Маските остават задължителни само в градския транспорт

Ананиев ще предложи да отпадне ограничението за пазаруване сутрин
Обновена: 10 юни 2020 11:23 | 10 юни 2020 11:18, Веселина Йорданова
249
Маските остават задължителни само в градския транспорт
Снимка: БГНЕС

Маските остават задължителни на закрито единствено в градския транспорт след 15 юни. Това стана ясно от думите на здравния министър Кирил Ананиев пред журналисти в МС.

Още по темата
По-рано днес правителството удължи извънредната епидемична обстановка до края на месеца, но засега без връщане на мерки.

Министърът заяви, че в моловете се справят много добре с организацията на движение и задължително носене на маски там не е необходимо. Това обаче остава като препоръка на закрити обществени места.

Нищо ново не се случва, просто трябва да се спазва това, което действа в момента, посочи той.

Ананиев информира, че ще отпадне ограничението за пазаруване единствено на възрастни за 2 часа сутрин в следваща заповед.

От думите му стана ясно, че ако няма влошаване и промяна на ситуацията, от 15 юни може да започне туристическият сезон. Очаква се това първо да се случи за съседните страни като Гърция.

Ситуацията ще продължи да се наблюдава, каза министърът. Ананиев изрази опасения, че се увеличават заразените медици, които днес са с 5 повече.

Той каза, че вече е ясно какво трябва да се предприеме за по-добра организация при футболните мачове след провеждането на първите.

Продължава да се ограничава влизането на граждани от трети страни, с изключение на Сърбия, Черна Гора и Босна и Херцеговина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами дядка ти си в рисковата група и е задължително ти да носиш маска! а като та гледам нарушаваш мерките си смешнико!
177
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 184 *** А ти си магистрална ми.джа
176
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 182Като си толкова културна носи си маската. И шнорхел си сложи, и водолазен костюм може да облечеш за всеки случай, макар че от простотия не пази.В Дания маските никога не са били задължителни и почти никой не носеше, а имат в пъти по-малко болни от нас.И парковете им не са затваряни, всеки можеше да се разходжа по всяко време.Нещо да кажеш по въпроса?
175
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До маскиранаАми който смята че маската го пази от нещо, да си я носи! Не знам защо трябва да принуждават хората. Това е въпрос на лична преценка.
174
6
 
13
 
! Отговори
маскирана преди 3 години
Каква е защитата за служители - възрастни хора над 60години, които работят обслужвайки на незащитено гише хора без маски. Какво да направят тези служители за да снижат риска за себе си , ако падне изискването за носене на маски в закрити помещения. Прана или непрана маската поне защитава да плюем директно един върху друг.
173
0
 
8
 
! Отговори
Ахахаа преди 3 години
Самият Борисов му каза, че не става за нищо.
172
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо чудно тея новаторски мерки на щаба да си окажат негативния ефект тепърва.Маските ще доведат до куп респираторни алергични дентални и други проблеми. Каква защита носи маска непрана от март, извадена от задния джоб. Децата и майките бяха поставени в карцер в панелките да не виждат слънце два месеца. Ананиев издевателства 3 месеца над хората под 60 години да пазаруват сутрин. Очевидно го кефи. Дано завалят дела за дискриминация. Всичката тази дезинфекция. Химия която вдишваме и попиваме..
171
8
 
15
 
! Отговори
дед Мароз преди 3 години
Маските ясно. А шнорхелите и плавниците от кога ще бъдат задължителни?
170
30
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук във Франция в супермаркетите хората пазаруват с маски и персоналът също е с маски, то това си е въпрос на култура;Само на нашите млади ганьовчета това им тежи ,защото са безотговорни и към децата си, и към родителите си
169
10
 
14
 
! Отговори
о, да ..! преди 3 години
... ние в къщи ходим и си лягаме с маски!и секс с ... намордници .... също
168
1
 
2
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Какво за замитане има в здравеопазването?Тема за размисълТия в днес дават 500 знака! затова постовете са два!
167
0
 
17
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Цитат от един анонимен коментатор:"Навремето Киро Ананиев замиташе следите от кражбите на Иван Костов, после тези на "царя". При Борисов не знам защо се прави че разбира от медицина и превенции на инфекции, ами не си подаде оставката, че да може да се назначи някой дето наистина разбира от тези неща."Тема за размисъл
166
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много са смешни с дезинфекцията. Пръскат с химикали обществени места маскирани като за химическа война, а казват зеленчуците могат да се ядат след измиване само с вода. Какво по-ясно доказателство, че всичко е PR и смъртоносен вирус просто няма.
165
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В супермаркетите също трябва да се носят маски и да се спаззва дистанция, защото там се трупват много хора, а персоналът им също е подложен на всекидневен риск. Бъдете благоразумни
164
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До sparkЩе отида в Германия, много ясно. Където има дисциплина и нне реват заради едни маски, а са отговорни за себе си и околните. Живял съм над 10 години в западна Европа и мога да кажа че България не е лошо място, ама хората не биват
163
2
 
17
 
! Отговори
голата истина преди 3 години
И сега накъде?Номера на китайката си свърши работата.С начина на живот на белия човек е вече свършено.Виждали ли сте отворените вече заведения,магазини и кина и т.н. постижения на белия свят каква жалка гледка са? По 2-3 маси хора се плецикат на по кафе.Така за месец два ще фалират.Хората ги е страх а икономията е майка на мизерията.10г. ще трябват да се върнем във февруари.До тогава обаще китайцете ще са световни господари и съответно ще наложат техните правила.Жълтите си ходят с маски от 20г.
162
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маската пази другите и би трябвало всеки да не се държи като пиян избирател на ГЕРБ и когато има опасност да зарази другите, да си слага маска, най-вече в общественият градски транспорт, който винагибе бил голямо огнище на зарази.
161
2
 
15
 
! Отговори
ран преди 3 години
Ама защо някой трябва да ви казва, вие не виждате ле че в метрото са един до друг? Като не носиш маска, си мърляч. Като друго не можем да направим, поне за маските да се заядем.
160
0
 
3
 
! Отговори
ира преди 3 години
До АнонименВъпроса не е до вяра, а до нещо друго. И никой на никого не се кълне, и никой за никого не е отговорен. Всеки има глава на раменете се...
159
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега за три месеца, в България от вируса починаха 24 пъти повече хора, отколкото през цялата 2018 година са починали от грип.