Ветеран от Втората световна война от Бразилия победи COVID-19

През войната той е служил в бразилската артилерия в Африка
15 апр 2020 16:01, Ния Христова
3
Ветеран от Втората световна война от Бразилия победи COVID-19
Снимка: БГНЕС
Ветеран от Втората световна война, който е на 99 години, бе изписан от болница с военни почести в Бразилия, след като се възстанови от коронавирус, предаде АФП.
 
Старши лейтенант Ернандо Пивета е служил в бразилската артилерия в Африка през войната.Той напусна военната болница в столицата на Бразилия, съпроводен от духова музика и аплодисменти. 
 
"Това беше огромна битка за мен, по-голяма от войната. На война те убиват или оцеляваш. Сега трябва да се бориш, за да живееш и да излезеш победител в тази битка", разказа Пивета, който прекара 8 дни в болницата. 
 
През войната той е служил в 4-ти артилерийски полк на бразилската армия, малко след като страната влиза във Втората световна война на страната на Съюзниците. Връща се в Бразилия с полка, за да защитава страната си от инвация на Оста, която така и не се случва. 
 
"Той спечели още една битка, този път срещу новия коронавирус", се казва в изявление на бразилските военни. В него също така се отбелязва, че Пивета е изписан на 75-ата годишнина от успешната бразилска военна кампания в Монтезе, Италия.
 
Бразилия е най-засегната от коронавируса страна в Латинска Америка. До този момент 1532 души са починали, а над 25 хиляди потвърдени случаи. 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво!!!!!!
1
9
 
6
 
! Отговори
Венци Паниката преди 4 години
Еми, ако няма тежък диабет, 2 3 инфаркта, сериозни белодробни проблеми, забита брадва в тила, всеки човек го изкарва на крак. Не знам защо това трябва да е новина.