Затварят баровете в Сеул заради страх от втора вълна на коронавирус

Президентът на Южна Корея призова обществеността за бдителност
10 май 2020 11:15,
50
Затварят баровете в Сеул заради страх от втора вълна на коронавирус
Снимка: БГНЕС

Кметът на столицата на Южна Корея нареди затварянето на всички клубове и барове след появата на нови случаи предизвика опасения от втора коронавирусна вълна, а президентът Мун Дже-ин призова обществеността за бдителност, предава AFP.

Нацията е показана като глобален модел за овладяване на вируса, но заповедта на кмета на Сеул в събота последва нова група от зарази в Итаевон, един от най-оживените райони на нощния живот в града.

Повече от 50 случая досега са свързани с 29-годишен заразен мъж
, който е посетил пет клуба и барове в този район миналия уикенд, допълва „Фокус“.

"Небрежността може да доведе до експлозия на инфекцията", каза кметът на Сеул Парк Уон-сун, като добави, че заповедта ще остане в сила за неопределено време.

Провинция Кьонги - която заобикаля Сеул с население от около 12 милиона души - също нареди на над 5 700 развлекателни заведения да преустановят дейността си за две седмици, считано от неделя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
3
 
! Отговори
Да идвам преди 3 години
Няма грижи. Пияните британци да идват насам. Мутрите в бг са безсмъртни. Народът кучета го яли! Важното е да има оборот от фалшив алкохол за мутресите.
44
1
 
7
 
! Отговори
Tялото преди 3 години
Бил съм в Швеция и в почти цяла Южна Азия. Дрънкаш глупости. В никой аспект не е изостанала, особено в нивото на хората. Това което предадох като информация е, че Швеция смята че страните които ограничиха заразата ще берат ядове в последствие. На абсолютно същото мнение е и носителя на нобелова награда Майкъл Левит. Същото казва и проф. Йоанидис, който се смята за най-голямото светило в епидемиологията. На същото мнение бяха повечето епидемиолози в ЕС, но им затвориха устите политиците.
43
3
 
2
 
! Отговори
До тялото преди 3 години
Значи, ти си мало.умен и пак ще го повторя. Южна Корея никога не е обявявала пълна карантина. Швеция е изостанала със сто години от Южна Корея, ти пак не разбра и не разбра. 100 пъти ти де обяснява, ама ти си т.п и това е. Бил ли си в Южна Корея? Запознат ли си с нивото им на медицински услуги? Как да ти го обясня, за Южна Корея Швеция е същото, каквото е Сомалия за Швеция, с две думи изостанала държава.
42
2
 
3
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
До РеалистНе е само Швеция, но тя доби популярност и има доста по-прозрачни мотиви и обосновка. Безумно е, но цялата концепция за карантината дойде от един доклад на Империал Колидж. доклад, който не беше представен за анализ от колеги и не беше публикуван, беше базиран на "данните" от Китай и накрая беше изтеглен. В този доклад се смяташе 15% смъртност и експонентен изкоряващ растеж. И двете неща рухнаха с всеки ден на нови данни. От там насам е, популизъм и спасяване на репутация.
41
5
 
6
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
Не мога да повярвам че в БГ има още хора които не могат да проумеят че всички мерки могат да бъдат прилагаме седмици, не години и всичко ще рухне.Може ходенето на ресторант да не е есенциално но хората които работят в него им е есенциално да си нахранят семействата. Това са 200 000 човека. 80 000 по спортните зали. Още повече в туризма. Няма как да спре света за вирус който за 98% от хората е хрема. А ако не работим няма данъци , няма държава, няма мерки. Обречен модел. Популизъм, а не наука.
40
4
 
4
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
До 33 Швеция обяви 2.6 милиона шведи прекарали болестта. Същия метод на изследване показва под 100 000 в Австрия и Финландия. Швеция вижда почти достигнат стаден имунитет в Стокхолм и останалите области до седмици. Есента ще са защитени от 2ра вълна. Йохан Дисеке каза че страни катро Англия, Австралия и Корея са допуснали грешка с карантината и проследяване на контактите. Каза още че всички страни ще имат еднаква смъртност накрая и здравната им система се справила и не е била претоварена въобще
39
3
 
7
 
! Отговори
Мангъров & БСП преди 3 години
Защо им позволяват да затварят заведенията? Кръчмите и шезлонгите са най големите ценности. Мръсни корейци!
38
0
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До тялото. И как стана така, че целият останал свят е глу.пав и само шведите са умни? Нещо да ти се струва, че не е наред?
37
2
 
10
 
! Отговори
НОЩ преди 3 години
Завалии.....Ще ви пратим шамана МангЪров и ще ви мине. Като леко разстройство.....
36
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За това Швеция е с три пъти повече жертви от останалите скандинавски страни общо...
35
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е до това дали искам или не, а до това, че е възможно заради тази свобода днес, утре да има още по-затегнати мерки!----Ти ако си траеш и се свиваш като шушумига, банкянския не само ще ти затегне мерките, но и угз ше те натегне. И въобще, толкова са ясни тия *** като тебе, че няма къде повече. "Дайте да се навеждаме още, да не стане по-лошо". И накрая се фащаме за палците.
34
0
 
13
 
! Отговори
Мани го преди 3 години
Тялото, то горкото мамино ид.отче не знае, че в Южна Корея продължителността на живота е 3 години повече от Швеция и говори за стари хора.
33
2
 
17
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Тялото, ти мало.мен ли си? Кога швеция е говорила за южна корея? География знаеш ли? Къде се намира на картата швеция и южна корея знаеш ли?
32
1
 
20
 
! Отговори
До тялото преди 3 години
Изостанала швеция критикува развита Южна Корея? Кога е казвала швеция такова нещо? Кога е имало карантина в Южна Корея? За затваряне на нощни заведения говорят в Южна Корея. В Швеция няма отворени, защото е забранено събирането на повече от 50 човека на закрито. И сега статистика, пукнали в изостанала швеция 3220, население 10 милиона. Починали в развита Южна Корея 256, население 51 милиона. Последен въпрос, т.п ли си или просто реши да си изкажеш некомпетентното мнение?
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 13Цели 900, за 2 месеца! МОН Дьо !!!!!
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 22Моите дядовци и баби са ходели по кафенета и ресторанти, да. После идва една тълпа върли *** и решава, че телешко и сьомга, по щом нема за всички, за никого няма да има. Коктейл баровете са заучени хора, който не си чупят гърба от работа, следователно инат сили за няколко глътки през нощта - ама не става за просите косачи и трактористи - затваряй.Злобни селенета сте и това е ..
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 25Двама са били средновековни варварскинвладетели, единият е бил двуличен психопат (забрана на виното, па имал винарна ... WTF), a другите двама са имали известен в тези нощни заведения. А също така са се занимавали и с терористична дейност ;)Така че - моля за изви ене от ваша страна, годподине или госпоже, но този ви коментар е не на място!
28
20
 
6
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
Ето затова Шведите обясниха спокойно колко безсмислена е карантината и каква огромна грешка правят страни като Корея. В момента в който я вдигнеш и се връщаш в началото. А вируса е със смъртност 0.1% и то само при много слаби и стари хора. Дори да има ваксина тя не работи при срината имунна система каквато имат тези които са застрашени.
27
3
 
11
 
! Отговори
Дядо ви преди 3 години
На селяните им липсва селския хоремаг. Да си припомним, че в София живеят селяни родени в 5 000 села, техните деца и внуци. За да се премахне селският манталитет трябва да минат повече от 70 години.
26
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Светът е оцелял и без барове ако на някои им се струват заведенията жизнено важни.