СЗО предупреди, че най-лошото от COVID-19 все още предстои

Близо 2,5 млн. души са болни, починалите са над 166 000
Обновена: 20 апр 2020 21:11 | 20 апр 2020 21:11, Анисия Иванова
74
СЗО предупреди, че най-лошото от COVID-19 все още предстои
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус предупреди, че най-лошото все още предстои във връзка с пандемията от коронавируса. Това предупреждение идва в момент, в който редица страни по света започнаха да облекчават ограниченията, въведени заради пандемията, предаде Асошиейтед прес.

Ръководителят на СЗО не уточни защо смята, че пандемията, заразила близо 2,5 милиона души по света и отнела живота на над 166 000 души, може да се влоши. Някои обаче вече обърнаха внимание към бъдещо голямо разпространение на заразата в Африка, където здравните системи са по-малко развити.

Шефът на СЗО припомни, че преди век испанският грип е отнел живота на 100 милиона души по света.

"Но сега ние имаме технология, ние можем да избегнем подобно бедствие, ние можем да предотвратим този род криза", каза той.

"Вярвайте ми. Най-лошото е все още пред нас", заяви той. "Нека да предотвратим тази трагедия. Това е вирус, който много хора продължават все още да не разбират", предупреди той, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Населението на света е близо 8 милиарда. И 100 млн. да са жертви на вируса, почти няма да промени картината.
38
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** то все предстои бе! Кво предстои - нов световен ред ли?
37
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това и аз можех да ви го кажа само като гледам как масово дeбилите напират за сваляне на ограниченията. Пий народе бирички по градинките, един път се живее, мухахаха :D
36
3
 
24
 
! Отговори
То преди 4 години
СЗО е една достойна за презрение организация
35
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да... лъжат...? Интересно, защо тогава петрола е 1$ за барел към днешна дата ...?Защото точно този вирус разказа играта на всички държави и икономиката им...
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е вирус, който много хора продължават все още да не разбират", предупреди той+++++Съгласен, а в България най-вече правителството и неговия щаб.
33
3
 
0
 
! Отговори
До 34 преди 4 години
Да, говори както и много други епидемиолози, които предупреждават за такива неща, но правителствата се правят на ударени. Още от 2009 предупреждават. Ами това за event беше наистина хубава инициатива, но водещи политици не отидоха, защото това смятаха, че са глупости. Значи ако в училище се прави учение какво се прави по време на земетресение и след 3 месеца стане земетресение учителите са го направили??? И сега ако ми кажеш, че не си е ваксинирал децата, а спонсорира ваксинациите...
32
1
 
9
 
! Отговори
До 32 преди 4 години
Проследи следната линия Бил Гейтс - Майкрософт (с производство в Китай) - представител на китайската държава присъстваше на ивент201- през 2015 е създадена биолабораториия в Ухан - Марина Абрамович - spirit cooking - сатанински ритуали. Провери цялата линия и ми кажи, че всичко е случайно съвпадение.
31
2
 
11
 
! Отговори
До 32 преди 4 години
Поведението на Гейтс е показателно. Той говори за подобен вирус от 2015 насам. През 2019 проведе симулация на пандемия от коронавирус, наречена ивент201. Гейтс е застъпник на идеята за редуциране на световната популацията, а в същото време е един от водещите световни фактори по отношение на ваксинация.
30
2
 
17
 
! Отговори
респект ама нещо,май преди 4 години
Много излишно напрежение правят тези хора непрекъснато повтарят как ще умират милиони и милиарди колко страшно било колко лошо как нямало лекарства нямало фундаментални стратегии за лечение поне 20-30 години щели да правят лекарство и ваксина.А те закво са там?Очевидно е че нещата не са толкова ужасни много солиден процент от болните са ги излекували.След такива тежки тревожни думи на купища,професори,доценти,доктори и така нататък очаквах нещо като зомби апокалипсис.А то-грип с тунинг пневмония
29
4
 
5
 
! Отговори
До 29 преди 4 години
Дай доказателства. Официални документи, независими източници, експертни становища. Аз мисля, че Гренландия стои зад вируса, там има само 11 заболели и всичките 11 са излекувани.
28
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предстои, да, и се казва икономическа криза и тотално психясване.
27
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом СЗО казва, че най-лошото предстои, значи вече отдавна е отминало. Всичко, което са казали досега се е оказало точно обратното.
26
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ме интересува сзо честно казано. Ясно е че тези от СЗО са подкупени от елита и говорят каквото им се нареди. Далече са от учени или добри лекари, че да им се слуша бръщолевенето. За пандемията всеки сам може да си направи изводите според мозъка си
25
7
 
9
 
! Отговори
До 24 преди 4 години
Нямам проблем с подигравките и присмеха. Чета, гледам различни източници, сверявам информация и си правя изводите. Гейтс стои зад вируса!
24
0
 
7
 
! Отговори
radioactive преди 4 години
Какво се оказа - че радиоактивните облаци са преминали над България и РумънияЕто видеото в Ютуб от IRSN https://youtube/watch?v=drBEy4V0j3I
23
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай *** се интересува само от ракия, салата, свински уши на скара, политика, диктатура, хунта, паркове, планина, сланина, мезета, далавера и чалга...А тия го тормозят с някакъв вирус, който е измислица...
22
0
 
5
 
! Отговори
Калпазан преди 4 години
СЗО я чака най-доброто от най-лошото ...ми се струва
21
4
 
1
 
! Отговори
До 22 преди 4 години
Носиш ли алуминиева шапка като излизаш? Изкажи се и за Мъск.
20
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм фен на Тръмп, но решението му да спре вноската на САЩ за СЗО я подкрепям.Тези са на същия принцип като "предсказанията" на разни лъжепророци, все намират предсказанията им за войни и бедствия месец след като са се случили, зящо един път не ни казаха Нострадамус предсказа че догодина ще е тъй и тъй.