Проф. Гигов: Авторитети и духовници да препоръчват ваксинацията

"Недопустимо е да изхвърляме ваксини, когато много страни се нуждаят"
82
Проф. Гигов: Авторитети и духовници да препоръчват ваксинацията
Снимка: БГНЕС

Ако успеем да събудим отново ваксинационния процес в страната, няма да се стигне до бракуване на ваксини. Това каза проф. Красимир Гигов от Националния обществен съвет по ваксинации, бивш шеф на Ваксинационния щаб, пред БНР.

Още по темата
"При положение, че има много страни, които се нуждаят от ваксини, да се унищожават ваксини - при това ние имаме свободен достъп до която искаме и когато поискаме, недопустимо е да допускаме изхвърляне на ваксини", подчерта той и добави, че в момента има "затишие пред буря", защото хората са се успокоили и не се имунизират срещу Covid-19.

Според него е създадена много добре смазана машина - от доставки до приемане, съхраняване и снабдяване на здравни институции, а няма желаещи да се ваксинират.

"Трябва да променим съзнанието на хората, като авторитетни и популярни водачи, също и духовни водачи - ги увлекат със себе си и препоръчват ваксинации", смята той.

По думите на проф. Гигов от Българската православна църква, от мюсюлманското изповедание и от всички религиозни общности са поканени и са се включили в процеса, координиран от обществения съвет по ваксинации.

Бившият шеф на Ваксинационния щаб подчерта, че изборът е персонален и никой не може да бъде принуждаван да се ваксинира или да бъде санкциониран, ако откаже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да ви мине номера!Ако и да строите концлагери,няма да ви стигнат.С крематориума по - бързо ще се приберем.Вас нека ви врътка сатън.
56
0
 
5
 
! Отговори
до проф.Гигов преди 2 години
Подарете излишните ваксини на страни от Африка, както направиха САЩ, понеже и там 50% не искат да се ваксинират. Да, ама в Африка 99% отхвърлят ваксините. Да не сте купували такова количество, първо трябва да прецените "пазара" и тогава да внесете"стоката". Ама нали има комисионни...
55
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някакво месо се е развалило в хладилника ми, я някой ваксър да дойде да го изяде, грехота е да се изхвърля. Ще го накисна в антифриз. Телефона ми е 666-666-666
54
1
 
3
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
ХАХА!! То голяма работа като си ходил в Гърция! :) Забавлявай се и не пречи. :) Жив и здрав бъди.
53
15
 
2
 
! Отговори
БРАВО! преди 2 години
Бойко Борисов може да е всякакъв, но той е единственият политик в Нова България, който е направил най- много за България и българите /комунистите не са българи/ като осигури на всеки български гражданин ваксини от всичките видове произвеждани в света /без Спутник 5/ и безплатно ваксиниране. Неговата заслуга ще бъде оценена едва по-късно, когато у нас настъпи зловещата есен на Делта-вируса.
52
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТЕРОРИСТИ В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ !
51
1
 
11
 
! Отговори
До До 41 преди 2 години
"Кой умря от ваксината? Предполагам имаш конкретна информация?" - Понеже пък вие имате информация кой бил умрял ОТ коронавируса - присъствахте на установените смъртни случаи и на причините за смъртта на хилядите бройки, надписани като жертви на вируса.
50
0
 
18
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Духовниците отдавна не служат на тези, на които уж се кланят... Щом изкараха тв-"звезди", журналисти и ходжи да ви дават наставления правете му сметка. Тези среди винаги са били използвани.
49
2
 
5
 
! Отговори
777 преди 2 години
Синоним на думата духовник е психичноболен който говори глупости а другитедемек още по глупавите да му вярват.
48
1
 
0
 
! Отговори
До 57 преди 2 години
Да, един такъв се опита да направи каквото искаш преди 80 години
47
0
 
12
 
! Отговори
Били Спасителят преди 2 години
До Донславянин "дава шанс на много хора да живеят." -- До някъде е така и това е голям проблем. Населението трябва да се намали, за да спасим планетата. Новите болести, от които умират хората и науката не им дава лечение, не са достатъчни да намалят популацията. Затова трябва да се действа решително и своевременно!
46
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още по-съмнителна става кампанията по рекламата на химията, наричана "ваксина" с този неистов натиск зареклама, принуда и примамване. А спрете се. Който бил глупав - ваксинирал се е вече. Останалите трудно ще ги излъжете. Бадева се хабите.
45
0
 
18
 
! Отговори
мимоходом преди 2 години
Ехееее, намесиха и духовенството!Сега кои още не са се изказали - освен за врачки и екстрасенси за други не се сещам. А вие?Вече стана противна тази агитация и колкото повече се активират, толкова повече отблъскват решилите да не приемат този биологичен разтвор.Какво има в тези т.н. ваксини, че са толкова настоятелни? Ясно е, че няма да разберем със сигурност в близките години, но ще станем свидетели на последствията от тях.
44
2
 
12
 
! Отговори
до 53 от славянин преди 2 години
След като толкова знаеш за съвременната медицина, защо пропускаш да знаеш, че съвременната медицина (в комбина с фармацефтиката) произвежда и поддържа болни хора от зачатието им до гроба!? Раждаш се например диабетик, астматик и ''живееш пълноценно'' така до гроб! И предполагам, че да се родиш такъв не е заслуга на Природата, а на модерната наука и нейните ''здравотворни'' плодове!
43
0
 
5
 
! Отговори
до 48 от славянин преди 2 години
Кога съм писал, че през средновековието се е живяло в светлина!? Аз никога не съм свързвал светлината с религията! Живот във светлина означава живот според Космическите и природни закони, така в Европа са живяли богомилите, затова и тогавашната власт и то не само религиозна, но и светска ги е преследвала и горила на клади! Много са ти объркани понятията за ''светлина'' и ''тъмнина'' и ще трябва много да четеш и да се просвещаваш по въпроса!
42
16
 
0
 
! Отговори
Донславянин преди 2 години
Знам, че на едно семейство не му се налага да има 5-6!деца, за да оцелеят 1-2, и то благодарение на ваксините. Също така знам, че съвременната медицина, със всичките си слаби страни, дава шанс на много хора да живеят. Знам, че не умират деца от неща, които учените са намерили начин да лекуват. Знам също така, че все още няма лекарство срещу човешката глупост и мнозинството в този форум е чудесен пример за тържеството на глупостта. Това е. Кое не е така?
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо толкова напират за тая ваксинация, кога имаше свински грип, никой не напираше, сега толкова се интересуват от ваксини. Много странна работа, че и духовни водачи чак намесиха. Голям интерес имат даваксиниеат всички, ако и така се грижеха за здравето на хората, то щяха всяка година да настояват за профилактични прегледи.
40
1
 
14
 
! Отговори
Хаххахахха преди 2 години
Дедо поп че ми каже дали да се ваксинирам. Най-много да го питам колко е часът, като слезе от Жипа. Ролексът е точен часовник.
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 44 Факти и доказателства има много. Но пък ти доказа, че си търсиш само тема за хейт.
38
0
 
6
 
! Отговори
до 41 от славянин преди 2 години
Тогава знаеш ли как е живяла Европа!? Като св.ня в *** - в пълна липса на всякаква санитария, аристокрацията на Европа е смятала миенето и къпането за нещо вредно, затова и е измислила дезодорантите, за да си скрива вонята от мръсотията! А знаеш ли днес да има напълно здрав човек благодарение на модерната медицина!?