Бивш съветник на Джонсън: Не искаше локдаун, умирали над 80-годишните

Говорител на британския премиер: Предприети са мерки за защита живота на хората
20 юли 2021 10:37, Елка Василева
10
Бивш съветник на Джонсън: Не искаше локдаун, умирали над 80-годишните
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият главен съветник на британския премиер Доминик Къмингс заяви, че Борис Джонсън не е бил готов да наложи затваряне, за да спре разпространението на коронавируса и да спаси живота на възрастните хора.

В телевизионно интервю Къмингс твърди, че премиерът Джонсън не е бил съгласен да въведе второ затваряне през есента с мотива, че, „хората, които умират, са основно над 80 години“:

Още по темата

„Неговото отношение в този момент беше странна смесица отчасти от твърдения като „Това са глупости и затварянията при всички случаи не работят“ и други като „Ужасно е, но хората, които умират, са основно над 80-годишни и ние не можем да унищожим икономиката заради това“.

Бившият главен съветник на британския премиер Доминик Къмингс посочва още, че много хора от обкръжението на Борис Джонсън са чули думите му и могат да потвърдят казаното, ако се стигне до официално разследване, предаде БНР.

Говорител на британския премиер обаче заяви, че Борис Джонсън е предприел всички необходими мерки, за да защити живота на хората, като се е ръководил от най-добрите съвети от научната общност.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Колкото и ес медиите да башват джонсън, фактът, че урсулата и ек проявиха три пъти по малко емпатия и грижи за населението остава.
6
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борис нали уж беше прекарал вирусчето, ясно му е че е фейк цялата работа :)) Иначе обърнете внимание на това - "умирали само над 80-годишните" :))
5
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не беше премиер, да го обгрижат и лекуват още от първите симптоми и той щеше да умре. На косъм от тръба в гърлото беше.
4
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да ваксинират всички, особено тези над 45 на 100% и да отварят икономиката. Той също щеше да умре, без малко да бъде интубиран, тъй както е на 50, а не на 80.
3
5
 
9
 
! Отговори
Трифонов преди 2 години
Ние хората от село казваме че искаме в града и че ковид няма. Искаме и да управляваме. Защото сме клали кокошки.
2
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с православната, руска ваксина с православните чипове вътре, ще има ли най-сетне?
1
18
 
11
 
! Отговори
Кво стана? преди 2 години
Къде изчезнаха Слави и всякакви хора, дето разправяха да не се впечатляваме от грипчето?А, да, забравих, преди седмица руснаците гледали официалната си статистика за смъртност и открили, че 500,000 човека са починали в повече сравнено с други години. От безопасноъо грипче ще да е.