До юни ситуацията с COVID-19 ще се нормализира

На това мнение е професор Татяна Червенякова, консултант по инфекциозни болести
16 апр 2020 13:50, Нели Христова
39
До юни ситуацията с COVID-19 ще се нормализира
Снимка: БГНЕС

Според проф. Татяна Червенякова, национален консултант по инфекциозни болести, до юни месец ситуацията с коронавируса ще бъде овладяна.

"Към края на юни ще влезем в обичайния ритъм на инфекциозните заболявания. Епидемията от Covid-19 се развива така, както ни се искаше в началото и ние наистина я контролираме на определени нива. Ще я овладеем и тя ще започне да намалява", каза пред БНР проф. Червенякова, която е и изпълнителен директор на Специализираната болница за активно лечение на инфекциозни и паразитни болести "Проф. Иван Киров".

Тя е оптимист. "Към края на юни вече ще имаме нормална сезонна заболяемост и тя ще се замени от друга – така си представям епидемичния процес",  допълни експертката.

"Добър инфекционист се става бавно и с години заради спецификата на тези заболявания. Трябва да се помисли за подкрепа и стимули на тези специалисти и структурите, в които те работят", смята проф. Татяна Червенякова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
3
 
! Отговори
Бай хуй преди 4 години
До юни 2022 би могло да се нормализира ситуацията, ама до този юни няма как. Или както отговори един германски политик на въпроса "Кога ще се нормализира ситуацията?" - "Веднага щом имаме вече ваксината".
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"До юни ситуацията с COVID-19 ще се нормализира"И около месец след като температурите паднат под 5 градуса ще се засили пак(октомври-ноември). Тоест, същото като с обикновения грип.
28
5
 
24
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Тая не коя си е типичен представител на масовата психоза до която докараха народа. А, цифрите на загиналите по години казват, че епидемия няма..
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е доктор. Аз знам, че е програмист и бачка от вкъщи и имат много пари. Тя е адвокат от 25 години!
26
2
 
8
 
! Отговори
Някоя си преди 4 години
Някоя си отново е тук! Разказа ли ви колко е богат мъжа й, какви авоари има в банките и какви сте нисши всички? ХахахахаЗапочвам да плащам такса "Комедийно шоу"
25
1
 
11
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Абе..тая някоята дето хвалеше мъжо и как е доктор на нз кои науки и имал 10 фирми а тя била професорка по останалите науки и освен това се оказа, че е и олимпийска шампионка. Само ми е интересно като е толко начетена какво дири у форума на днес.бг при "про$таците". Толко ли по цял ден няма работа и да си върти бизнеса или се е смушила в некоя панелка и умира от скука.
24
3
 
21
 
! Отговори
Нито преди 4 години
До УжасЗа Германия потвърждавам, няма такова нещо. Близка имам в UK, също е сравнително спокойно. За чували, камиони и такива неща се говори умишлено , за да ни психясват и държат под ключ. Да фалират максимално много фирми и хора, и да се открадне каквото може. Като ни пуснат, ще ни черпят фурми.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е какво се очертава сега ? До 13 юли тази година, ще продължи извънредното положение така ли ?
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До УжасЩе излезем на улиците!
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иска ми се да вярвам на проф. Татяна Червенякова, но световни вирусолози казват, че времето на протичане на епидемията от 1 000 до 10 000 заразен е много важно. Дали ще е 6 дни или 15 дни? Бавно наближаваме 1 000, така че предстои да видим.
20
1
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Някой се надява за ваксина септември. Мисля че няма да е толкова просто. Другата година юни при положение че март открият ваксина по може. И това го смятам за оптимистичен вариант. Кофти работа.
19
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Професоршата национален консултант не ме интересува. Изобщо не знам какво се дава думата на хора, които не са имали никакъв досег с вируса. Слушат се високоплатени световни специалисти. Не престъпници и самозванци тип Мангъров, Гълубаров, Пуяков и всякакви балкански експерти. Ако бяхте такива специалисти, нямаше да ми бачкате за жълти стотинки и на черно да преглеждате по домовете пациенти за колосални суми. Мерси.
18
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия овце, пазещите "дисциплина" - абе добрите деца, които не мислят и не задават въпроси...как да не ги накажеш? Като заради такива малохарактерни *** сме на тоя хал.
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Животът и здравето на човека са винаги на първо място във всяка ситуация...Без живи и здрави хора нищо друго няма значение... Всичко останало е на заден план. Хората някога са живеели и без икономика. Така, че всичко по реда си.
16
6
 
3
 
! Отговори
До някоя си преди 4 години
Знаеш ли какъв труп ще ти дам аз на тебе?
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А да , бе, търсят пак оправдание за удължаване. С вечно стоене вкъщи, нищо няма да постигнем.
14
6
 
19
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Така ли ни подготвят за удължаване на ИП до 13.06 поне? И как я мислят тая работа? Или вместо 300 теста дневно, почват по 600-700 в гетата и все ще вдигнат заболяваемостта?? ББ и оня плешивия само за ад, хладилни камиони, морги и т.н. говорят! Пуснете си немски брифинг, да видите там има ли такива хора, с такива приказки и изказ! Ако удължат до 13.06, хората масово ще изнемогнат! Дори на ИТ-та започнаха да им намалят заплатите. Само със заеми не става, трябва и работа!
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимен 11Не е точно твоя работа да мислиш за икономиката...
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Убеден съм, че до юни всичко ще се пооправи...Юни, 2021 година...
11
4
 
16
 
! Отговори
еееее преди 4 години
Това е добре, но мнението на доктор, генерал, пожарникар, Вирусолог, Спасител на нацията и Вирусогонец, Негово Величество Бойко Подрисов е по-важно.