Шефът на Федералния резерв: Не е възможна нова Голяма депресия

Има фундаментални различия между COVID кризата и Голямата депресия
18 май 2020 09:55, Елка Василева
22
Шефът на Федералния резерв: Не е възможна нова Голяма депресия
Снимка: архив, БГНЕС

Икономическата криза, предизвикана от коронавируса, има фундаментални различия с Голямата депресия и растежът би трябвало да се поднови по-бързо въпреки високата безработица и дълбоката рецесия.

Това заяви шефът на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл в интервю за Си Би Ес.

Той е убеден, че не е възможна нова Голяма депресия като тази от 30-те години на миналия век.

"Имахме здрава икономика преди два месеца. Финансовата ни система е солидна. Правителствата и централните банки по света дадоха силен и бърз отговор на кризата, възникнала с пандемията. Въпреки всичко се очаква пик на безработицата от 20 до 25 процента и спадът на БВП за второто тримесечие може да е с около 20-30 на сто", каза управителят на Фед Джером Пауъл.

Междувременно президентът Доналд Тръмп заяви, че има силна тенденция към спад на броя на новите случаи с коронавирус в САЩ, предаде БНР.

Според Тръмп още преди да се измислят ваксини или лечения, животът в страната ще се върне към нормалното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
То май точно ФЕД са комунисти. 3 трилиона за 3 месеца напечатаха. През Голямата депресия Долареса е имал златно покритие. Сега има чушки. Крепи го само агресията
19
2
 
2
 
! Отговори
Дан сан преди 3 години
До АнонименОткъдето и да ви излезе, мизерни комунисти, "рижавия" пак ще спечели, защото ще гласуваме за него,хахаха.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мислам дека вечно да а август :)
17
1
 
3
 
! Отговори
ИБ преди 3 години
До АнонименПетрола никога не е струвал -34 долара. Имаше котировка за фючърс с доставка на следващия ден -34, но това беше извънпазарна сделка. Цената беше 21$.
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето това се казва капитализъм с елементи на социализъм.В момента в САЩ е по-добре да си безработен на помощи,взимаш повече пари отколкото да си на заплата.В момента в неработещите компании се изливат трилиони долари само и само да не фалират.Че какво лошо има във фалитите драги ми капиталисти?Нали сте свободен пазар и всичко е на пазарния принцип - не работиш - фалираш.Фалитът винаги е бил оздравяващ процес.Това на всички нас ще ни излезе през ГЗ,само и само рижавия да спечели през ноември...
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ноември ще бъде май!!!
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ноември ще е интересен месец.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом гъстият с Б. Гейтс-У. Бъфет разпродава спешно акции на банки от ФЕД, работата е подозрителна.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ФЕД ще печата ударно.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е интересен петрола.Точно преди месец чукна ($34) за барел,защото нямали къде да го складират,всичко било пълно и т.н. Днес същия този петрол е $31 за барел или със $65 по-скъп отколкото преди месец.Е какво се промени толкова съществено за 30 дни? Цялата борсова търговия е тотална спекула нямаща нищо общо с реалността.15% безработица в САЩ,а акциите нагоре,предвидили светлото бъдеще с финансовата подкрепа на ФЕД.Не случайно дядо Бъфет разпродава като за последно в момента.
10
3
 
5
 
! Отговори
. преди 3 години
Що ли не му вЕрвам...
9
13
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Новата голяма депресия и фалита на САЩ са само в болните русофилсик мозъчета. Нещо като новата Волга и анимационните ракети на Путин :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))Между другото Путин жив ли е? И той като дебелия Ким се е скрил в бункера :)))))))))))))))))))))))))
8
4
 
11
 
! Отговори
Шегуваш се, брато преди 3 години
Коронавирусът беше само спусъкът на патлака, с който глобалната икономика се гръмна в кратуната. Системата, тотално извратена от всемогъщите финансови спекуланти, стигна до отрицателни лихви, които съвсем между другото са отрицание на самата пазарна икономика. А за фалшивата статистика на заетостта в САЩ какво да говорим - там според бивши величия от администрацията на Рейгън извън пазара на труда си бяха 25% и преди този срив. Продължавайте да надувате акциите със заклинания. Краят се вижда.
7
1
 
9
 
! Отговори
V преди 3 години
На мен ми е по интересно саудитците какви акции ще разпродават? Боиг е техен .Ще го продават ли ? Или европейски имоти и компании ?Ако се задържат така цените на петрола ще стане интересно.
6
1
 
2
 
! Отговори
Ако си откраднал преди 3 години
що да не ги дадеш
5
2
 
25
 
! Отговори
ОФ преди 3 години
Щом шефът на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл заявява, че няма страшно, значи трябва да сме готови за понижение на курса на $ и еврото в най-скоро време.
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дисниленд е създаден за да прикрие факта, че САЩ вече е един инфантилен свят на фантазиите. Някога хипитата скандираха правете любов, а не война. Къде са хипитата сега май станаха чиновници, бюрократи, политици, лобисти и търговци на оръжие.
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Управляващите на Уол Стрийт не нарушават закона, защото самите те са създали законите. Но всички знаем, че тези хора са неморални и корумпирани. Законите в САЩ, а и не само там не решават проблемите те само ги заобикалят. В древна Гърция и Рим безобразията и оргиите са били смятани за нещо нормално, въпросът изобщо не е дали ще има финансова криза или рецесия. Всичко това е част от системата за контрол.
2
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямата депресия е следствие на дълбоки икономически проблеми, които се трупат десетилетия. Докато до появата на короната икономиката се развиваше. Само двата месеца спад не са достатъчни всичко да се срине като при Голямата депресия.
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
20-30% очакван спад на БВП за второто тримесечие на най-голямата икономика в света, а тук ми искат 1700 евро за кв.метър за ЕПК с мирис на Цариградско... леле колко заспал народ има в нашата родина!