Ефективността на ваксината Novavax срещу коронавируса е 90%

Препаратът "демонстрира" 100% защита срещу умерено и тежко заболяване
14 юни 2021 17:15, Петя Славова
37
Ефективността на ваксината Novavax срещу коронавируса е 90%
Снимка: БГНЕС

Ваксината срещу COVID-19 на Novavax е над 90% ефективна, включително срещу варианти на коронавируса, заяви производителят на ваксини в понеделник след мащабно американско проучване.

Препаратът "демонстрира 100% защита срещу умерено и тежко заболяване, като цяло ефикасността е 90,4%", се казва в изявлението на компанията, в което се добавя, че "в проучването са включени 29 960 участници в 119 района в САЩ и Мексико, за да се оцени ефикасността, безопасността и имуногенността".

Още по темата

Компанията със седалище в Мериленд заяви, че възнамерява да кандидатства за регулаторно одобрение до третото тримесечие на 2021 година, предава БГНЕС.

След това, казаха от нея, ще бъде в ход да се правят 100 милиона дози на месец до края на третото тримесечие и 150 милиона дози на месец до края на годината.

"Днес Novavax е една крачка по-близо до справянето с критичната и постоянна глобална обществена здравна нужда от допълнителни ваксини COVID-19", каза Стенли К. Ерк, президент и главен изпълнителен директор на Novavax.

Докато някои богати държави са постигнали напредък във ваксинирането на своето население, все още има опасения, че много по-бедни страни са оставени встрани от глобалния стремеж за ваксиниране.

Степента на ваксинация в най-бедните държави в света е далеч зад тази в Групата на седемте индустриализирани сили и други богати държави - по отношение на дозите, прилагани до момента,

За разлика от някои съперници, ваксината на Novavax - официално известна като NVX-CoV2373 - не трябва да се съхранява при свръхниски температури. Компанията заяви, че е "съхранявана и стабилна при 2 - 8 градуса по Целцзий, което позволява използването на съществуващите канали за доставка на ваксини за нейното разпространение".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спомена се, макар и саркастично, че това е най-съвършената ваксина. Нищо не панацея, но от всички ваксини досега тази е най-добрата. Белтъчните ваксини са следващата стъпка в развитието на имунологията, както беше с векторните, а после и с РНК ваксините. Не става въпрос само да Коко 19.
14
0
 
5
 
! Отговори
сто преди 2 години
До Анонимен 14Има и за Пф и Мо, но някак услужливо големите и популярни сайтове и телевизии пропускат тази информация. Що ли така?? ;))
13
5
 
17
 
! Отговори
гогич преди 2 години
Поредната ваксина, която предпазва само от средно до тежко заболяване от вируса (както е написано) и НИЩО за предпазване от заразяване - т.е. абсолютно нищо не се знае за потенциално заразяване и предаване на вируса от ваксиниран. НО ...продължаваме с улесенията, подаръците за ваксинираните и тотална дискриминация на неваксинираните.
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко, накрая в американската сфера на влияние ще останат само американските ваксини. Всички останали бяха унищожени. Днес слушах поредния репортаж на тема колко лоша ваксина е АЗ .Никога няма да чуете такова нещо за Пф или Мо. Защото медиите никога не биха го показали и което е по-лошо, изглежда, че учените не смеят да ги изследват. Което на практика значи че са напълно безконтролни. Тия пари ще ни изядат ушите накрая и ще се окажем в някоя апокалиптична анти-утопия.
11
11
 
4
 
! Отговори
До Боци Цоц. преди 2 години
Остана да уточня насекомите. Става въпрос за генно модифицирани молци. И още едно предимство на ваксината. Белтъчните наночастици се представят директно на клетките на имунната система. Не е необходимо векторен вирус, който да заразява други клетки и най вероятно да ги убие. Не необходима РНК, която да постъпва в други клетки и да ги използва за производство на шипковия протеин. Директно врагът се представя на имунната система. Белтъчните ваксини са направо революция. Успех на създателите.
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам за вас ама откакто се ваксинирах с пфайзър ми става редовно, мерих го наскоро с няколко санта е порастнал, други странични ефекти не съм забелязал.
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никаква ваксина нее ефикасна стига сте лъгали народа никой няма да се ваксинира пъхнетесиги у *** тия ваксини забрана за
8
3
 
15
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 2 години
"наночастица с белтъка на вирусния шипове протеин, който се произвежда от генно модифицирани насекоми" Е тук вече ме спечели, това ми звучи точно като нещото, което най-много искам да си инжектирам на света.
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долни мутри пъхнетесиги у *** тия ваксини забрана за всички ваксини няма нужда от никакви ваксини дано всичко се провали и да горите в ада
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да питам, "демонстрира 100% защита срещу умерено и тежко заболяване" досега нито една от "ваксините" не е демонстрирала дори близо до 100% в тази област, ваксани се разболяват, лежат в болница и умират. Излиза, че тази е най-най-съвършенната? Или че е поредното лъжливо, нагласено и недостоверно изследване? Направено от производителя? Абе вашите клиенти явно са изключително наивни и загубени?
5
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четох за тази ваксина преди няколко месеца. Гледал съм и популяризиращи я канали в youtube. Дано да не бъркам, но мисля, че това е действително революционен продукт. Търсите векторен вирус? Няма такъв. Търсите РНК? Няма такава. Ваксината е белтъчна. Просто се инжектира наночастица с белтъка на вирусния шипове протеин. А този протеин се произвежда от генно модифицирани насекоми. Желая им успех.
4
4
 
13
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 2 години
Само да спомена, че ефективността на нормална имунна система срещу ковигрип е 99%. Боцкайте, и тая ще е супер напълно безвредна и абсолютно безопасна, честно.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко боцкания трябва за 90% и колко месеца държи ваксинацията??
2
0
 
14
 
! Отговори
ddd преди 2 години
За кой щам?
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
такива платени статии неминават вече!