Маските остават задължителни само в градския транспорт

Ананиев ще предложи да отпадне ограничението за пазаруване сутрин
Обновена: 10 юни 2020 11:23 | 10 юни 2020 11:18, Веселина Йорданова
249
Маските остават задължителни само в градския транспорт
Снимка: БГНЕС

Маските остават задължителни на закрито единствено в градския транспорт след 15 юни. Това стана ясно от думите на здравния министър Кирил Ананиев пред журналисти в МС.

Още по темата
По-рано днес правителството удължи извънредната епидемична обстановка до края на месеца, но засега без връщане на мерки.

Министърът заяви, че в моловете се справят много добре с организацията на движение и задължително носене на маски там не е необходимо. Това обаче остава като препоръка на закрити обществени места.

Нищо ново не се случва, просто трябва да се спазва това, което действа в момента, посочи той.

Ананиев информира, че ще отпадне ограничението за пазаруване единствено на възрастни за 2 часа сутрин в следваща заповед.

От думите му стана ясно, че ако няма влошаване и промяна на ситуацията, от 15 юни може да започне туристическият сезон. Очаква се това първо да се случи за съседните страни като Гърция.

Ситуацията ще продължи да се наблюдава, каза министърът. Ананиев изрази опасения, че се увеличават заразените медици, които днес са с 5 повече.

Той каза, че вече е ясно какво трябва да се предприеме за по-добра организация при футболните мачове след провеждането на първите.

Продължава да се ограничава влизането на граждани от трети страни, с изключение на Сърбия, Черна Гора и Босна и Херцеговина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С моралния авторитет на защитниците на карантината е свършено.Привържениците на карантината вече сгрешиха за маските, за равнищата на смъртност, за моделите и за толкова много други неща, че няма начин да знаем дали да им вярваме следващия път, когато се появят и започнат да се кълнат, че "този път вече положението наистина е бедствено!"
157
6
 
12
 
! Отговори
Голям пендел е тоя! преди 3 години
Ще му купя моркови да си ги крие в дивия! Писна ми от простотиите му ! Да носи той маска в градския, тая жега !!!
156
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИМА ЛИ ВИРУС?НАЙ-ПОСЛЕ КАЖИ ИСТИНАТА!
155
3
 
12
 
! Отговори
spark преди 3 години
До Анонимен 148И къде ще отидеш като се махнеш от "тази скапана държава"? България не е рай, но и другите държави не са. Успокой се малко.
154
3
 
5
 
! Отговори
пфууу преди 3 години
Тоя *** опропастил живота на милиони още ли не е ритнал камбаната?
153
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не, че ми пука за измислените им вирусчета, но да питам Ананиев - вие влязохте ли в някой МОЛ преди да давате оценки. Бях в неделя в един от столичните молове и гледката беше, меко казано, потресаваща. Не видях някой да брои колко клиенти влизат в магазините, в пробните беше отвратително мръсно - прах, косми, нахвърляни салфетки, очевидно стоящи там от часове (ако ли не от денонощия)! Маски!? Това какво беше? :) То елементарна хигиена няма - ще го е гнус човек да влезе и без вирус!
152
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няли преди седмица ББ заяви открито пред всички, че от 15 Юни падат всичк имерки и Ананиев да си оправи заповедите. Къде са сега тези медии-мекерета на властта да отидат и да му търсят сметка за лъжите, които говорят постоянно, за гаврата с Българския народ в и извън пределите на Родината!?
151
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Убиват Българската икономика с неграмотното си поведение и неадекватни решения. Дори Италия и Испания си отвориха границите и приемат туристи. Ще удължат карантината за идващи от Великобритания до последно, да прокудят туристите, а и огромна част българи да си дойдат да видят близките си, после ощоло 15 Юли ще махнат карантината за Британия и ще облъчат отново по ТВ българите: Направихме всичко възможно, за да не провалим туристическия сезон...Дотогова всички ще са избрали други дестинации
150
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Носете маски и мълчете! До безкрайност. Дали ще ви опазят не е ваша работа. И за какво ви е да сте на работа, ще фотосинтезирате!
149
7
 
18
 
! Отговори
rm преди 3 години
"От думите му стана ясно, че ако няма влошаване и промяна на ситуацията, от 15 юни може да започне туристическият сезон."Влошаването на ситуацията вече започна.
148
1
 
9
 
! Отговори
До 157 преди 3 години
Ми няма да бъда заключен, че все пак трябва и да се работи щото осигуровки,сметки, данъци има да се плащат.
147
0
 
6
 
! Отговори
Nona преди 3 години
До 154Не бои се,те си имат постоянен електорат,а и е под съмнениеизборът
146
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този дядка иска дани задуши в автобусите!
145
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 150не ме е шубе бе, ами нали утре кат цъфнат пак н-стотин заразени ти ще си заключен в къщи бе. ееей аман от много знайковци
144
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За междуградските, сега видях, че за градските седи, но за другите без маски.
143
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В автобуса, където са на 10 санта един от друг има няма, ще може без маски. Един да кихне и целия рейс леж. Що така?
142
4
 
17
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Хахаха, каква подигравка само. ГЕРБ не си спазиха обещанието, че ще отпаднантн маските напълно. Ще им се отрази на изборите догодина.
141
2
 
33
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Много страшен вирус, но не можа да уплаши баш пехливанина на държавата и неговите охранители да обикалят всеки ден из България. Шофьора на джипката не го хваща този вирус, не ви ли се струва странно?
140
4
 
19
 
! Отговори
СТИГА СПОРИХТЕ преди 3 години
Четете! Маските остават като ПРЕПОРЪКА за закрити помещения. Научете значението на думата "препоръка"
139
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да! Да! Там натясно в автобуса копоите-контрольори могат да те одрусат с 300 лева!Нямат напиване тези кръвопийци, изедници народни.Каквото и да ви говорят, каквото и да ви заглавичкват знайте едно - Става дума за пари, за много пари, за вашите пари, които те гледат да вземат.