7 нови случая, общо 338 души са с COVID-19 в България

11 човека са излекувани, 7 са починали
29 мар 2020 08:03,
82
7 нови случая, общо 338 души са с COVID-19 в България
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

338 са общо потвърдените случаи на коронавирус COVID-19 в България към момента, от които 7 са починали. Това сочи актуалната информация относно разпространението на заболяването в страната, предоставена от ВМА, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Излекуваните пациенти са 11.

Още по темата


7 са новите положителни проби. Те са установени в Пловдив (3 случая), Варна (1 случай), Кърджали (1 случай), Смолян (1 случай), Сливен (1 случай).

Днес от 17.00 часа в Министерски съвет ще се проведе редовният брифинг на Националния оперативен щаб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
3
 
! Отговори
до Борисов преди 4 години
докат не заиграе Тоягата и Глобата тоз Матрял няма да слуша !
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До от кв Лагера,Аз нямам куче но се разхождам в моя град. Не съм от София, но не живея в голяма къща със двор, а в апартамент.
42
6
 
9
 
! Отговори
от кв Лагера, преди 4 години
Стягай мерките ! Вопиюща безотговорност в София ! пак тръгнаха с едно кафе ,едни цигари и целодневни разходки на кучета ! В кварталните магазини Не се спазват часовете за възрастни ,а две жени метат прахоляка на улицата . Ало Фандъкова ,това ли са мерките ти ?
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То на някои може да им е минало а пък да се съобщили на доктора, ако са били под домашно лечение.
40
4
 
18
 
! Отговори
65 преди 4 години
Спазвам изискванията на щаба.Но да питам защо аз и детето ми не можем да разходим кучето, понеже сме двама. Не мога да изляза от София посока изток_напр.да се повозя с колата.А стотици се връщат в България (80%)заразени.Които я напуснаха плюейки я.В чужбина било супер.Ами що не вярват на тамошните медици,а?Да си стоят там и да се справят както могат.Пишейки това си мисля ,че може и да не съм права
39
3
 
14
 
! Отговори
ист преди 4 години
Фитилът на заразата е запален. От нас зависи дали ще стигне до барута.Девизът на борба против спин беше - спи сам.Девизът на борба против вируса е - стой сам.
38
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЗа какво ти е дезинфекция, като вируса е вече само в хората, хранителните магазини, асансьора, автобуса и в аптеката., Ако хората стоят в къщи вируса си умира след известно време навън...Какъв смисъл виждате в подобни дезинфекции...? То бива плиткоумие, но вашето е...
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 37 Сделано в КитаеНещо си в атлантическа заблуда ! Сигурно е от сутрешното дрогиране и те разбирам. А може и да те е хванал вече вируса и това са страничните му ефекти. Имаш около седмица и сбогомгенди
36
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мерките по света - безплатни маски, дезинфектанти и дезинфектирането на всички публични пространства.Мерките у нас - Спирт, маски и дезинфектанти няма! Стойте си у вас! Скоро и храна няма да има.
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някоя мисирка да бъде така добра и да попита къде е спиртаОтговорът ще бъде нещо като- канцлерът на австрия ми се обади и ми плааааче за спирт, но аз- не, първо нашите нужди да задоволим и презадоволим
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За съжаление те първа ще плачем.Кога ще започне масова дезинфекция по областните градове?Кога КПП-татат ще почнат да функционират по изискванията за действие при епидимологична опасност, а именно проверка на температура, симптоми и при наличие на такива карантина, при липса дезинфекция и пътуващите да се пропускат.По прашясалите книги го пише за защита на населението и гражданска отбрана , само трябва някой да го прочете и да почне да го прилага.
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Водещата - Имаме въпрос от зрителка от Испания "Диагностицирана съм с ковид19 и съм на домашна карантина. Кога ще имам възможност да се прибера в България?"Видяха, че в Испания за легло в болницата чакат 100 и ги хвърлят по коридорите, за това е зора да се връщат спешно. И как с ковид се прибираш, с частен самолет?
32
2
 
14
 
! Отговори
Граничар преди 4 години
Допълнителни ограничителни мерки не са необходими. Проблемът е на границата. От самото начало на извънредното положение, от там са влезли 200 000 заразени и продължават да влизат. Ако оставят тази дупка отоворена и в бункери да ни затворят, ефект нулев.
31
2
 
9
 
! Отговори
Всички се преди 4 години
вързахте на тоя вирус.Сега навсякаде политиците ще замажат краденото а вие бройте вируса и лапайте мухи.
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ще дойде денят, в който ще има хора, които ще се срамуват от това, което направиха, затова, че не послушаха правилните хора, а правилните хора спряха да убеждават, че нещата не са такива, каквито изглеждат и си казаха на ум - "***, правете каквото си знаете - пък да става каквото ще!".
29
2
 
16
 
! Отговори
До 32 преди 4 години
Спирта се товари на цистерни и се изкарва и продава в Румъния.Молдова.Гърция.Русия.Украйна и т.н.!Питайте някой дето работи в Захарни заводи ГОряховица!А парите знаете къде отиват!
28
6
 
8
 
! Отговори
Тролинститут преди 4 години
БСП и Румен Радев трябва наистина да организират интернет уроци за своите ***. Защото сега те сриват рейтинга на червените. Нали гербаджиите трябваше да са простаците докато червените и тъмносините да са умните и красивите. Само че просташките коментари и обидите не идват от гербаджиите. Тогава как със злоба и интрига троловете ще накарат хората да гласуват за тяхната партия? Всяка лоша дума за Борисов и щаба се насочва към БСП с удвоена тежест. Много грешна стратегия.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мерките им някъде пропускат. Да си проверят къде. Със сигурност не е заради хора, излезли да направят няколко крачки в парка. В супермаркета се разминаваме на по-малко разстояние от хората в парка. Щом има 200 производства срещунарушители на карантината можем да предположим, че фактическите нарушители са поне тройно повече.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименв болниците
25
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Отблокирахме от резерва спирт, произведохме допълнително и ПУСНАХМЕ". А в аптеките- няма. Къде е спирта? И маските?