Над 2,54 млн. са заразените с коронавирус в света

Починалите са над 177 000 по изчисления на Ройтерс
Обновена: 22 апр 2020 11:45 | 22 апр 2020 11:34, Елка Василева
13
Над 2,54 млн. са заразените с коронавирус в света
Снимка: архив, БГНЕС

Над 2,54 милиона души по света са се заразили с новия коронавирус, а 177 004 души са починали от него по изчисления на Ройтерс.

За заразени се съобщава в 210 страни и територии, откакто първите случаи бяха идентифицирани в Китай през декември 2019 г.

Още по темата

Във Великобритания официално се съобщава за малко над 17 хиляди починали от новия коронавирус, но според в. "Файненшъл таймс" броят им е около 41 000, ако се включат смъртните случаи извън болници.

Според здравните власти на окръг Санта Клара в щата Калифорния двама души са починали от коронавируса в този щат преди първото официално обявяване на смъртен случай от този вирус в САЩ, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Смята се, че тези двама души са починали в домовете си на 6 и на 17 февруари. Анализ на тъканни проби е потвърдил, че те са били заразени с коронавируса. Първият оповестен смъртен случай от новия коронавирус в САЩ беше на 29 февруари в Къркланд, щата Вашингтон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Darwin преди 4 години
Не знам що се плашите толкова от естествения отбор. Все пак именно той ни е направил всинца ни хора. Имаме огромна нужда от такъв еволюционен тласък в момента, щото светът се е изродил от толкова много криво разбран хуманизъм.Светът е пренаселен с излишен човешки материал. Трябва да разредим популацията, че да живнем малко. Звучи гадно като социопатия, но си е вярно, щом се замисли човек. Докога ще игнорираме политкоректно този проблем?
12
0
 
0
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 4 години
Идеално. Трябва заразените да бъдат поне 500 милиона. Това е нищо.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Над 2,574 милиона са регистрираните със заразата, а колко са всички заразени един бог знае. Може да са и няколко милиарда. Според мен са минимум 100 пъти повече от официално обявените.
10
1
 
5
 
! Отговори
дафгх преди 4 години
Най страшната пандемия в историята на човечеството, 2,5 млн. заразени на 7 млрд. население. На луди ни направиха и то с лекота, за близките години, когато пуснат по-опасен вирус не ми се мисли. Сега само ни сложиха оковите около врата да ни вземат мярка, тогава ще ги стегнат и заключат.
9
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВарнаНИКОЙ НЕ ТЕ КАРА ДА СЛУШАШ И ЧЕТЕШ
8
0
 
4
 
! Отговори
Киро преди 4 години
Едно хубаво заглавие, макар и без да искате. Над 2,5 млн. са да. Но никой не знае дали са 25 или 250, а там е ключа към паниката. Ако се изследват хора, за да се придобие представа колко са прекарали и каква е истинската смъртност, ще е трудно да се контролират масите и да се плашат. Проблемът в момента е, че имаме много малко данни, за да правим каквито и да са изводи. Само фактът, че е много вероятно, почти сигурно е, че 1/3 от спешна помощ са прекарали без да разберат ...
7
1
 
4
 
! Отговори
Варна преди 4 години
И кво трябва да направим, писна ми вече да чета и слушам за това нещо!!! За съжаление повече хора от глад след това ще си заминат отколкото от в...
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Считаш се за остроумен а хич не си. Аз лично вярвам, но не ми пука, а болшинството около мен (не само приятели, а и колеги), които до преди две седмици бяха здраво стресирани вече са на същото мнение. Колкото повече се удължават мерките толкова повече негативно настроени към тях ще има, то е повече от ясно. А с разни платени *** по сайтчетата вече не може да бъде заблуден почти никой! Междудругото в този сайт конкретно изобилстват.
5
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай *** не вярва на тези данни...
4
9
 
3
 
! Отговори
Баи преди 4 години
Колко са заразените от спин - 50 милона ли бяха що нямаше карантини
3
2
 
2
 
! Отговори
Чикатин преди 4 години
Чакаме форумните математици да пресметнат набързо за кво иде реч?
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сори,приятел,но това е само началото.
1
7
 
4
 
! Отговори
baby shark преди 4 години
И нека тъпите коментри започнат .... СЕГА