Първи са: САЩ с черен рекорд, минаха прага от 20 хил. починали

Франция доближава 14 хил., очаква високо епидемично плато
Обновена: 11 апр 2020 22:07 | 11 апр 2020 22:00, Веселина Йорданова
202
Първи са: САЩ с черен рекорд, минаха прага от 20 хил. починали
Снимка: БГНЕС

Съединените щати днес станаха страната с най-много смъртни случаи от новия коронавирус и преминаха мрачния символичен праг от 20 000 починали, предаде Ройтерс.

Още по темата
Агенцията отбелязва, че това е станало в момент, когато президентът Доналд Тръмп обмисля кога животът в страната, в която има над половин милион заразени, най-много в света, може да започне да се нормализира.

Смъртните случаи в САЩ от коронавируса са около 2000 четири поредни дни. Най-тежка е ситуацията в град Ню Йорк и неговите околности.

Представители на здравните власти предупреждават, че смъртните случаи в страната може да достигнат 200 000 до края на лятото, ако безпрецедентните карантинни мерки, които спряха икономиката и оставиха повечето американци у дома, бъдат отменени след 30 дни, отбелязва Ройтерс.

По официални данни, компилирани от специализирания сайт Worldometer, до момента от коронавируса в САЩ са починали 20 064 души. Само от началото на днешния ден са били регистрирани 1317 смъртни случая.

619 смъртни случая от новия коронавирус са били регистрирани в Италия през последното денонощие, предаде Ройтерс, като се позова на здравните власти. С това общият брой на починалите в страната от причиняваното от вируса заболяване Ковид-19 достигна 19 468. През последните 24 часа в Италия са били регистрирани 4694 нови заразени. С това общият брой на диагностицираните с коронавируса в страната вече е 152 271.

Смъртните случаи от новия коронавирус във Франция доближават 14 000, предаде Франс прес. Френският главен здравен инспектор Жером Саломон съобщи тази вечер за 353 починали в болници и 290 в старчески домове.

С това общият брой на починалите в страната от причиняваното от вируса заболяване Ковид-19 достигна 13 832. Франция е на четвърто място в мрачната статистика след Съединените щати, Италия и Испания.

Френският главен здравен инспектор коментира, че "изглежда се очертава много високо епидемично плато. Абсолютно необходимо е да продължим да бъдем бдителни", подчерта той на всекидневния си пресбрифинг, като подчерта, че "натискът върху болниците остава силен", с над 2000 нови хоспитализирани във Франция.

През последното денонощие в страната са били регистрирани 4785 нови случаи на зараза. С това общият брой на диагностицираните с коронавируса във Франция вече е близо 130 000 - 129 654. Страната е на четвърто място и по този показател, след САЩ, Испания и Италия.

За трети пореден ден във Франция броят на пациентите с Ковид-19 в интензивно отделение е намалял - този път със 121 до 6883.

"Това е ново съвсем леко понижение, (което) ще облекчи нашите медици в реанимация", каза френският главен здравен инспектор, който се застрахова срещу прекомерен оптимизъм.

"Не е дошло времето за слагане на край на карантината. Имаме достатъчно време, за да обмислим" как да процедираме оптимално, заяви Саломон.

В понеделник френският президент Еманюел Макрон трябва да обяви докога ще бъде удължена карантината, която бе въведена на 17 март и засега изтича на 15 април, припомня Франс прес. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
3
 
! Отговори
СЕГА Е МОМЕНТА! преди 4 години
Ето сега на ПРАКТИКА да ни покажат силата на частната инициатива и капиталистическия модел!Има МНООООГО търсене за лечение - направете насрещното предлагане де!(не става талка ли? - трябват дългосрочни инвстиции които са на загуба? - еми 'оптимизирайе' де!!)
84
3
 
1
 
! Отговори
Ония хора преди 4 години
Ми казаха така аз като разумна съзнателна интуитивна интелигентна форма на живот имам право да си обичам която си искам, друга чужда все тая - тия неща се променят. Ама и друго 1500 годишните безделници са един лицемерен инвазивен лукс, които не само не можем да си го позволим, ами става вече много вреден, по-вреден от Геноцит 1.0, Холокост 1.0, Геноцит 2.0 и Холокост 2.0 и са пряко отговорни за завръщането на Третия райх тук през 2002. Или си тръгвате или си тръгвате към Палестина и Израел ...
83
3
 
21
 
! Отговори
Какво ги гледате, преди 4 години
САЩ нямат здравеопазване.
82
5
 
7
 
! Отговори
Изненада! преди 4 години
Краварите приеха сталинския подход: Има човек - има проблем, няма човек - няма проблем!
81
4
 
0
 
! Отговори
Сега може да ... преди 4 години
Решим тоя проблем като цивилизовани мъже или по другия баба Яга начин, но 20 години нарушение на закона са си 20 години нарушение на закона. Камък, ножица, хартия -1,2,3 ....чаоооооо, ариведерчииии, оревоаааар, сайонара и да го ..
80
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен5-10% смъртност е по сметките на хора, които имат проблем с математиката за 3ти клас. Всеизвестно е, че няма масово тестване. Тестват се почти само тежките случаи. Да, от тях има 5-10% смъртност. Но в една Германия, където има масово тестване, се оказва че смъртността е 0.3% !!!
79
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Испания вече има скандал с броенето на починалите от коронавируса. Там са приели, че всяка смърт, когато починалият е бил заразен, се смята за причинена от коронавируса. Това означава, че дори някой да падне от балкона си на 10-ия етаж, ако е имал коронавирус, последния ще е причина за смъртта.
78
1
 
11
 
! Отговори
Дядо Ви преди 4 години
3 големи мутации е имал Испанския грип, съответно и 3 вълни, проточило се е с години.Първокурсници са били началници отделение, понеже другите са починали.При нас лекарите са повечето пенсионери, при голяма епидемия ще стане много зле.
77
6
 
12
 
! Отговори
Любо преди 4 години
До Анонимен 90Точно това ме учудва, че повечето смъртни случаи, само се предполага че са от COVID-19.Няма и 100% тестове доказващи короната, да не кажа 50%.Имаш температура корона, боли те главата, потиш се корона, абе глупости за простолюдието.
76
10
 
11
 
! Отговори
123 преди 4 години
Разследващ журналист в Ню Йорк казва че няма никакъв вирус. Повечето линейки се разкарвали празни, а пред спешното отделение за 2 часа свалили само един човек.
75
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безредици? Който се опита да дестабилизира държавата значи е волен или неволен слуга на кръвопиещата и дрогираща се с детска кръв каста, която е пътник. Да излиза армията и всички в подземията за опити. Ще сънувате безредици! Гледайте другата част от народа да не се организира и ще видите как идва болката...
74
9
 
6
 
! Отговори
дезинформация преди 4 години
ако искате да гледате колко човека умират на ден в различните държави ето ви сайта countrymeters.info няма нужда щабове и поръчкови новини да ви плашат с числа като ви внушават че мислят за здравето ви!!!между другото безредиците започват вече от петък в андерлехт-белгия са започнали търсете в чуждестранните сайтове за информация!!!тук ще ви налагат само глоби и ограничения и задължително носене на парцали на лицето!!!тук само една искра е нужна и ще видят какво умее тълпата!!!
73
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само че те официално започнаха да приписват на вируса смъртни случаи когато - той е само съпътстващо заболяване, но не и причинител на смъртта - не е доказано, а само се предполага, че покойника може да е имал вируса.Повтаям - това е официално! Източник в документа:https://cdc.gov/nchs/data/nvss/coronavirus/Alert-2-New-ICD-code-introduced-for-COVID-19-deaths.pdf
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 75Явно си недоразбрал какво имат предвид по "стаден имунитет". Смята се, че ако повече от 70 % от населението преболедува, заразата ще спре поради невъзможност да се заразяват вече преболедувалите. Предаването на вируса между останалите вече ще е недостатъчо да се поддържа веригата на заразяване.
71
2
 
14
 
! Отговори
А сега сериозно преди 4 години
A стига са писали глупости журналистите. В коя държава е най-голямата смъртността, се изчислява върху броя на населението. САЩ е с пет-шест пъти повече население от Италия. Нека поне някой с начално обазование напише статия по въпроса!
70
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давай, Тръмп. Изловете всички които пиха кръв от деца и под ножа. НСР е нужен! Хората спряха да вярват в доброто и света ще се срути. Сега е времето да спасим каквото спасим.
69
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро като огладнеем и ние ще почнем да ядем прилепи, плъхове и змии. Затопля се, скоро ще излезнат змиите.
68
8
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Като ни сполети същото след тези свободни разходки по улиците...ще ви питам тогава какви ще ги мъдрите... Сега за другите страни е лъжа, а за нас какво ще е? Не ви е срам. Виждате, че има биологична война, а приказвате за, че всичко е измама. Като си затвориш очите пред проблема той няма да е изчезне, а ще те погълне. Боже, вразуми тези прости хора!
67
8
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 4 години
Малоумно заглавие и *** статия.САЩ е 330 милиона, в пъти повече от всички други Европейски страни.Смъртността на 1 милион е 60 в САЩ, в Испания е 350, така че не е ясно кои са рекордъорите.
66
1
 
3
 
! Отговори
Бубето преди 4 години
Прочетете трилогията на невероятния учен Джаред Даймънд, белким нещата ви станат по-ясни... :)