Кунчев с признание: Даваме си сметка, на хората им писва от мерки

Трябва обаче да достигнем 70 % имунизиране, посочи здравният инспектор
22 яну 2021 12:54, Красимир Ангелов
204
Кунчев с признание: Даваме си сметка, на хората им писва от мерки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Давам си сметка, че не можем безкрайно да издържим с такъв тип мерки, защото на хората им писва и искат нормалния си живот. Това призна главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който пристигна в село Бояджик.

"Хората искат да седнат в кафене, да отидат на гости, да отидат на почивка през лятото, а ние им го отнемаме. Да не говорим, че това е по-приемливата част. Има заведения и ресторанти, които не работят от 4-5 месеца. Има нощни заведения, които не работят от 10 месеца. Ами ако и мъжът, и жената са работили в това заведение? Какво става с техните заеми? С какво издържат живота и децата си. Много добре си даваме сметка колко са тежки мерките", отбеляза той, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Кунчев пристигна в Бояджик, където ще разговаря с местни учители в опит да ги убеди да се ваксинират срещу коронавируса.

"Няма как физически да стигнем до всяко училище. Но когато има случаи и така или иначе се вижда, че хората имат нужда от допълнителна информация, това е добър повод още веднъж да се опитаме да предоставим цялата информация на максимално разбираем език, за да може всеки да си вземе информираното решение", посочи специалистът.

"Намираме се във война. Помислете си хората на моята възраст, аз съм над 60 години, за целия период стана така, че станахме свидетели на нещо, което преобърна света. Ако преди година някой беше казал, че американският президент ще падне заради тази епидемия, че ще спрат да летят самолетите, че няма да може да мръднете до съседната страна, че цели отрасли ще останат без работа за половин или 1 година, някой щеше ли да повярва? Обаче, това е факт", отчете доц. Кунчев.

Той призна, че на този етап никой не може да каже, кога пандемията ще затихне и нещата ще се нормализират.

"Никак не приключваме, за съжаление. Ако гледаме картинката в България, ми изглежда чудесно. На 27-мо място от 30 страни в Европа. Намаляваща заболяемост. Под 500-600 души на човек новозаразени, под 100 души починали. Не забравяйте, че имахме над 200 починали на ден. В същото време едно усещане за недомлъвки, за недоверие. За България 200 души на ден е огромна смъртност", отбеляза главният държавен здравен инспектор.

Кунчев обяви, че ако като общество искаме да няма повече епидемия и да бъдат премахнати мерките, трябва да достигнем 70 % имунизиране. "Решението дали ще се ваксинираш не трябва да се взима на база на лъжливи твърдения и глупости за чипиране", категоричен бе главният здравен инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още малко остана .На 4 април ще се оправят нещата .Само внимавайте за кого гласувате да не продължават мерките.
50
0
 
21
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Кунчев, давате ли си сметка, че се унищожава безвъзвратно познатия ни свят?! За заплатицата си убивате всичко под предтекст, че ни спасявате. Тиквата това имаше впредвид, че ни спасява и няма да ни остави в хаос.
49
0
 
11
 
! Отговори
то добре ваксиниране преди 3 години
но дали ваксините работят срещу различните мутации....четох , че на южноафриканската мутация сегашните ваксини не действат !! какъв е смисъла от затваряне когато е ясно , че ще се появяват нови мутации за които ще трябват нови ваксини...защото дори при грипните вируси трябват различни ваксини за отделните мутации или групи такива
48
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти нали си вземаш тлъстата заплата, изцедена от кръвчицата на народа? Лицемер скапан нагаждач. От теб ако зависи здравният фашизъм ще си остане завинаги, защото от това просперираш. Ако беше съпричастен, щеше да се откажеш от доходите си докато не падне и последното ограничение. Няма по-долно същество от хрантутник на държавна заплата.
47
1
 
8
 
! Отговори
до 43 преди 3 години
А "вие", като сте ваксър-фенове, никой не ви е спрял да си ГО боцкате : )))))))))
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27Няма да достигнем 70 процента ваксинирани но можем да достигнем 70 прозента с антитела по природен начин.
45
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубавото на цялата ранбота е, че тия щабни изчадия с техните престъпни мерки ще съборят герб от власт. А мерките са престъпни и незаконни, защото тези никой не ги е упълномощил да ги налагат, не са питали народа, на когото уж служели
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма ама има и то много - ваксини няма!
43
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавата шайка се състои само от визионери!Тяхната визия?Стоим покорно вкъщи и чакаме деня, в който кротко ще наблюдаваме как децата ни умират от глад.Дали ще ви се получи, а престъпници?
42
10
 
4
 
! Отговори
до АНТИ преди 3 години
като сте антиваксъри, никой не ви иска мнението, а и не виждам какво ви е далаверата
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те първа ще им писне на хората... Само гледай да си си купил билет.
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами какво стана с тези цветове на областите ?Защо области които не са в червено имат мерки като тези в червено?
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До УжасЗащото нямае желаещи да се ваксинират и затова
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Белене
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВасилевАми Василчо да са учили! Колко вискоквалифицирани професии, дето за тях "няма"пандемия стоят незаети? И то с добро заплащане! Иначе сервитьорче, барманче, фит.инструктор. Изкарваха по 1500-2000 на месец. Плащаха върху 610лв. Сега олеле! Преди повече от година умните глави ни казаха. Заделете 3 заплати. 2/3 от дохода ми идваше от спрени бизнеси. Стегнах се. Заделих 2хил.лв. по б.сметка и 3хил.лв.погасих по к.карти. Редовно си погасявам кредитите и лизинга. Подигравахте"мазнинка"? Е?
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да внесат и руската ваксина.Трябва и за русофилите да има ваксина. А ние антиваксарите няма да се ваксинираме независимо от произхода на ваксината.
35
6
 
10
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Тоя знае ли ак върви ваксинацията въобще? Защо пак сме последни в Европа и то с разлика? В Румъния има над 300к ваксинирани! У нас 24к... В Гърция са над 100к. В Сърбия са 50к. Дори шведите са 150к. Всички са в пъти повече и като абсолютна стойност и % от населението! В пъти! Не коментирам действат или не ваксините, ще се разбере скоро. Но защо ние пак сме последни и то с голяма разлика??? Кой ще поеме отговорност?
34
2
 
8
 
! Отговори
до 34 преди 3 години
какво си се загрижил за НАС, като мислиш само за себе си, няма да има повече пари ни от чичо ти Васко нито от Цветан Василев нито от Цецо крадецо, намери си работа
33
4
 
18
 
! Отговори
Суперкомпютър преди 3 години
До достигане на 70% ваксинирани остават 15 години, два месеца, десет дни, 2 часа, 5 минути и 20 секунди...19 секунди...
32
1
 
5
 
! Отговори
всичко е наред преди 3 години
Козлодуй е добре, без притеснения!