Маските остават задължителни само в градския транспорт

Ананиев ще предложи да отпадне ограничението за пазаруване сутрин
Обновена: 10 юни 2020 11:23 | 10 юни 2020 11:18, Веселина Йорданова
249
Маските остават задължителни само в градския транспорт
Снимка: БГНЕС

Маските остават задължителни на закрито единствено в градския транспорт след 15 юни. Това стана ясно от думите на здравния министър Кирил Ананиев пред журналисти в МС.

Още по темата
По-рано днес правителството удължи извънредната епидемична обстановка до края на месеца, но засега без връщане на мерки.

Министърът заяви, че в моловете се справят много добре с организацията на движение и задължително носене на маски там не е необходимо. Това обаче остава като препоръка на закрити обществени места.

Нищо ново не се случва, просто трябва да се спазва това, което действа в момента, посочи той.

Ананиев информира, че ще отпадне ограничението за пазаруване единствено на възрастни за 2 часа сутрин в следваща заповед.

От думите му стана ясно, че ако няма влошаване и промяна на ситуацията, от 15 юни може да започне туристическият сезон. Очаква се това първо да се случи за съседните страни като Гърция.

Ситуацията ще продължи да се наблюдава, каза министърът. Ананиев изрази опасения, че се увеличават заразените медици, които днес са с 5 повече.

Той каза, че вече е ясно какво трябва да се предприеме за по-добра организация при футболните мачове след провеждането на първите.

Продължава да се ограничава влизането на граждани от трети страни, с изключение на Сърбия, Черна Гора и Босна и Херцеговина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
8
 
23
 
! Отговори
До 145 преди 3 години
Говорим за маските в магазините бе комлексарио. Закрити пространства. Толкова ли ти е гроз.на устата че не можеш да помислиш да предпазиш околните?Ти наясно ли си в колко магазини,банки,предприятия ит.н. персонала трябва да седи по цял ден с маска. Мн хубаво звучи слагаш я за 5 мин пазаруваш и я махаш, я питай касиерката кога я маха и как е 8-9 ч с нея. Теб като те е шубе 3 маски 2 шлема 4 чифта ръкавици . Но не си мисли че другите са като теб.
137
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Не влизай! Аз също неща влизаш, стой на вънка и рови по кошовете храна!
136
35
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз повече в магазин няма да стъпя ако няма маски, те се бутат, не спазват дистанция, без маски риска от зараза става много по висок. ако трябва ще пазарувам онлайн докат не се измета от тази скапана държава
135
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какъв герб бе, ние сме нормални хора които разбират колко в важен стадния маскопредпазител. ае вие с акъла ли сте си?
134
11
 
7
 
! Отговори
за неразбралите преди 3 години
искаме маски в магазина за 5 мин., за да не ни затворят с тиквени заеми за 5 месеца. Поняли? Ъндерстенд? Хабен зи ферщанден?
133
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименГоворим за маските в магазините бе комлексарио. Закрити пространства. Толкова ли ти е гроз.на устата че не можеш да помислиш да предпазиш околните?
132
15
 
7
 
! Отговори
до тъпанари преди 3 години
има винаги ***. ще мине една седмица след свалянето на маските и тогава се обадете. Но тогава да знаете, че пак ще сте под ключ. и задължителни маски на открито, защото не сте могли да ги поставите за 5 мин в магазина.
131
0
 
21
 
! Отговори
омерзен преди 3 години
Ето фактите с и без маскари !Блумбърг : България заема 48 място по справяне с кризата .Световната банка : Очакван срив на икономиката на България 6.2% . Равен с този на Русия и най голям в ЕС .
130
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кви маски е дядо! Вие ГЕРБ сте едни *** на извратените травестити от ЕС и се подиграхте с българите да ги заплашвате със затвор и глоби ако не ги носят хирургични маски. Вие сте направо за трепане за дето ни осквернихте и подиграхте с нас!
129
2
 
8
 
! Отговори
Задължителни мацки преди 3 години
Ако автобуса ходи до село, пак ли задължително?
128
3
 
20
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Услади им се на гербавите това положение ! Така по успешно доят овчиците !
127
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия не са слагали никога маски навън, лъжецо, нямат такива дори сега, освен в транспорта и по магазините. И то от 2 седмици насам. Не са на всички закрити места с намордници. В повечето държави дори и това не е така. Спрете да си измисляте и се маскирайте колкото щете, но разберете, че няма как цялото население да ви играе по гайдата. Идете да си лекувате хипохондрията и останалите заболявания и не тормозете околния свят със себе си.
126
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Маската не предпазва носещия я, предпазва околните. Когато всички я носят е ефективно. Който знае англиийки да се разрови, навсякъде го пише това. Който не е учил, да си вярва на глупостите..."Няма как и няма смисъл цял живот околните да те пазят, маскирайки се.Свикни с идеята. Вече няколко месеца имаше на разположение, да се сетиш и да помислиш. Ама ти дошли наистина много "глупостите".
125
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умните хора точно сега си налагат карантина
124
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слушайте разбирачите дето казват че 500 микрона маската не го лови. Те смятат че вируса лети на самоход и пърха с криле като комар.
123
1
 
0
 
! Отговори
outlander преди 3 години
До реалнафантазияmnogo fantazirash ili fanatizirash , spoko - kakvo ti vliza s granicite stoy si u seloto
122
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакаме итакианския сценарий.
121
1
 
2
 
! Отговори
До 132 преди 3 години
Ей не си казваш... а на тиба мирише ли? А? Уцелих нали ! Хе хе споко бе човешко е. Тука 99% от безработните писари комунисти са на твоето дередже споко ;)
120
4
 
6
 
! Отговори
128, преди 3 години
Любител на слагане на разни па рцали и какво ли още не по устата си явно ти, щом толкова ти е мило парцалосването. Но пък ние не ти пречим - слагай си каквото искаш - на нормалните хора това не пречи.
119
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с магазините не отпадна ли още при падането на ИП? Съвсем се обърках. Струва ми се, че и Ананиев е объркан.