Експерти: Не може да има колективен имунитет без ваксинация на децата

"Делта" вариантът е много по-заразен и засяга юноши и деца
6 юли 2021 16:30, Ния Христова
194
Експерти: Не може да има колективен имунитет без ваксинация на децата
Снимка: Pixabay
Така желаният колективен имунитет срещу COVID-19 няма как да бъде постигнат, без да бъдат ваксинирани децата и подрастващите. Това твърдят учени от Германската асоциация на имунолозите (DGfI), цитирани от ДПА.
 
"По принцип се приема, че колективен имунитет се постига при ваксинирането на 60-70 процента от населението. Но така се приема, че патогенът не може да вирее и да се размножава сред тези хора", казва вицепрезидентът на DGfI Райнхолд Фьорстер. 
 
Според него обаче при Sars-Cov-2 ситуацията е различно. Хората могат да разнасят вируса дори и да не са болни, дори и да са ваксинирани и да нямат никакви симптоми, а Делта вариантът допълинтелно усложнява ситуацията.
 
"Този вариант е много по-заразен и засяга юноши и деца", казва Фьорстер. "Докато и тази група не бъде ваксинирана, няма да постигнем колективен имунитет". 
 
Според института Роберт Кох поне 85% от хората на възраст мегду 12 и 59 години и 90 процента от тези над 60 трябва да бъдат ваксинсиран, за да се постигне така желаният имунитет. 
 
"Ако успеем да достигнем тези нива на ваксинация ще избегнем четвърна вълна на заразата през есента и зимата", се казва в изявление на Роберт Кох.
 
Засега обаче в Германия няма препоръка децата над 12 години да бъдат ваксинирани, а за тези под 12 години няма одобрена ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не си го и помисляй!Ха си посегнал,ха.....!
164
0
 
2
 
! Отговори
И без това преди 2 години
Училищата не вършат никаква работа в 90% от случаите. Само развращават децата.
163
0
 
4
 
! Отговори
Май не е реалистично преди 2 години
Кажете си направо, че ще си играем на отворете-затворете всяка есен, зима и пролет. И че всички ще си работят и учат дистанционно
162
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е частно мнение на група учени, а не общовалидно правило.
161
1
 
16
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Така че колективен имунитет срещу всички нововъзникващи щамове просто е Невъзможен, дори да ваксинирате не само децата, но и кучетата и котките, в чиито тела ковид също мутира. Невъзможен е, защото ваксинацията е Нестерилизираща!!! Ваксинирането с такъв вид ваксина е НОНСЕНС! Но едва ли някой ще чуе това!
160
1
 
12
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
КОЛЕКТИВЕН ИМУНИТЕТ ПРИ НЕСТЕРИЛИЗИРАЩА ВАКСИНАЦИЯ НЯМА КАК ДА БЪДЕ ПОСТИГНАТ ВЪОБЩЕ!! Причината е, че вирусите виреят и се размножават дори и във ваксинираните, които НЕ умират, но се превръщат в РАЗВЪДНИЦИ НА НОВИ ЩАМОВЕ, те на свой ред заразяват отново дори и ваксинираните / които НЕ умират/ и се създават следващи нови щамове..и т.н. .. получава се нещо като перпетуум мобиле, вечно създаване на нови и нови щамове.Така че Колективен имунитет е възможен само срещу някой определен щам.
159
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той колективния имунитет вече е постигнат. Ваксинирането е напълно безсмислено. Това се учи в първи курс по медицина. За две години вируса е засегнал почти всички по земното кълбо.
158
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 166: виж смъртността по месеци в България в НСИ и ще ти се изясни дали е просто вирус.През м.10.2020-03.2021 смъртността се качва над 35 промила. Съвсем друг въпрос е, че ваканцията, която имахме последните 2 месеца от КОВИД, ме кара да си мисля, че някой разпространява нови щамове нарочно.
157
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разнасянето на вируса при заразяване е свойствено за която и да е респираторна инфекция. Този вирус няма никакви по особени свойства от останалите, дори като заразност е с доста по-скпомни възможности от някои други. Дори и ваксинирани могат да го разнасят, ако са заразени.
156
4
 
5
 
! Отговори
Echo Chamber преди 2 години
Епа цокай си ракията и не го мисли :)
155
1
 
6
 
! Отговори
джагът преди 2 години
Echo Никой не е длъжен да ти чете хистериите
154
17
 
2
 
! Отговори
Echo Chamber преди 2 години
Никак не троля, това ми е втори коментар в тоя сайт за повече от 10 години .. Просто ми се насъбра в повече да чета тия бисери за ваксините - това, което се постига, е още по-дълго затваряне, мерки, маски .. Десетки малки бизнеси се унищожават. Нищо им няма на нито една от ваксините, които се поставят в България. Смъртни случаи и усложнения от ваксини винаги е имало, просто сега имаме достъп до такава информация повече отвсякога. Това не е статистика за широката публика, пълна с тълкуватели.
153
18
 
2
 
! Отговори
Echo Chamber преди 2 години
Шляпате тука някаква пропаганда, че видиш ли някой искал да затрие горкото свтовно население. Преписвате (както в училище) от умрели руски сайтове, от дейли мейл и другите подобни на нашите Уикенд и Шок. Цъкате им трафик и печелят от реклама, а вие се облъчвате, вместо да идетете да бачкате. Раздавате акъл, а сте единствените истерици, които пищят, че ги чипирали, че едва ли не химическа кастрация се осъществява .. че ваксините се били тествали десетилетия.. тъжна история :)
152
2
 
7
 
! Отговори
neon7 преди 2 години
до 142 Ти прави ли аутопсия , та знаеш от какво са починали ?
151
3
 
7
 
! Отговори
neon7 преди 2 години
Как файзер е манипулирал изпитанията на КОВИД "ваксините" си за даца, за да получи разрешение от ФДА. -greatgameindia ТОЧКА com
150
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На децата им стигат течностите с неясен произход, които им инжектират при раждане,само да сте посмели !
149
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само посмейте да ми пипнете детето!
148
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като мишки са, ваксинирайте ги веднага всички до един.
147
1
 
24
 
! Отговори
Феникс преди 2 години
Пътят към ада е павиран с добри намерения.
146
2
 
15
 
! Отговори
Даа бе, да! преди 2 години
И един мармот ви боцка - боци-боц нали?Гнусни сте!!!Гади ми се!!!Искам Деган!!!