Проф. Кожухарова: Ваксинирайте се - заради децата!

Хроничните заболявания са предпоставка за имунизация, смята тя
10 юли 2021 10:20, Петя Славова
278
Проф. Кожухарова: Ваксинирайте се - заради децата!
Снимка: БГНЕС

Хроничните заболявания са показание да се ваксинираш срещу COVID-19, а не противопоказание", каза пред bTV съветникът на министъра на здравеопазването проф. Мира Кожухарова.

"Хората с хронични заболявания изкарват много тежко вируса, при тях са смъртните случаи. За да са спокойни нашите деца, ваксинирайте се заради тях", призова специалистът.

Още по темата

"Няма обяснение защо хората не се ваксинират. В Москва, например, сега има дълги опашки за ваксинация, но там има много интензивна вълна с много смъртни случаи", каза Кожухарова.

По думите й летният сезон носи едно допълнително успокоение. Тя добави, обаче, че ако у нас започне отново масово ваксиниране по време на нова вълна на коронавируса, това носи рискове. "Има опасност да не успееш да изработиш имунитет преди да се заразиш с COVID-19 при една интензивна вълна", каза Кожухарова.

Ваксиналното покритие в училищата и детските градини остава ниско. "Разчитам на здравия разум на българския учител. Може сега по време на ваксинацията да размислят, за да имаме една нормална учебна година", обясни още тя.

Медикът добави, че към момента няма обсъждане дали ваксината срещу COVID-19 да бъде задължителна за някои професии.

"До септември има достатъчно време да размислят хората", смята Кожухарова относно нагласите към имунизацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
1
 
20
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Тази е за съд!
186
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заплатата на "лелка" в яслата е 700-800 лева, ако ги задължите да се ваксинират, най-вероятно ще останат без персонал, след като една магазинерка взима повече ...
185
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименИ 2 те се владеят от Глобалистите!
184
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък реших точно заради децата да не се ваксинирам.
183
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
те последните 30 години пак вместо нас решаваха. едни как да си унищожим държавата другите как да не си върнат дълговете и да не си спазват подписаните договори за белене, газ и т.н. и виж до къде я докарахме. сега били решили че не се справяме с ковидчето.... ми добре.
182
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се ваксинираме, за да са спокойни нашите деца.Ама сериозно ли? Ама сериозно ли нашите деца се безпокоят, че ние, по-възрастните роднини не сме ваксинирани? Нова не е първият случай, в който казионната пропаганда безпардонно нахлува в семейството и експлоатира най-личните и интимни човешки отношения, за да прави емоционални внушения за някакво поведение. Докторе, изхвърлих поне от главата си това нагло индоктринационно въздействие още от времето на наборната си робия преди 40 години.
181
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отношението на българският народ към ковида се доказва като изключително правилно щом и Русия и САЩ застанаха на едно мнение. Двете държави между, които се движим и от които най-много се интересуваме с наща помощ за едно нещо поне застанаха на едно мнение - Че така както се решава тази криза в България НЕ СЕ ПРАВИ и че отношението което българите имат към цялата ситуация е ЖАЛКО.
180
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е защо да емигрирам, като ковида ще убие про'стия антиваксър.
179
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 209Като не ти отърва СИ СМЕНЯЙ ГРАЖДАНСТВОТО И ЕМИГРИРАЙ!
178
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Млъкни!!Думите деца и ваксиниране да не се употребяват заедно от мед.фаш.лица!
177
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
инатливи неуки суеверни антиваксъри, откъде се прукнахте. толкова ли е зле българина!?
176
1
 
13
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 2 години
Най-големият Исторически парк в света до Варна приема неваксинирани посетители И МАСКИТЕ СА ЗАБРАНЕНИ при нас!
175
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 202Ти ваксинира ли твоите деца?
174
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабето да и ният комбинирано всички ваксини. Ако оцелее ще си помисля за ваксинация.
173
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая защо получава пари от данъкоплатците? Я да я разкарват.
172
5
 
21
 
! Отговори
Няма да се ваксинира преди 2 години
Гледай си работата - няма да се ваксинирам
171
4
 
33
 
! Отговори
Хммм преди 2 години
Абе не мога да разбера сега, пъро беше - ваксинирайте се заради родителите си, сега заради децата си. Като лъжат, поне да лъжат всичките едно и също, няма нужда всеки ден да се сменя опяването, хората не ви вярват и без това... Заигравате се много тежко с психичното здраве на хората и това ще завърши изключително лошо!
170
2
 
24
 
! Отговори
Боко Османлията преди 2 години
Първо Кожухарова си ваксинира децата публично и после да прави такива изявления. Помните ли ваксините с превишен живак които Москов внесе от ***? Колко ли деца наблъскаха с живак и сега пак се е наредил безсрамник. Искам да видя и как ваксинират наследниците на Москов с неговата турска ваксина.
169
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според имунолога д-р Bayram Bрidle вирусният шипчест протеин,въведен чрез мРНК ваксните,е отговорен за постковид състоянията-сърдечносъдови усложнения,съсиреци и кървене.Този протеин,силно токсичен,циркулира в кръвоносната система за разлика от традиционните ваксини,чието съдържание не напуска мястото на убождането.Шипчестият протеин се натрупва в далака,костния мозък,черния дроб,надбъбречните жлези, яйчниците.Бебета от ваксинирани майки страдат от кървене в стомашно-чревния тракт.
168
2
 
16
 
! Отговори
ох котьо преди 2 години
вчера пуснаха една перверзна "учителка" проповедничка - много искам да я ваксинирам без вазелин само в шокото. показвайте поне такива съблазнителки, а не сбръчкани баби проф. или дърти съединители като Кантар Каунчев Ботоксов