорит труд, репетиции и часове записи до получаване на крайния резултат. Аз съм изключително упорита и много голям перфекционист във всяко едно отношение.

Трябва ли да остане в сянка актьорът в дублажа?

Не мисля, че е възможно това да се случи. Сенки в анимацията няма, още повече, при положение че едни от най-големите актьорски имена в България озвучават най-добрите анимации на Disney. Част от дубльорския екип на „Замръзналото кралство“ в България са Надежда Панайотова, Момчил Степанов и Петър Бонев, в озвучаването на песните се включва и Теодор Койчинов.

Може ли актьорът да импровизира в анимацията?

Може, да! Импровизацията идва от непринудеността по време на самия запис. Колкото по-истинско и първично се получи дублирането на дадена емоция и сцена, толкова по-добре ще се приеме от публиката. Но като цяло следваме специалните инструкции и всяка една частичка от филма се преглежда по няколкостотин пъти, преди да излезе на големия екран.

Какво се случва с вас на музикалната сцена?

В момента завършвам новия си албум. Той ще бъде в по-различен стил от всичко, което съм правила досега. Ще има много дуети с изпълнители, повече Pop и R&B звучене. Новата ми песен „Обсебен си”, която записахме заедно с Goodslav и Светлин Къслев от Starlight Records, както и видеото към нея, ще бъдат готови най-късно януари. Обикалям из страната и в чужбина на концерти и клубни изяви. Последния път бях в Баку на една сцена с Craig David и Fatmnan Scoop.

Ето и откъс от филма

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
yasensl преди 10 години
do 4Започнаха да ми липсват псувните вече всеки обижда на селянин.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
филмчето е супер сладко, препоръчвам
2
2
 
8
 
! Отговори
ох, котьооо... преди 10 години
Дайте още някоя снимка на тая Весела. Добро гадже е!
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази е много готина мацка !