43 случая на Делта варианта у нас, трима от заразените са починали

Установен е и един случай на Южноафрикански вариант
Обновена: 7 юли 2021 17:16 | 7 юли 2021 16:44, Веселина Йорданова
203
43 случая на Делта варианта у нас, трима от заразените са починали
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

43 случая на Делта вариант на SARS-CoV-2, известен като Индийски вариант, и един случай на Бета вариант, известен като Южноафрикански, са установени у нас, съобщиха от здравното министерство.

Още по темата
Те са установени от НЦЗПБ чрез целогеномно секвениране.

Анализирани са общо 95 клинични проби, 93 от тях са вирусни варианти с повишено значение за общественото здраве, от тях: 49 (51.6%) са B.1.1.7 Алфа (британски), 43 (45.3%) са B.1.617.2 Делта (индийски) и 1 (1.1%) е B.1.351 Бета (южноафрикански).

Пробите са взети от пациенти с COVID-19 в периода 01-25 юни 2021 г. и са от 14 области на страната.

Трима души, при които е установен Делта вариантът на COVID-19, са починали.

Министерството на здравеопазването призовава българските граждани да подходят отговорно към собственото си здраве и това на своите близки, като изберат ваксината срещу COVID-19.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
9
 
21
 
! Отговори
Ристу преди 2 години
До Бай ***: (1) Ще ти отговоря на въпросите в реда на задаване. И ваксинираните, и неваксинираните могат да се заразят с вируса. Идеята на ваксината е, че ако ти е сложена и имаш антитела предварително, то ще прекараш болестта много по-леко, отколкото ако не си ваксиниран, тъй като организъмът ти вместо веднага да започне да се бори с вируса, ще започне тепърва да го разпознава като заплаха и да изгражда антитела, а през това време вирусът ще си вършее из теб необезпокояван.
90
4
 
15
 
! Отговори
Ристу преди 2 години
До Бай ***: (2) Вирусът грубо казано е обвивка с ключове и ядро с генетичен материал - ДНК или РНК. Ключовете са израстъци по обвивката, които отключват клетките ти и вирусът си вкарва генетичния материал в тях. Когато влезе този материал, клетката започва да произвежда нови вируси, защото тя не разбира, че този генетичен материал не е нейн.
89
2
 
19
 
! Отговори
Ристу преди 2 години
До Бай ***: (3) мунната система създава имунитет, като се научава да разпознава обвивката с ключовете и се бори с вирусите, като унищожава всичко, което дойде с такава обвивка и такива ключове. С ваксината ти вкарват само обвивка с ключове без генетичен материал на вируса, т.е. не те заразяват с вирус. Имунната система разпознава обвивката като чуждо тяло, създава антитела, унищожава го и го запомня.
88
4
 
13
 
! Отговори
Ристу преди 2 години
До Бай ***: (4) Ваксинираните не са автоматично болни и не носят вируса, защото не им е вкаран вирус с ваксината, а само опаковката му. Надявам се, че успях да го обясня добре.
87
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почнаха да забиват иглите и се усетиха, че в един момент далаверата ще секне, та почнаха да плашат с нови варианти на вируса, та и ваксинираните да не вземат да се успокоят. Идат нови щамове, още по-зли. Пригответе се.
86
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вънка 45 градуса на сянка, ние едва оцеляваме, тез се метнаха вече с делтата, нямат търпени...есента ще ни пръснат мозъците
85
2
 
9
 
! Отговори
11 преди 2 години
Кат свършат гръцките букви, предлагам да почнат с диатоничната гама - прима, секунда, терца, кварта, квинта...
84
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно в тия най-масовите ваксини има най-много неясноти.РНК с инструкция как да се копира протеиновият шип на вируса.Това сега как става?Кога го изолираха тоя протеин,кога му изолираха шиповете,и кога почнаха да бодат хората?Иначе всеки ден умират хиляди хора от рак Ама за на рака шиповете никой нищо не откри 50 години.Мижи да те лъжа!
83
6
 
12
 
! Отговори
До 98 преди 2 години
До Анонимен Мерките те никога няма да ги махнат, ВИЕ спрете да ги спазвате!
82
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спирайте ваксинациите и махайте мерките, който е искал да се ваксинира вече го е направил, оставете останалите да си пукнат на спокойствие, стига.
81
0
 
3
 
! Отговори
Цитирам: преди 2 години
"Ако е за ония пари, ония 62 милиона на година дето ги "взехме" от МОН в продължение на 12 години - мислех да ги върна!"Мислеше значи? "Имах такива намерения"Имал си намерение значи?"След като ги направех 10 пъти повече"И както точно мислеше и имаше намерение да ги върнеш?Отговора който липсва:"Нито мислех нито съм имал намерение, надявах се, че няма да ме усетите и ще забравите за всичко това след още малко шоково лечение"Да се посмеете малко с оправданията на един нацист!
80
2
 
8
 
! Отговори
дедо Поп преди 2 години
От днес отваряме ваксинационен център пред Александър Невски. Грешници, ваксинирайте се. След ваксинация може да минете през храм-паметника (намира се зад ваксинационния център) за опело. Осигурили сме и черни комби таксита. Трансфер Ал.Невски- ЦСГ.
79
4
 
18
 
! Отговори
Гьотверен преди 2 години
А какво ще кажете за варианта Точно в десетката и мутация та му Куршум между очите. На всички лъжливи медии и пропагандатори
78
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 87: Ти пък какво негодуваш? Народът си преизбира ГЕРБ с техния НОЩ. Да живее българският избирател! И пак ГЕРБ ще са първи!!!
77
0
 
15
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Тримата починали българи ли са или чужденци?
76
4
 
6
 
! Отговори
Аз преди 2 години
А за Омега и Ипсилон вариантите защо мълчите? Ами за другите? Нещо криете информация май? 🤣🤣🤣
75
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните да не се допускат в билкови аптеки. Те вярват в лекарите и нашата полиция ги пази тра-ла-ла
74
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие се смеете,но с тия КПП-та ме спираха с колелото,че съм ходел да карам в гората.Сякаш ще заразя мечките и глиганите.Това е високо ниво на шизофрения.Фашизъм във висшата му форма.Да не можеш да отидеш при родителите си,и всяка сутрин пътувайки за работа да пишеш декларации и бележки.
73
3
 
16
 
! Отговори
дедо Поп преди 2 години
Грешници, ваксинирайте се. С тая пандемия сватбите намаляха, поне погребения да има. Нема само доФторите бонуси да взимат...
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 84: Заповедта е от ГЕРБ