Проф. Кожухарова: Ваксинирайте се - заради децата!

Хроничните заболявания са предпоставка за имунизация, смята тя
10 юли 2021 10:20, Петя Славова
278
Проф. Кожухарова: Ваксинирайте се - заради децата!
Снимка: БГНЕС

Хроничните заболявания са показание да се ваксинираш срещу COVID-19, а не противопоказание", каза пред bTV съветникът на министъра на здравеопазването проф. Мира Кожухарова.

"Хората с хронични заболявания изкарват много тежко вируса, при тях са смъртните случаи. За да са спокойни нашите деца, ваксинирайте се заради тях", призова специалистът.

Още по темата

"Няма обяснение защо хората не се ваксинират. В Москва, например, сега има дълги опашки за ваксинация, но там има много интензивна вълна с много смъртни случаи", каза Кожухарова.

По думите й летният сезон носи едно допълнително успокоение. Тя добави, обаче, че ако у нас започне отново масово ваксиниране по време на нова вълна на коронавируса, това носи рискове. "Има опасност да не успееш да изработиш имунитет преди да се заразиш с COVID-19 при една интензивна вълна", каза Кожухарова.

Ваксиналното покритие в училищата и детските градини остава ниско. "Разчитам на здравия разум на българския учител. Може сега по време на ваксинацията да размислят, за да имаме една нормална учебна година", обясни още тя.

Медикът добави, че към момента няма обсъждане дали ваксината срещу COVID-19 да бъде задължителна за някои професии.

"До септември има достатъчно време да размислят хората", смята Кожухарова относно нагласите към имунизацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво пък общо имат децата??? Това бабе съвсем изтрещя.
126
4
 
19
 
! Отговори
до 143 от славянин преди 2 години
Излъга, декларацията за информирано съгласие се подписва при рискова медицинска процедура и манипулация, а в конкретния случай заради участие в процес на изпитание на ваксина, защото изпитанията на нито една от тези ваксини не са завършили! Т. е. всички подписващи такава декларация са ДОБРОВОЛЦИ участващи в експеримент, дали го осъзнават е друг въпрос, не го осъзнават, защото нямат с какво да го осъзнаят!
125
30
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На форумни, некомпетентни анонимници ли да вярвам или на лекари и професори?
124
5
 
20
 
! Отговори
славянин преди 2 години
По-долу един ваксан колега изтъкна, че само неваксинираните умирали от заразяване от евентуално заразяване, но не и ваксинираните, обаче така и не ми отговаря какъв им е тогава проблемът на ваксаните, след като те няма да умрат!? Понеже няма да ми отговори, аз отговарям - проблемът им е психиатричен! Тежък психиатричен!
123
11
 
10
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Пенцията, която лае дали се е вакснирала ? Заради внуците си... Жалки сте! Младите и здрави няма се ваксинират. Хипохондриците и пенцията като тази да се васкинират и по 5 пъти на ден. Да се сърдят само на себе си тези,които са зле със здравето си. Дърти енергийни вампири такива.
122
3
 
19
 
! Отговори
до 134 от славянин преди 2 години
Ако умират само неваксинирани (което не е вярно), тогава какъв ви е проблемът на вас, ваксинираните, след като няма да умрете!!!??? Чакам отговора ви!
121
1
 
6
 
! Отговори
ами преди 2 години
призоваваме Бойко Борисов и цялото ръководството на ПП ГЕРБ и кандидат депутати на ГЕРБ да се ваксинират публично, хем да дадат пример на нацията, хем за да е сигурно следващото управлението на държавата, хем Да не вземе да се разболее някои от тях, та да ни превземат чалгаджиите и комунистите.
120
0
 
0
 
! Отговори
до 113 преди 2 години
Ти ако мислиш че мислиш, значи си много зле с мисленето!Бегай да си изпереш чорапите,че утре ще гласуваш!
119
1
 
7
 
! Отговори
до 130 от славянин преди 2 години
Ако някой е професор това означава ли, че нещо човешко (като продажност например) му е чуждо!? Въпрос с понижена трудност! Д-р Менгеле също е бил голям специалист, само че с тежък морален дефицит!
118
2
 
1
 
! Отговори
Омир преди 2 години
Аз вярвам на очите си.
117
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирани и неваксинирани може да се заразяват, но умират само НЕваксинирани... Това е разликата...
116
11
 
5
 
! Отговори
до 126 от славянин преди 2 години
А декларация за ИНФОРМИРАНО СЪГЛАСИЕ се подписва винаги при РИСКОВА медицинска процедура и манипулация, такава ме караха да подпиша също преди единствената ми операция под пълна упойка през далечната 1992-ра година! При безрискова медицинска процедура и манипулация не те карат да подписваш такава декларация! Извода си го прави сам, ако имаш с какво да го направиш!
115
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма спасение от вируса. Щом ваксинирани се заразяват и предават заразата това е краят. Някои си мислят че ще ги подмине участа Божия. Не няма да ви подмине всички ще се заразите а повечето ще предадат Богу дух. Бог е решил да унищожи това негодно племе от наркомани прости.тутки и пияндурници. Те са болшинство затова покрай тях ще си отидат и невинните. Които щом са тук на земята значи не са много невинни. Които са пратени на земята изкупват грехове. Но вместо да ги изкупват те трупат нови.
114
9
 
9
 
! Отговори
до 126 от славянин преди 2 години
Даже и според официалното инфо ваксините причиняват тромбози и инсулт, неслучайно те ЗАДЪЛЖАВАТ да подписваш декларация за ИНФОРМИРАНО СЪГЛАСИЕ преди да ти ги набият! Я откажи да я подпишеш да видиш дали ще се съгласят да ти набият дозата без да си им подписал такава декларация!
113
8
 
8
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Аз все пак вярвам на собствения си житейски опит и на това което виждам около себе си, а то е че нито аз се разболявам от ''страшно страшния'' вирус, нито хората около мен се разболяват, които да подкрепят тезата че има ''епидемия/пандемия''! А тюфлеците и тьотките с власт нека лъжат колкото искат, важното е че никой нормален човек не им вярва!
112
3
 
7
 
! Отговори
До 124 преди 2 години
Ти си един лъжлив Богобоязливец. Моли се на Бог и кълне.... Лицемерно ваксинално зомби. Ще плюя по ваксините, няма да спра. ОК ?
111
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инсулт и тромбози се получават от ковида. Затова ви дават фраксипарин , вкъщи аспирин. Не от ваксините.
110
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кожухарова май иска да добави нещо към пенсията. Гледсй да не ти смъкнем кожуха само, бабо яге.
109
10
 
2
 
! Отговори
Амин преди 2 години
Пожелавам божие възмездие и урок на всички, които плюят по ваксинираните, накарай ги да разберат, нека да видят и усетят това, което видях и усетих аз, нека да треперят и да се молят и да се научат на съчувствие, тези бездушни егоисти.
108
4
 
23
 
! Отговори
Подозрителен преди 2 години
Нарастване с 35% на исхемичните инсулти в следващите 5 години прогнозират лекари. Не с 3.5 % !!! Говорим за 35% !!! И като знам, че тия "безобидни" ваксини принципно имат някаква склонност да правят съсиреци и тромби - аре мерси! Изкарах си го ковидчето, при мен си мина със сополивене и диария, ама по добре наакан от колкото да гледам тревата отдолу.