Още ограничения можело да паднат, но само ако има повече ваксинирани

Нова вълна ще срине туристическия сезон
200
Още ограничения можело да паднат, но само ако има повече ваксинирани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Трябва по-добра организация. Опитваме се да дадем посока, да се включи пациента в контрола на медицинските дейности, каза пред БНТ служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров.

Още по темата

"България е в зелената зона. Това обаче не бива да ни успокоява, ние нямаме пълен контрол върху разпространението. Регистрирахме индийският щам, не можем да изключим вълна и през лятото. Единственият начин да се предпазим си остава ваксинацията. Лятото е много добра възможност да се ваксинираме. Засега не се налагат нови мерки и периодично намаляваме старите. Последно премахнахме маските в малките колективи. Може да разширим тази възможност като включим и други обществени обекти с по-голям персонал. Една нова вълна може да сложи край на туристическия сезон", каза още той.

Д-р Кацаров добави, че повече ограничения могат да се махнат само ако хората се ваксинират. Според него при нова вълна отново могат да се затварят фирми и магазини.

"Клевета е, че съм антиваксър, аз съм лекар. Искам с популярни хора да се опитаме да убедим хората да се ваксинират", каза още Кацаров.

"Някои мерки не бяха логически издържани - нараства броя на заразените, а се облекчаваха мерки. Сега се опитваме да поставим това на здрава основа. В началото съм подценявал проблемът с вируса, но това е било на базата на информацията, която е имало тогава. Не мисля, че съм казал нещо, за което да се извинявам. Винаги съм смятал, че мерките могат да се прилагат много по-добре. Настоявам да се анализира смъртността през тази година. Това означава да анализираме, кои действия на властите са допринесли за това да има толкова висока смъртност. Този анализ ще помогне това да не се повтори", каза здравният министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
29
 
! Отговори
овцата Доли преди 2 години
ВаксинирВайте се беееее. Можело да паднат мерките бееее. То и котката откога чака да паднат на коча камбааааните, ама те все не падат беее. моя позната пашуваща на английските ливади ми сподели, че от декември месец до сега вече са набоцкали вси овци, а все още не ги пускат от двора навънка. много ентусиазирана беше, че и внуците й вакли агънца щели на есен с песен радостни да се набодат на шиш, но нещо спря да вдига телефона и да получава съобщения напоследък. може да се е преселила в рая вече.
26
1
 
10
 
! Отговори
Матей,Лука и дедовия преди 2 години
Ще доиде звярът и много, ще се излъжат....РАЯТА ТРЯБВА ДА Е ЗДРАВА ДА РАБОТИ!!
25
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дано да няма повече кандидати от този отровен бълвоч ,който не може да се нарече ваксиина защото има още 2 години изпитателен срок.А за престъпниците в бели манти съд и затвор!Бързайте продажници ,защото вече масовите странични ефекти излизат , а сте взели едни подкупи тлъсти и трябва да се отчитате пред господарите си знаем вашата престъпна схема!Баучо тази сутрин ваксинира ли се с 25 см инжекция разбира се в дупето?
24
2
 
34
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Тц., поредното побутване към ваксинка, което не сработва. Хубав ден от мене :)
23
1
 
17
 
! Отговори
Невена преди 2 години
Важно е истериците да изчезнат. Те като най кресливи си мислят че са хванали дядо си за шлифера . Досадни са като мухи.
22
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен ми се чини че ограниченият ще паднат, ако има увиснали по сърветата рекламни лица на фарма индустрията. Аз не употребявам лекартства, назначени ми по телевизора.
21
33
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е автиваксърите да ги съдят за тероризъм. Едва ли са толкова глупави. Те са платени пропагандатори да убиват.
20
3
 
27
 
! Отговори
Коко преди 2 години
Този "Убавец" преди да стане министър, пееше съвсем друга песен. Що така бе Кацарче? Защо изневеряваш на Мангърчето?
19
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Златена - ти нали си ваксинирана и с мощна защита, не разбирам защо продължаваш да хленчиш като настъпено коте
18
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази мантра втръсна на всички. И без друго мерките вече почти не се спазват и заболеваемостта си намалява. Та спрете да ни врънкате да се ваксинираме и да ни обещавате в замяна земния рай, защото не искаме ваксините. И тези жални молби да го направим, по-скоро имат обратен ефект.
17
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама още ли има викачи, че нямало вирус! Ти от коя планета падаш? Явно никога няма да се оправим. Жалко за България.
16
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туй антиваксърите са големи пъзльовци и заблудени, ама българските антиваксъри са върха. Абе не разбрахте ли, че е дошло такова време. Това е НАВСЯКЪДЕ по света. И да отричате, нещата няма да се оправят без да вземете мерки. И уви, жертви има и ще има още. Въпросът е да се ограничат.
15
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната пропаганда за ваксиниране. По колко кинти им обещаха да изнудват хората с тези ваксини?
14
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако всичко работи само с ваксинирани да не се изменадате поредната икономическа криза. Ще си търсите и персонал и клиенти.А на бас!
13
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Магазините ще работят само за ваксинирани. Плажът ще е достъпен само за ваксинирани. Градският транспорт ще се пускат само ваксинирани. Ресторантите ще са само за ваксинирани ....... Всъщност, може и да не е толкова зле тази пандемия.
12
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаш право да разнасяш вируса, ако си ваксиниран, но ако не си нямаш право да разнасяш вируса. Много нелепо изказване отлекар, при положение, че милион пъти се каза, че ваксинацият Е ДОБРОВОЛНА. Това означава, че птказът да си я направя не е незаконно и всяка форма на забрана коят ми налагате е престъпление и злотптреба с власт.
11
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стойчо, едно време работих за малко с тебе, и имах друго мнение за тебе, остави хората да решат какво ще правят, излизаш ми от очите вече.....и ти почна да правиш реклама за ваксините, еми пък вземете си сложете по повече дози като са толкова безвредни и да не ги хвърлите, който има зор да си слага......
10
7
 
4
 
! Отговори
и като теб преди 2 години
"Това да се опитваш да спреш разпространение на някакъв вирус е най-голямата идиотщина".....къде ги намират е мистерия.
9
3
 
8
 
! Отговори
Не! преди 2 години
До Програмист Тц., няма да стане :) Пожелавам ти щастие :)
8
5
 
29
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Вземи тази игличка, иначе ще те затворя... кога ли ще ви бесим по дърветата...