Българка в червената зона за вируса във Франция: Дойде като цунами!

Д-р Мария Попова работи три седмици на първа линия
13

Във Франция обстановката се нормализира и случаите на коронавирус вече са много по-малко в сравнение с преди, но неизвестността продължава да всява страх.

За сблъсъка с невидимия враг в най-засегнатия регион на страната и за ужаса в очите на близките на пациентите с коронавирус, разказ от първо лице на български лекар.

"При нас дойде като едно цунами. Най-страшното беше неизвестността, защото ние не знаехме какво ни очаква", каза д-р Мария Попова.

Тя е анестезиолог-реаниматор с 36-годишен стаж. Работи във Франция от 10 години. А последните две е в градче на границата с Германия - сред най-засегнатите региони, червената зона във Франция.

В болницата, в която работи, са създадени още две реанимации за пациенти с Ковид-19. Д-р Попова работи в продължение на три седмици на първа линия.

В реанимацията всички пациенти са интубирани. Въпреки че винаги е усмихната, споделя, че страхът е неизбежен. И никога няма да забрави отчаянието в очите на близките на пациентите.

"Този път в гласовете им имаше една непозната за мен нотка, имаше страх, отчаяние, ужас", допълни тя.

В пика на заразата - 80-85% от болницата е с Ковид пациенти. Нейни колеги също се срещат с вируса.

"Идват пациенти и сега, когато съм в операционен блок, които са или болни или преболедували, рискът продължава да е голям. Ние вече си живеем с коронавирус", каза още д-р Попова.

Разказва, че реакцията на Франция в битката със заразата е впечатляваща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
1
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
"Тя е анестезиолог-реаниматор с 36-годишен стаж." Но иначе не знаела какво да очаква, еми ако те не знаят , не знам кой знае. Въобще съществува ли такъв човек? Докога ще пробутвате фейк новините си?
7
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Te болниците са празни, и в Германия, и франция, и България, и Швеция и Белорусия, тя за цунами ни разправя.
6
17
 
7
 
! Отговори
Булгар на три морета преди 3 години
Тая да не ми разправя врели некипели. Вирус, аре нема нужа. Всичкото пациенти са платени актьори!!!! На всеки му е ясно, че Гейтс и Шорош стоят зад тази измишльотина. Ще ми чипират те оная работа обаче!!!1111
5
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Де'а тоя вирус. Разболелите се печелят по 2К. Страшна работа :)
4
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе кой болен мозък ви плаща да ръсите тъпотии че няма вирус бе? Корнелчето нали, личи си по умните коментари :)))
3
32
 
18
 
! Отговори
избирател преди 3 години
"...градче на границата с Германия..."Много общо написано,манипулативно някак?!Кое градче,заради яснотата?!И аз съм от много години,на границата с Германия,от френска страна,но чак червена зона...Да,голяма е общата граница,но пишете,кое е "ГРАДЧЕТО",заради истината!!!
2
14
 
16
 
! Отговори
уплашен преди 3 години
А, нещо факти така - процент заразени, процент умрели, съпоставка с обикновения грип.... Или само, "Оу, страшно! Ама, много страшно! "Червената" "зона"! "Голям риск", "ужас" и "отчаяние"...
1
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Десет г. Слушахме ислямска държава и сега ще слушаме Корона