Нови 18 случая на коронавирус в България, починал е мъж от Видин

Общият брой на заразените е 1506 души
Обновена: 30 апр 2020 17:45 | 30 апр 2020 17:44, Нели Христова
190
Нови 18 случая на коронавирус в България, починал е мъж от Видин
Снимка: БГНЕС

1506 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 18 нови случая, като 2 са в област София, 13 в област Видин и 3 в област Ямбол. Лабораториите продължават да работят.

317 са лицата с потвърден COVID-19, настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 40 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

По отношение на общата картина – към 30 април: 751 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 755 на жени.

Към 30 април, 17.00 часа, регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са в областите както следва: Благоевград – 43; Бургас – 47; Варна – 26; Велико Търново – 22; Видин – 103; Враца – 7; Габрово – 6; Добрич – 13; Кърджали – 13; Кюстендил – 67; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 26; Перник – 13; Плевен – 146; Пловдив –73; Русе – 13; Силистра – 5; Сливен – 45; Смолян – 34; София – 713; Стара Загора – 37; Хасково – 17; Шумен – 4, Ямбол – 13.

164 са медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 66. В областната болница във Видин е починал 73-годишен мъж. Пациентът е страдал от мозъчно-съдова болест и хронична бъбречна недостатъчност. Прекарал е и инсулт.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семейството и близките на починалия мъж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
3
 
2
 
! Отговори
до до 73 преди 4 години
Това доцента Мангъров ли ти го каза :))))) доста хора вече мръднаха плюс въпросния доцент
84
2
 
14
 
! Отговори
Балканско Говедо АД преди 4 години
2 месеца се пазихте от вирусът за да може накрая да умрете от глад.*** то не е лесно и да си .оссс.
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кокво е един мижав инсулт пред страшния коронавирус.
82
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мангъров трябва да си скъса дипломата и да скача от горе и! Цял свят установи че маските помагат само на Мангъров не помагат!Този човек след като всичко премине трябва да бъде съден за невярна информация и заблуждение!
81
8
 
10
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Колко пъти трябва още да повтарям: тези, които са се вцепенили от страх от ''апокалиптичния'' вирус, ами просто си стойте у дома бе, не излизайте навън, не се разхождайте, не ходете на работа, не се срещайте с хора и най-важното - не пречете на тези, които не се страхуват от този вирус да правят всичко това! Елементарно е до крайност! Защо заради страховете на определени зомбирани и невежи параноици, цял свят трябва да живее под домашен арест и репресии!?
80
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да допълня, че маската не спасява при контакт със заразения за 10 минути.Иначе и при разминаване с такъв е безсмислена.На улицата с маска е глупост, но Вожда не разбира и трябва да го снимат за да е смешен, но тарикат за парите от ЕС?!
79
7
 
4
 
! Отговори
до 82 преди 4 години
А аз почетвъртам! Вируса не е бълха, той винаги е в течна среда, която маската спира! Слушай Мангъров и си пий ракията!
78
0
 
20
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
От Перник в София не може, но от Перник в Лондон можеш да идеш, а може и от Лондон да се прибереш в село Горнонанадолнище примерно. И кое им е адекватното на мерките, като аз не мога да ида на работа вече втори месец, но едикой си може да иде да бере ягоди в ЮК, и да се върне, а аз да продължа да съм затворен! Но понеже правителството не желае да се погрижи за всички хора, затваря тези които може, т.е. тези които сме тук! Въобще не ги виня сезоните работници, те също трябва да се препитават!
77
0
 
6
 
! Отговори
до 77 преди 4 години
Еееее ти си за нобелова награда :)))) Успя да изолираш вирус чрез маска, браво!Учените с голям зор изолират клетка...а, браво, патентовай!:)))Значи от скоростта капката остава на маската а вируса се прецежда някак си и влиза в устата...:))) Това дето го написа не го казвай на друго място че ще ти се смеят много!:)))
76
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Когато някой се изкашля до теб тази миниатюрна капчица попада на маската, повтарям НА МАСКАТА, а не на устата ти!".........Ти повтаряш на маската, аз потретвам на маската, ама вирусът е значително по-малък от отворите в плата /особено тия парцали за га.щи, дето си ги слагат почти всички/. И свободно си преминава през тях и пак попада, къде? - изненада, на устата ти. Тези, които така се чувстват защитени, да си носят маски. Защо, обаче, трябва да принуждават всички задължително да го правят?..
75
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да се заразиш с коронавируса трябва да имаш близък контакт със заразения поне 10 минути.Заразяване с пипнат предмет от преди час два и повече е невярния вариант, но прокламиран от калинките на Вожда!!В света нещата се променят, но тук зомбирането и страха натрисан от некадърниците на власт е показателен.
74
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледаш статистики и интервюта, в България се произвежда абсолютно всичко. Те ти заводи, те ти селско стопанство. Абе пълно е с всичко. Отиваш в Била, там освен киселото мляко, сиренето и хляба, няма нищо българско. Такава държава как да се развива? С корона и без корона все тая
73
1
 
8
 
! Отговори
до 74 от славянин преди 4 години
''Като имат всички маски шансът за зараза е намален до минимум, твоето изкашляне може да попадне в очите на някой или да попадне на дрехите! Това не е грип а много опасен и вирулентен вирус, който дори не се знае дали е естествен или изкуствен!''Заразата така или иначе ще мине през 70-80 % он населението, просто защото това е закон при респираторните зарази и важното не е да избегнеш заразяване, а да избегнеш разболяване и смърт, а това не става с носене на маска, а със добър здравен статус!
72
0
 
6
 
! Отговори
сега разбрах преди 4 години
До 73ти явно докато носиш маската не дишаш !! защото когато дишаш въздуха минава през материята на маската и не е проблем да увлече заедно със себе си и този миниатюрен вирус.въздуха за да се филтрира минава с търкане през материята а пръската определено не е залепена там с лепило
71
2
 
21
 
! Отговори
Зомбиленд преди 4 години
Събуждам се от викове , че има нови заразени . Веднага бягам към терасата ,да видя ко се случва , *** то навън голяма стахотия бре , зомбирани с маски, гонят други без маски, да ги изядът. Викам си , баси проспал съм тоя прословут ПИК :((((
70
3
 
1
 
! Отговори
до 73 преди 4 години
Напуска капчицата поради скоростта на самата капчица когато тя полепва по маската, и се отделя от нея вече полепнала по маската.
69
9
 
3
 
! Отговори
Китайската Чума Ухан преди 4 години
Яде Майка България - сега като се стопли и хората се отпуснат и не спазват необходимото ниво на мерки, ще има експлозия от нови случаи! точно какво Бразия - там е лято в момента, последните 2-3 дни са с рекордни по няколко хиляди нови случая на ден и вече почнаха да копаят масови гробове! Това лято ще е адско, а след това идва адска зима - който оцелее, оцелее - благодарете на ЗиШинПин и бандата му комунисти в Пекин, те заедно със Беличкият Тедрос от СЗО проектираха тази био-атака над Света.
68
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 73Днес ми казаха същото, а на близките на починал по 1500, за да го впишат в статистика, че си е отишъл от Covid19, болницата съответно получавала 4000. Прилича ми на поредната "конспиративна" теория носеща се като народна приказка от уста на уста.
67
5
 
9
 
! Отговори
до 69 преди 4 години
И как точно вируса напуска капчицата, че не ми е ясно!? Смешен си, нищо не знаеш а се опитваш да се правиш на интересен, почети за вирусите!Как ще излезе вируса бе, той да няма крака да пълзи и да търси устата ти? Вируса си остава в тази капка и чака удобен случай да влезе в лигавица, примерно като пипнеш маската и после си вкараш пръста в носа да се почешеш!
66
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано да съм лош пророк, но ако до края на месец май Вожда не приеме адекватни мерки, което значи:При горещо време, когато хората ходят с леки и тънки дрехи не премахне задължителното слагане на лицето на всякакви парцали ходеики по улиците.Септември ще бъде май и ще има предсрочни избори.