Сеул отново с ограничения на ресторантите, затвори спортните зали

Страната съобщи за 299 заразени с COVID-19 за последния ден
30 авг 2020 12:16, Анисия Иванова
8
Сеул отново с ограничения на ресторантите, затвори спортните зали
Снимка: БГНЕС

Южна Корея съобщи за 299 новозаразени с коронавируса за последния ден и обяви, че налага нови ограничения на ресторантите, баровете и сладкарниците в района на гъсто населената столица, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Посещаването на ресторанти, барове и сладкарници ще бъде забранено от 21 до 5 часа. Кафенетата могат да доставят само напитки по домовете до полунощ на 6 септември. Освен тях затварят врати фитнес центровете и центровете за следучилищно обучение.

Църквите, нощните клубове, закритите спортни клубове и повечето училища вече са затворени, а носенето на маски е задължително на обществени места.

209 от новите случаи са открити в столицата Сеул и съседните провинции Инчхеон и Кьонги. 30 други случая са открити в югоизточния град Тегу. Църквите станаха центрове за заразяване в Сеул и на други места, като много от тях не налагаха носенето на маски и разрешаваха на молещите се да пеят и да се хранят заедно.

Днес Южна Корея отбеляза седемнадесетия пореден ден, в който броят на заразените достигна трицифрени числа. С това общият брой на заразените от началото на пандемията вече е 19 699, включително 323 смъртни случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До епидемиологНаправи ли впечатление на някой че за обикновения редовен пролетен грип никой нищо не чу??? Как пък никой да не го е прихванал:):):) Изпари ли се?:):)
6
0
 
0
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
А до скоро хвалиха ЮКорея колко добре се справяла щото била въвела драстична общонационална карантина. И всички носели маски! Не слушаха истинските учени които им казваха че така не спират нищо, а само отлагат и удължават вируса. И че ги чака втора вълна. Такива вируси се спират и то бързо, само когато се пуснат свободно сред здравото население и се предпазаят за месец два стари и уязвими хора.
5
0
 
1
 
! Отговори
До ковидиотите преди 3 години
От южна Корея: елате при нас, тука нема мерки нема вирус, нема и държава. Маймуни ни управляват, маймуни гласуват за тях.Е, може и да се заразите тука и да гушнете букета, но нали ще умрете свободни какво по-ценно от това.
4
1
 
3
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Поредната държава обявила преди време ''победа над вируса'' благодарение на ограничителните мерки и след това пропишяла от нов ръст на заразените! ***.тите по цял свят така и не искат да приемат, че вирусите се подчиняват на вирусологични и епидемиологични закони, а не на административно-рестриктивни!
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да наречеш откачени южно корейците,които са отличници при справянето с Коронавируса и имат най-ниска смъртност след Израел. Кой Бай Ганъовец си мисли,че може да поучава тази нация?! Фактите говорят против Бай Ганъо,а не против мерките в Южна Корея.
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само бой и носене на тесни обувки. Дресурата на хора е с традиции при азиатските народи.
1
7
 
13
 
! Отговори
AAA преди 3 години
откачени хора...