Без маски за ваксинираните, продавачи питат как ще ги различат

Разчитали на съвестта на клиентите, но не им вярвали много
230
Без маски за ваксинираните, продавачи питат как ще ги различат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Смекчават мерките срещу вируса. В началото на тази седмица се очаква нова заповед на здравния министър за отпадане на маските на определени места. Очакванията са това да важи във фризьорските салони, залите за спорт, фитнесите, малките търговски обекти и трудовите колективи, които са не повече от 5-7 души, но това ще важи за ваксинираните. Как бизнесът приема предстоящото разхлабване на ограниченията?

Още по темата

„Разбира се, чухме за тази наредба, която трябва да влезе в сила. Ние не се притесняваме, ползваме предпазни средства“, казва Антонина Камбитова, управител на магазин за хранителни стоки в Благоевград пред bTV.

Според нея обаче има доста неясноти в бъдещата наредба.

„Ние откъде да знаем кой е ваксиниран и кой не е?“, пита Камбитова и допълва, че не може в нейния магазин да има човек, който да следи за това.

„Разчитаме на тяхната съвест, но не вярваме много“, казва управителката.

„Така или иначе много хора си влизат без маски, ние им правим забележка“, допълва Камбитова и отбелязва, че много хора искат да се махнат маските и да се върнат към нормалния живот.

Според нея чрез това разхлабване на мерките се цели „побутване към ваксинирането.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
11
 
! Отговори
Мъжът с пурата преди 2 години
Простотиите в тази държава нямат граници. Разчитали на съвестта .... :) В България такова нещо отдавна няма ...
32
0
 
0
 
! Отговори
Не можеш да искаш: преди 2 години
Практиката комунистите са престъпници, а аз съм добрия цар заложена от Симеон 2 и поради което който прецака комунист ще бъде награден и ще му е добре не важи и никога не е важала за мен, каквото ми направите ще отвърна със същото по две! Минимум!
31
3
 
9
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Онзи ден от лакомия се задавих в морската градина с бира,народа полудя,все едно гръмна реактор!Така ще е първите сто години
30
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не се стигне поне до 70 % ваксинирани-никакво махане на маските. На тарикатите-300 глоба за първи път. Втори-600 и тн.Стойчо пак се изтропа на метеното. Комунист-кво да го прайш....
29
0
 
0
 
! Отговори
Без маски а? преди 2 години
Ами добре ... К'во искаш?
28
2
 
24
 
! Отговори
Нане преди 2 години
И тия прошляци са, като ония...Аве кви мерки ве ваща.... Пландемията я карам с втора маска.... От 10 стотинки...Махайте всички ограничения бре... Внимавайте за кой, ще гласувате, че от тия новите има и по барливи от старите изтрещелци...
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 24Сертификата може лесно да се направи с фотошоп а кюар кода може да си го направиш да води до огледален сайт където да пише, че си ваксиран. Много от хората бъркат огледалните сайтове с оригиналните.
26
1
 
14
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Трябва да се раздават някакви знаци за дрехи на ваксинираните . Закачаш звездата , дадена ти от Лекар и си без маска .
25
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доказано е че маските не предпазват, а ваксинираните нали са защиени от какво ги е страх?
24
2
 
23
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Ще ги излъжа, че съм ваксиниран и готова работата. Мога дори да се сдобия с фалшиф ваксинационен паспорт, който ще си закупя. Ваксина никога няма да си сложа. Който иска, нека си вкарва отровата и да си носи последствията.
23
2
 
20
 
! Отговори
ИЗДАВАМ ТАЙНАТА преди 2 години
Ваксаните няма да свалят маската... По това ще ги познаете. С две инжекции, сертификат, и маска за пълна защита, и ако шмръкнеш те гледа страшно и бяга настрани като рак. Те вече няма да могат да спрат с маските. Това е психопатология.
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На глупавите заповеди това им е проблемът -на практика са неизпълними. Няма как да влезе човек без маска в магазин или фризьорски салон и да почнат да го джобят за сертификат.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако има чип във ваксината, не би трябвало да е много сложно. Само да инсталират специален скенер и готово.
20
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз навсякъде си влизам без маска, до тук само веднъж са ми правили забележка и омекнаха като сложих парцала на брадичката, те и на тях им е писнало. Ако пуснат без маски няма да са само ваксаните с марки на ушите, всички ще ги махнат
19
1
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Анонимен 12 /НЕ САМО , ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАРАЗЯВАТ ВАКСИНИРАНИТЕ НО И МОГАТ ДА УМИРАТ!! ДЕЛТА ЩАМА ОТ ИНДИЯ НЕ СЕ ПОВЛИЯВА ОТ ВАКСИНИТЕ СЪЗДАДЕНИ ДО МОМЕНТА! ВСИЧКО Е НАРОЧНО С ОТПАДАНЕТО НА ОГРАНИЧЕНИЯТА ЗА ВАКСИНИРАНИТЕ ! ЦЕЛТА Е ДА НАКАРАТ НАСЕЛЕНИЕТО ДА СЕ ВАКСИНИРА КАТО СЪЗДАВАТ ОБЛЕКЧЕНИЯ ЗА ВАКСИНИРАНИТЕ!
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 14Ами евро футбола е изключение от правилото.От както се въведоха маските винаги е имало изключения от правилото за носене на маски важащо за определени хора.
17
4
 
2
 
! Отговори
Скандинавец преди 2 години
В Скандинавия и в Германия при капитализма и демокрацията такова нещо не може да се случи.
16
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много лесно ше ги различавате бе. Кво се пенявите. Вапсаните ще имат един член на НАТО отпред и един член на ЕС отзад. Когато ходят ше се чува едно пля.кяне. Пляк пляк пляк.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен ще правят социален експеримент с нас българите.Идеята е да се види, колко хора въобще ще влязат с маска в даден магазин.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по усмивката