Първи са: САЩ с черен рекорд, минаха прага от 20 хил. починали

Франция доближава 14 хил., очаква високо епидемично плато
Обновена: 11 апр 2020 22:07 | 11 апр 2020 22:00, Веселина Йорданова
202
Първи са: САЩ с черен рекорд, минаха прага от 20 хил. починали
Снимка: БГНЕС

Съединените щати днес станаха страната с най-много смъртни случаи от новия коронавирус и преминаха мрачния символичен праг от 20 000 починали, предаде Ройтерс.

Още по темата
Агенцията отбелязва, че това е станало в момент, когато президентът Доналд Тръмп обмисля кога животът в страната, в която има над половин милион заразени, най-много в света, може да започне да се нормализира.

Смъртните случаи в САЩ от коронавируса са около 2000 четири поредни дни. Най-тежка е ситуацията в град Ню Йорк и неговите околности.

Представители на здравните власти предупреждават, че смъртните случаи в страната може да достигнат 200 000 до края на лятото, ако безпрецедентните карантинни мерки, които спряха икономиката и оставиха повечето американци у дома, бъдат отменени след 30 дни, отбелязва Ройтерс.

По официални данни, компилирани от специализирания сайт Worldometer, до момента от коронавируса в САЩ са починали 20 064 души. Само от началото на днешния ден са били регистрирани 1317 смъртни случая.

619 смъртни случая от новия коронавирус са били регистрирани в Италия през последното денонощие, предаде Ройтерс, като се позова на здравните власти. С това общият брой на починалите в страната от причиняваното от вируса заболяване Ковид-19 достигна 19 468. През последните 24 часа в Италия са били регистрирани 4694 нови заразени. С това общият брой на диагностицираните с коронавируса в страната вече е 152 271.

Смъртните случаи от новия коронавирус във Франция доближават 14 000, предаде Франс прес. Френският главен здравен инспектор Жером Саломон съобщи тази вечер за 353 починали в болници и 290 в старчески домове.

С това общият брой на починалите в страната от причиняваното от вируса заболяване Ковид-19 достигна 13 832. Франция е на четвърто място в мрачната статистика след Съединените щати, Италия и Испания.

Френският главен здравен инспектор коментира, че "изглежда се очертава много високо епидемично плато. Абсолютно необходимо е да продължим да бъдем бдителни", подчерта той на всекидневния си пресбрифинг, като подчерта, че "натискът върху болниците остава силен", с над 2000 нови хоспитализирани във Франция.

През последното денонощие в страната са били регистрирани 4785 нови случаи на зараза. С това общият брой на диагностицираните с коронавируса във Франция вече е близо 130 000 - 129 654. Страната е на четвърто място и по този показател, след САЩ, Испания и Италия.

За трети пореден ден във Франция броят на пациентите с Ковид-19 в интензивно отделение е намалял - този път със 121 до 6883.

"Това е ново съвсем леко понижение, (което) ще облекчи нашите медици в реанимация", каза френският главен здравен инспектор, който се застрахова срещу прекомерен оптимизъм.

"Не е дошло времето за слагане на край на карантината. Имаме достатъчно време, за да обмислим" как да процедираме оптимално, заяви Саломон.

В понеделник френският президент Еманюел Макрон трябва да обяви докога ще бъде удължена карантината, която бе въведена на 17 март и засега изтича на 15 април, припомня Франс прес. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
15
 
! Отговори
Забравете ! преди 4 години
Доброто старо време, няма да се върне.Насилствено ще ни ваксинират ли, ще ни чипират ли, но нЕма да се спрат, докато не дойде НСР със редуцирано население.
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като се вижда кои страни са жертви така да се каже, но може да се предположи кой е виновен. Лидерите трябва да го посочат, но честно и почтенно. Тръмп може да го направи.
63
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стадният имунитет за който е така модерно да се говори е нищо по-различно от това да живеете в жилищен блок и да си хвърляте отпадъците през прозореца знаейки,че съседитр ви са нормални хора и ще почистят.Стадният имунитет разчита на това че тъй като повечето от групата (но,не всички) са здрави и подържат някаква хигиена то те няма да разнасят заразата затова било безопасно да им вкарате 2-3% болни или хора с никаква хигиена.Няма нито едно доказателстви за колективен имунитет.
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Люболиберална демокрация и глобализация
61
9
 
15
 
! Отговори
Любо преди 4 години
До Анонимен 58В България гробищата се овеличават с внушителни темпове от години, обаче сега се сетиха с 600-те заразени и 20-те починали (не съм сигурен в бройката, мир на праха им) да се правят на загрижени.Всичко е една голяма световна пародия, смело крачим към идиокрация.
60
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целта на публикуваните цифри по горе е да се създаде параноя от власт имащите.Но не се отбелязва броя на населението на конкретната държава и процента?САЩ над 300милиона население, болести и смъртност не назовани?!?!
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България съртността е 15 промила годишно, което значи че в страната, при 7млн. население умират 105000 човека за година или по 287 средно на ден без тази епидемия. Ако в САЩ смъртността е 10 промила, при тяхното население средно на ден трябва да умират по 8219 човека, а годишно 3 млн. души без коронавируса.
58
5
 
11
 
! Отговори
чичо преди 4 години
Не ми хвалете индианците, дето са правили жертвоприношения от хора.Малко им е била Испанската инквизиция !
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен Тръмп ще вземе втория мандат.Той ще трябва да се справя с икономическата криза.Болните нарастват ама се и правят много тестове.Сащ ще се оправят но ще са нужни години.
56
1
 
2
 
! Отговори
Беър Грилс преди 4 години
До ТонкатаЩо бе?Кво му е на печен плъх на скара?
55
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аре не го обръщайте на ЗА Сащ и ПРОТИВ Сащ. Казва се Бог да пази и всичко друго е излишно.
54
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И БГ ше умре ама няма да е от вируса за 30 години от 9 млн останаха 6 млн с тия темпове още 30 години и никой няма да търпи държава от 3 млн човека.
53
5
 
15
 
! Отговори
zoro преди 4 години
Този вирус е направен от американски учени заедно с китайците в Ухан...Така че няма други виновни.Оръжието на века.Едни умират-други забогатяват и перат пари.По рано когато нямаха цех за маски казваха,че не помагат на здрави,били са за болни и персонала.Сега бизнеса се подреди-и се налага Всички да ги слагат...Пари,само пари..
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГРАД КОЗЛОДУЙЪхъ.Хванаха горките индианци и насила им наливаха уиски в гърлата.
51
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 443 седмици карантина и индивидите като теб с лабилна психика ревнаха заправа и свободи.Ха-ха-ха! 23 % за психиатър...
50
4
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Естествено е, че са първи във всяко едно отношение и това не е случайно ... що се отнася до черните рекорди, те са патент на "китайското икономическо чудо" и кулинарните му специалитети които включват в менюто му кучета, котки, прилепи и гризачи. С подобен бит и култура китайците дават на света евтината си работна ръка, евтините си и нискокачествени стоки ... и Коронавирусите си ... !!!
49
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май никои не е разглеждал cdc.gov .. това е нищо в сравнение с умрелите от пневмония диабет респираторни заболявания ,хемодиализа и рак а този вирус убира такива случаи само 0,9% от измрелите нямат подобни диагнози
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаше една приказка за едрата шарка и одеялата...
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Petar, NYТи май хич не си умен.САЩ не е континент бе.
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 38Технически погледнато е така.Нетехнически, от друга страна, никой не е избил индианците умишлено.Просто са им донесли патогени от стария континент, Европа, които са липсвали в Америка.Така е и с Европа в сравнение с Азия.Ние не ядем прилепи, кучета и котки.Нито бръмбари, *** или пеперуди и мухи!