20 хил. се записали в е-портала за имунизация за 11-14 март

Ваксинацията започва от утре в 335 центрове в страната
Обновена: 10 мар 2021 18:35 | 10 мар 2021 16:15, Веселина Йорданова
60
20 хил. се записали в е-портала за имунизация за 11-14 март
Снимка: БГНЕС

Около 20 хил. души са записани в електронния портал за имунизация срещу коронавирус за периода 11-14 март.

Всички центрове ще получат необходимите дози ваксини, каза зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева.

Ваксинацията започва от утре с наличната към момента ваксина на "АстраЗенека".

335 ваксинационни центрове има на територията на страната. Създадена е организация да няма неизползвани и неусвоени дози ваксини, обясни Начева.

По думите й като всяко ново начало може да има проблеми - организационни или свързани с неразбиране и затова от здравното министерство апелираха за толерантност и обещаха своевременна реакция на сигнали.

Начева е категорична, че правото на избор да получи конкретна ваксина не се отнема на никого, но то е обвързано и с лекарската преценка, и с наличната ваксина към момента.

Това означава, че желаещите друг тип ваксина могат да изчакат, когато такава е налична. Зам.-министърът каза, че информация за наличните ваксини се дава почти ежедневно.

Начева съобщи, че продължават да постъпват списъци на участниците в изборния процес, като за тях са предназначени дози от останалите две ваксини, за да завърши имунизацията им до изборния ден 4 април.

Около 70 000 души са се записали в електронния регистър за ваксиниране за периода 11 до 31 март. Над 50-годишна възраст са 56,5%.

От тях между 70 и 79 години са около 10 000 души, между 60 и 69 години са около 15 000 души, а между 55 до 59 години - около 12 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
COVID преди 3 години
До АстраЗенекаНе са глупави. Просто оксфордският *** е 8 пъти по евтина.
45
0
 
3
 
! Отговори
АстраЗенека преди 3 години
Нищо против тая ваксина, но е адски гадно когато управляващите тарикати ти я натрапват, защото са били достатъчно глупави да откажат полагащите се количества от останалите.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се ли усещат че така не спазвате зададената ви насока за писане? До вчера едва ли не хората се избиват за ваксини а сега, греда, 20 000 желаещи за 4 дни.
43
3
 
0
 
! Отговори
До 49 преди 3 години
Таен заговор ???ХахахахаПо-скоро бих го нарекъл икономически баланс ( платежен и търговски) и капиталова световна сметка.Производните му са на практика инструментите,с които се пази този свят от Анархия и себезатриване.Кви са тия тайни и заговори бе ? Ясно е,че се управляваме от СВЕТОВЕН ЕЛИТ ,който определя правилата ,но още по-ясно е,че ако няма контрол и правила на този свят, ще говорим за край на човечеството.Любопитен съм да ми кажеш за заговора !!! Хахахаха
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на 13.03 трябва да получа втората игла на Пфайзер.такава имаше навремето в ХЕИ Варна.да не стане така да отида на датата изписана в бележката и да ми кажат няма ваксина.ще остана на никъде.с провалена ваксинация.
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АБЕ умници нали не искайте да се ваксинирате! Защо сега 4 ден не мога да регистрирам за ваксина.?
40
6
 
4
 
! Отговори
до Любимата опорка преди 3 години
Само ти ли не си разбрал/а още, че 90% от конспирациите от миналата година вече са доказан факт? ... :) ... Какви конспиратори те гонят? Знаеш ли изобщо какво означава думата конспирация? Да започнем оттам. Конспирация означава таен заговор. Ако според теб светът не се управлява от хора, които са в някакъв таен заговор, значи просто не знаеш на кой свят се намираш... Хайде жив/а и здрав/а!
39
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Га вида вожда индианец от Банкя да си я сложи и то истинската ваксина,тогава и аз!!
38
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Любимата опорка на конспираторите е :ИЗТЕЧЕ СЕКРЕТНА ИНФОРМАЦИЯ и съответно представят изфабрикуваните документи ,интервюта," факти".Сега обаче втора година вече няма т.нареченото ИЗТИЧАНЕ НА СЕКРЕТНИ ДОКУМЕНТИ и то за казус касаещ ЦЯЛ СВЯТ.Защо конспираторите не излезят и да докажат,че някой ги лъже,убива,чипира,следи? Да докажат конкретно кой и защо е съпричастен с пандемията,а на да ги наричат ТЕ или световния елит.Ръсят само въображаеми теории за рептили,евреи,илюминати без грам аналитичност
37
0
 
2
 
! Отговори
man преди 3 години
20K само за 4 дни, 11-14 Март т.е. по 5К човека на ден
36
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи, ако не се ваксинирам, а всички около мен са ваксинирани, няма защо да се притеснявам. Нито аз ще ги заразя, нито те мен. Тогава защо да нося маска ?
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ли беше налива за който говорете преди няколко дни? 20 000 човека?
34
4
 
5
 
! Отговори
До 42 преди 3 години
Хахага,за много интересен и остроумен ли се смяташ ?В света има вече ваксинирани над 200 милиона души !!!
33
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
-Какви документи са ми необходими, за да си поставя ваксина?-Лична карта и завещание...
32
9
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Аз мисля, че ваксината на АстраЗенека може би е по добра и от Модерна и Пфайзер! Защото тя е стандартна ваксина, която вкарва в тялото мъртъв Ковид и тялото си прави антитела! Докато Модерна и Пфайзер захваща някакво шипче, но пък според мен при тях за по кратък период ще има антитела!
31
2
 
7
 
! Отговори
.... преди 3 години
Абе тая прословута "лекарска преценка", която толкова я заобичаха напоследък, какво точно преценява? Щото сигурно за 1 на 100 000 има някакво медицинско противопоказание каква ваксина НЕ е желателно да получи, ако изобщо и толкова.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая да каже къде скриха другите две ваксини.Само за по равните ли.Сигурнно трябва всеки ден да се регистрират хората по сто пъти.НАХАЛНИ....ЦА.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От три възможни ваксини посочваш две и се оказва, че капризничиш! Предлагат ти третата, с която са се набълбучили и искат да разтикат! Еми ще чакам доставките на рнк ваксини през април, пише, че са 250 000 и така.
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пожелавам им приятен път до града на Бога във вселената,а на младите приятни интимни мигове без да се притесняват че могат да станат бащи и майки!!
27
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 2_3 дни онзи министър с присадения перчем каза, че са се записали 60 000Днес намали ха цифрата 3 пъти. Я да вземат пак да ги преборят, да не се окаже, че са 100-200 човека накрая