ЕМА свърза ваксината на "Джонсън" с редки случаи на тромбози

Заключението: Общите ползи надвишават рисковете
Обновена: 20 апр 2021 20:27 | 20 апр 2021 17:50, Веселина Йорданова
29
ЕМА свърза ваксината на "Джонсън" с редки случаи на тромбози
Снимка: БГНЕС

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) заяви, че е открила възможна връзка между ваксината срещу Covid-19 на компанията "Джонсън и Джонсън" (J&J) и редки проблеми със съсирването на кръвта при пълнолетни хора, ваксинирани в САЩ, съобщи Ройтерс.

EMA посочи, че нейният комитет по безопасност на лекарствата заключава, че към информацията за тази ваксина трябва да се добави предупреждение за необичайни кръвни съсиреци с ниски кръвни тромбоцити, но че тези събития трябва да бъдат посочени като много редки нежелани реакции. 

"Общите ползи от ваксината на "Джонсън и Джонсън" за предотвратяване на Covid-19 надвишават рисковете от странични ефекти“, подчерта EMA.

Европейският лекарствен регулатор също така установи, че всички случаи са настъпили при възрастни под 60 години, предимно жени, в рамките на три седмици след ваксинацията, като добави, че всички налични доказателства, включително съобщения за осем случаи в Съединените щати, са част от нейната оценка.

EMA заяви, че повечето съсиреци са се появили в мозъка и корема, подобно на ваксината на "АстраЗенека" (AstraZeneca), и отново подчерта, че общите ползи от ваксината надвишават рисковете, предаде БНР.

Компанията "Джонсън и Джонсън" обяви, че ще възобнови предоставянето на своята ваксина срещу Covid-19 в Европа, след като европейският лекарствен регулатори заяви, че ползите от ваксината надвишават риска.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: ваксинакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
общи преди 3 години
Общи ползи друг път. Точно елитите мислят за общите ползи. Смях в залата.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Не яжте, че може да преядете. Не се лекувайте с лекарства, че може да имат странични ефекти. Не спете, че може да се събудите със схванати мускули." - Явно не правиш разлика межди преяждане или схванати мускули и умиране. Нормално за ваксър. Все пак вие не правите разлика и между опасни вируси, при които смъртността е 5-10 или повече процента и такива, при които я има 1%, я не... Да се ваксинираш задължително, защото ползите (за световния елит) са повече от рисковете (пак за световния елит)...
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не яжте, че може да преядете.Не се лекувайте с лекарства, че може да имат странични ефекти.Не спете, че може да се събудите със схванати мускули.
12
1
 
11
 
! Отговори
пфу преди 3 години
EMA е толкова корумпирана,че чак мирише.И защо дума не обелват за ваксините на ПФАИЗЕР и Модерна -изобщо ГМО ваксините дават 8 пъти повече венозни тромбози
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕМА свърза ваксината на "Джонсън" с редки случаи на тромбозиЗаключението: Общите ползи надвишават рисковете-------------Цинизмът на ЕМА надхвърля всички допустими граници с "препоръката си, че "ползите надвишават рисковете"!Ами се боцнат с "Джонсън" лично те и техние семейства!
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо ново под слънцето. А, вредите са на късмет. На който му се случи. Давайте зайчета.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вредата е ясна. Кога доказаха ползата обаче не е ясно. И как доказаха, че е повече от вредата.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Редки редки...колко да са редки?
7
2
 
11
 
! Отговори
Мангър Щабов преди 3 години
Няма проблем, Боко е поръчал и от нея, ще я тестваме на българите!Ще тестваме всичките, освен руската и китайската, въпреки, че те вършат работа и с тях проблеми няма!
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора които не са болни от вируса умират от ваксините, което си е чисто убийство, а такива като ЕМА са съучастници. И с цялата си наглост заявяват, че си заслужавало.
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"EMA заяви, че повечето съсиреци са се появили в мозъка и корема, подобно на ваксината на "АстраЗенека" (AstraZeneca), и отново подчерта, че общите ползи от ваксината надвишават рисковете"Благодаря, не играя хазарт със живота си.
4
0
 
12
 
! Отговори
11 преди 3 години
Редки, редки, колко да са редки.
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Заключението: Общите ползи надвишават рисковете"Превод: заслужава си да умират хора заради "общите ползи".
2
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините убиват здравето и живота! Няма никакъв ковид 19 освен нарисуван на хартия като топка с коронки раздухването на фалшива пландемия край няма още ли ще оставите да ви правят на балами полуумрели от страх с мръсните парцали които си носите.
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пролет, лято, есен, зима,Който бие вакса - тромботира!