Частните болници: В битката срещу COVID-19 сме от самото начало

Лечебните заведения излязоха с обща позиция
17 мар 2020 14:48,
34
Частните болници: В битката срещу COVID-19 сме от самото начало
Снимка: БГНЕС

Частните болници излязоха с обща позиция, която да разкрие тяхната готовност за борба с коронавируса. Многократно тези лечебни заведения бяха обвинявани от БСП, че не помагат по време на пандемията, соцлидерката Корнелия Нинова дори поиска да бъдат спрени парите от НЗОК за този вид болници. Излагаме позицията на най-големите частни болници у нас:

Още по темата

 
“Най-големите групи частни лечебни заведения в страната Аджибадем Сити Клиник (Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, УМБАЛ Младост и УМБАЛ Сърдечно-съдов център), Булфарма (УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“-гр.Пловдив, УМБАЛ „Здраве“-гр.Пазарджик, МБАЛ „Здраве“-гр.Велинград, МБАЛ „Проф.Д.Ранев“-гр.Пещера, МБАЛ „Бургасмед“) и УМБАЛ „Каспела“, които предлагат комплексна медицинска помощ в почти всички направления на медицината, се обръщаме към обществеността, за да изразим нашата готовност да бъдем полезни в момент, в който според нас е редно всички усилия и целият възможен медицински капацитет и ресурси да бъдат насочени и ангажирани там, където могат да бъдат от значение в борбата от най-висока степен на важност, пред която се изправя целия свят в момента.
 
Ние наблюдаваме и осъзнаваме сериозността на заплахата, която се превръща в реалност и в нашата страна през последните седмици, и със сигурност не сме безучастни към случващото се. Още в самото началото на кризата изпратихме декларация до институции, медии и обществеността за готовността си да се включим в обединените усилия на държавните институции и структури и участваме активно във всички областни кризисни щабове. С цел избягване на всякакви спекулации в обществото, сега повторно заявяваме пълната си мобилизация и намерение да подкрепим Националния кризисен щаб с всичките си налични ресурси. Нашите лекари и медицински специалисти в базите, които покриват значителна част от населението на страната, вече работят в условията на извънредна ситуация, предвид откриването и разпространението на все повече заразени от COVID-19 на територията на страната и очаквания пик на заболеваемостта през следващите седмици, а може би и месеци.
 
Бихме искали обаче да ви уверим, че можете да разчитате на нас като лечебни заведения в сферите и възможностите, в които имаме човешки и технологичен капацитет, компетентност, знания, опит и подготовка. Смятаме, че като неразделна част от здравеопазването на страната, можем да бъдем допълнително полезни, а всяка медицинска възможност, с която България разполага в момента, трябва да се има предвид в условията на пълна мобилизация за справяне с проблема.
 
Ще бъдем наистина удовлетворени, ако нашите ресурси и възможности, желанието и призванието на нашите медицински специалисти да изпълнят максимално своя дълг към обществото, допринесат за опазване на живота и здравето на възможно най-голяма част от нашия народ.
 
С готовност бихме приели планиране на разговори и следващи стъпки с държавните институции и Националния кризистен щаб за борба коронавирус за активно сътрудничество в борбата с новия вирус във всички сфери, в които можем да предложим квалифицирана и високоспециализирана помощ.”, завършва позицията на частните болници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОРНИ не ги е видяла в борбата с КОРоНИ вируси!
24
0
 
1
 
! Отговори
До20 преди 4 години
"фъркай"за САЩ бе отворко какво ти пречи,уфф Верно той пък оня рижавият нарцис,удари кепенците за"инвеститори"като теб!
23
2
 
1
 
! Отговори
до Срамота преди 4 години
Явно никога не си стъпвал в такава болница и плющиш глупости. Миналата година точно по коледните празници от Пирогов ми отказаха спешна помощ, а в Токуда ме приеха първо в спешното им отделение и след два часа ме сложиха в отделение нефрология.
22
0
 
2
 
! Отговори
проф. Ан преди 4 години
Частното е далаверата. Не знам защо спряха по средата - ВИК, ЕРП, Болници. Всичко в частно-американски ръце и в такъв момент хлопват кепенците, за да има повече супа за духане. И армията може да направят търговско дружество за да е ясна схемата. Спах и не си купих завод за левче. Сега няма нищо. Държава-Сметище с народ ... сам си знае какъв е!
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е ли най добре да ги национализират ? или поне временно ?
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега не е момента да се търсят частни интереси. Дайте пример на солидарност, за превъзмогване на кризата. Общественият интерес е над частния.
19
0
 
5
 
! Отговори
Манолова преди 4 години
Сега се сетиха, че може да дойде някой лев от ЕС и предлагат помощ, но тя не е безплатна.Идеш ли в Токуда още на входа ти се взимат едни 300 лева...и аз незнам защо...
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който е платил повече е с предимство в частните болници съжалявам!
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък съм си платил и съм се подготвил, а сега, искате да взимате от мен, все едно съм крал от някого? Играх по правилата, а сега сменяте правилата! Пуууу, *** дупка!
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 14А приемливо ли е, да има апаратура, да има медицинско лице, квото умее да я ползва, да съм хвърлила КАМАРА ПАРИ, а държавата, да спасява другите за моя сметка, без компенсация! НЕ, НЕ Е!
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 15Аз на тебе нищо не ти пожелавам, пък! И стих ме обижда! Имам дислексия и не смятам за важно, да си чета по 4 пъти коментарите (да, по толкова ми отнема, да си намеря грешките).Направил съм решение за себе си, сега съжалявам, че е в България! В САЩ нямат такив проблеми!
14
4
 
12
 
! Отговори
срамота преди 4 години
В нито една частна болница няма инфекциозно отделение.Нито спешно отделение.Всички до една са приближени до властимащите и само точат бюджета и обират последните пари от пациентите.Но кой им дава лицензи и им праща баснословни пари за фалшивите операции?-Хунтата Герб.Защо въобще им дават лицензи без да имат спешни отделения и не дават денонощни дежурства?-Защото в частните болници всичко е келепир.Келепира там е над всичко.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз стискам палци за проф. Куртева. Бог да я пази от всякакви зарази!
12
2
 
15
 
! Отговори
неразбрал преди 4 години
Колко болни от коронавируса лекуват тези гешефтари?НИТО ЕДИН.Само източват НЗОК , естествено с благословията на Тиквуций.Частните болници работят само като банкови клонове.Фалшиви болнични ,фалшиви диагнози ,фалшиви операции и лечение само със суперскъпи лекарства.МАФИЯ!
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва навсякъде медицината да е държавна,и да се ръководи отговорно,защото сега ако умрат много хора ефектно на куп,това ще се счита за масово убийство причинено от лошо управление,и кражби.
10
1
 
10
 
! Отговори
Фо11 преди 4 години
Неграмотни,инвеститор'ю не ти пожелаем нито на теб нито на твоите близки,ако недай си боже ви налази това чудо,ще видите как от"редовен клиент и абонат"ще опрете до Държавното лечение!
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато са застрашени толкова много хора, е недопустимо частния интерес да превъзхожда обществения и националната сигурност В Испания, правителството пое контрола над частните болници
8
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10Обирудвани са и 90% от парите са им от клие ти и и веститори, а останалите са от НЗОК, дошли чрез тези клиенти. Така че е малко нагли, да се "одържевяват" и да се покаже среден пръст на хората, които са ги направили, именно, за да имат към кого да се обърнат, по време на криза!
7
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10Като здравно осигурен, аз имам право на достъп до ресурсите от НЗОК. Това, че ползвам допълнител и услуги е друго.Освен редовен клиент и абонат, съм и съсобственик(миноритарен, признавам си) собственик в няколколко такив болници, така че съм в правото си, да го ползвам. Все пак, зато инвестира в тях! Аз се подготви хза черните дни, а не кат оня плешивия, да тараша държавните! Морално, знаете че съм прав!
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Частните болници наистина могат да са полезни ако ги превърнат в инфекциозни и са под контрола на държавата, все пак са най оборудвани и така ще дадат своя принос