Проф. Кожухарова: Ваксинирайте се - заради децата!

Хроничните заболявания са предпоставка за имунизация, смята тя
10 юли 2021 10:20, Петя Славова
278
Проф. Кожухарова: Ваксинирайте се - заради децата!
Снимка: БГНЕС

Хроничните заболявания са показание да се ваксинираш срещу COVID-19, а не противопоказание", каза пред bTV съветникът на министъра на здравеопазването проф. Мира Кожухарова.

"Хората с хронични заболявания изкарват много тежко вируса, при тях са смъртните случаи. За да са спокойни нашите деца, ваксинирайте се заради тях", призова специалистът.

Още по темата

"Няма обяснение защо хората не се ваксинират. В Москва, например, сега има дълги опашки за ваксинация, но там има много интензивна вълна с много смъртни случаи", каза Кожухарова.

По думите й летният сезон носи едно допълнително успокоение. Тя добави, обаче, че ако у нас започне отново масово ваксиниране по време на нова вълна на коронавируса, това носи рискове. "Има опасност да не успееш да изработиш имунитет преди да се заразиш с COVID-19 при една интензивна вълна", каза Кожухарова.

Ваксиналното покритие в училищата и детските градини остава ниско. "Разчитам на здравия разум на българския учител. Може сега по време на ваксинацията да размислят, за да имаме една нормална учебна година", обясни още тя.

Медикът добави, че към момента няма обсъждане дали ваксината срещу COVID-19 да бъде задължителна за някои професии.

"До септември има достатъчно време да размислят хората", смята Кожухарова относно нагласите към имунизацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
26
 
! Отговори
тъпа пропаганда преди 2 години
КОРМИД истерията се водеше идиотска пропаганда с участието на НОЩ-ните таласъми и особено Жипкаря. Смешното е че сега вадят половината омразни НОЩ-ни таласъми, а пък всякакви "нови" лица са същите некадърници - *** и досадни сте като продавачи в ТЕЛЕШОП. Лудост: да правиш едно и също нещо, отново и отново, и да очакваш различни резултати. Алберт Айнщайн.
146
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 164Пич, аз лично немам нищо против вакснатите, като се стахуват толкова да се боцнат, плацебото няма да им навреди, само мозъка ще ги накара да си мислят, че видиш ли вакснати сме :)) Плюс това, защо толкова тролчетата пропагандират тези ваксинки, да не би да имат процент от фармацевтичния бизнес :))
145
0
 
7
 
! Отговори
ами преди 2 години
Бойкоче кюлчевски. PKP, PDP, ръководството на ПП ГЕРБ и кандидат депутати на ГЕРБ да се ваксинират публично. не им ли дойде"реда" -сега ваксини бол!!!
144
0
 
22
 
! Отговори
Виц преди 2 години
Срещнали се 2 мишки,едната попитала,ти ваксинирам ли се на? Другата рекла.Ти луда ли си ***?Още не е минал пробният период от 5 г при хората!-:((
143
0
 
25
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Финансов интерес и морал са напълно несъвместими неща, даже тези медици, които непосредствено ти поставят дозата имат финансов интерес - 10 лева на доза! Е, 10 балъка да се излъжат на ден да ги набодеш - печелиш 100 лева извън заплатата си, ако това не е финансов интерес, тогава какво е!? Защо някой кандидат за доза не помоли ваксинатора му да му подпише декларация, че поема медицинска и съдебна отговорност в случай на здравнонегативни последствия след нея да види дали ще му подпише такава!?
142
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви професори, кви пет лева бе? За пари си продават задниците. Нали ги видяхме! И пропагандата им е за МНОГО пари. Изобщо не им пука дали си се ваксинирал, или не. *** им верват обаче.
141
0
 
27
 
! Отговори
до 143 от славяни преди 2 години
Най-ми е интересна тезата на ваксърите, че щом някой е с титла ''доктор'' или ''професор'' той има ''съвършени'' медицински познания, ''съвършен божествен'' морал и на него може да му се вярва като на господ! Само че практиката и фактите не потвърждават тази теза - никой не е нито с божествени и безпогрешни познания, още по-малко пък с божествен морал, на никого нищо човешко не му е чуждо, което означава че на никого не може да се има пълно доверие, на някои пък въобще не може да се има доверие!
140
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не сме ние, дето сме против принудителното ваксане, чудя се ваксърчетата агресори къде и по кого ще си изливат беса и нервите? Ще си останат вечно незабелязани и незадоволени трета категория хора. Добре , че ни има да им обърнем малко внимание.
139
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има много видеота в нета, магнити, ЕМФ рийдъри и стотици доказателства, че ви чипират. Дори машинките за чекване на кучешките чипове ви засичат чипа. Може да се провери. Другото е ваксърски алабализми, тип - вервайте ми.
138
27
 
2
 
! Отговори
Риторичен въпрос преди 2 години
Какви чипове, какви умирания и заплахи, какви глупости.....има ли още някой да вярва в тия глупости? Параноя или обикновена глупост?
137
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боцкайте се ве, какво отлагате ? :)) Отиваш, бият ти плацебо и си нов човек... хахаха :) Учудва ме, че тези които не се ваксаха са още живи, явно трябва да направим нещо по въпроса.... хихихихи :))
136
0
 
12
 
! Отговори
Аз преди 2 години
До Анонимен: "Декларация за информирано съгласие се подписва единствено , защото всеки може да заведе дело срещу компанията производител без... реални доказателства," - Въобще използваш ли мозък, като пишеш? Как се завежда и печели дело без доказателства??? По твоята логика трябва да се премахнат всички закони, защото всеки може да обвини някого в нарушението им. Пълни глупости.
135
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До славянинПознавам вакснати и на тях изобщо не им пука дали ние сме вакснати,или не. Нормални са,тези в сайта,които са така злобно настроени не са вакснати изобщо,а са платени ***.
134
0
 
1
 
! Отговори
До 126 преди 2 години
Разтреперан ли се вече? Бъди сигурен, че божието възмездие ще те застигне.
133
2
 
14
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Липсата на отговор на въпроса ми към ваксания колега защо след като само неваксаните ''ще умрат'', а неваксаните ще живеят, какъв точно им е проблемът на ваксаните в такъв случай, доказва твърдението ми, че проблемът им е тежък психиатричен! Няма как хем да твърдиш, че си защитен от ваксината, хем постоянно да си в постваксинална истерия ако не си с тежък психиатричен проблем!!
132
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да се чипирам! Проблем?
131
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Златено, ваксите на гейтс да те тръшнат, Шваб да ти изкочи по жартиери в тъмното или Coрoc да си изстиска торбичките под очите върху теб.
130
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха-ха-хаВервай на анонимния, тази Кожухарова не е лекар, просто поредното измислено професорче :))
129
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надявам се много ваксъри да пукнат
128
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, Мира Кожухарова не е ли в пенсионна възраст?