Здравното министерство обяви какво съдържат ваксините срещу COVID-19

От там увериха, че в тях няма животински продукти
23 авг 2021 11:40,
435
Здравното министерство обяви какво съдържат ваксините срещу COVID-19
Снимка: Pixabay

Взависимост от вида им ваксините срещу коронавирус съдържат един или повече антигени. Също така може да имат и други съставки като: стабилизатори, адюванти, които подобряват имунната реакция на ваксината чрез усилване, ускоряване и поддържане на реакцията за по-дълго време (напр. алуминий). В продуктите може да има и помощни вещества - неактивни съставки, напр. вода или натриев хлорид (сол), а също и консерванти или стабилизатори, благодарение на които ваксината се запазва непроменена и активна по време на съхранението.

Това уточниха от Министерството на здравеопазването.

От там увериха, че в нито една от ваксините, одобрени за употреба в Европейския съюз, няма животински продукти.

Още по темата
“Всички компоненти на ваксината са обект на постоянен контрол, за да се гарантира, че съдържанието им е в доказано безопасни нива. Регулаторните органи проверяват дали ползите от ваксините надвишават рисковете от настъпване на нежелани реакции”, поясниха от здравното министерство.

“При някои видове ваксини е възможно и наличието на незначителни количества от други вещества, използвани в производствения процес, например яйчен албумин (протеин в яйцата) или неомицин (антибиотик).
В случаите, когато такива вещества се съдържат в нива, които могат да предизвикат реакция при чувствителен или алергичен организъм, тяхното наличие е описано в информацията за ваксината, предназначена за здравните работници и пациентите. Например в листовката ще бъде указано дали има специални предпазни мерки за прилагането на ваксината при хора с определени алергии. Такъв е случаят с ваксини, съдържащи незначителни количества яйце, при хора с алергия към яйца”, посочиха от МЗ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


435
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 315 Леко с милиардите.Ти като по-умен замислял ли си се как се произвеждат 5 милиарда ваксини?Защото и аз не бях се замислял.Ако се произвежда по една ваксина в секунда,365 дни в година,без да се прекъсва процеса/почивни дни,аварии и т.н./което и практически невъзможно, са необходими 63 години.Те се произвеждат повече от една в секунда,но пак е невъзможно да се произведат.Иначе си вярвайте на грандоманските цифри които ви наливат в главите.
278
6
 
4
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Не мога да повярвам, че някои хора още си мислят че искали да намалят световното население и васкините са за това. Да приемеме за момент, че наистина искат да намалят населението. Защо би им било да правят излислена пандемия, та да чакат 1 година, ваксините да се пуснат и готава "злия им план" да тръгне? Същите богати, които държат оръжията, храната, въдуха... Има хиляди начини да намалят населението, без дори да се чуе за това. Защо точно с пандемия и ваксини, за които говори целия свят?
277
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До @311 - Ковид убива. И експериментите убиват. Много неща убиват, особено стреса (от Ковид примерно). Аз опитно зайче нямам намерение да ставам. Щом ти си ОК с това, ако искаш си набии всичките ваксини по 8 пъти. Пандемията много лесно може да се пресече. Ако медиите престанат да говорят за вируса, никой дори няма да се сеща за нея (освен Ковид-зомб_итата). Естествено целта е да ви е страх, да свикнете с мерките и накрая те да се превърнат в новото ви нормално. Добре че има и нормални хора...
276
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много говорите, ама когато беше предишната тежка вълна, хората умираха по стълбите на болниците, защото нямаше къде да ги приемат. Това ли ви е свободата? Свободата да умират другите, защото вас ви е страх от една инжекция. Смешни сте. Жалки егоисти, търсещи под вола теле, само и само да не признаят, че ги е страх от инжекцията. Почти 2 милиарда човека са си сложили вече и двете дози, 5млрд. бити ваксини, а вие сте най-важните и най-знаещите и най-умните и НЯМА да си ги сложите. Смешници.
275
9
 
2
 
! Отговори
@311 преди 2 години
Сложи друга ваксина като не ти харесва Пфайзер. Има и Модерна, и АстраЗенека и Джонсън и Джонсън и китайски 2 или 3 и руски 2 или 3. Всички разразботени ваксини, изключвайки китайските, са технологии на по 1-2 години. Няма как да се заминали нормалният цикъл на одобрение. Идеята беше да се пресече пандемията бързо, после всички започнаха да се лигавят - и хората, и властите, и корпорациите. Ковид убива. Ако още не сте го разбрали, жалко за пропилените ви мозъци.
274
3
 
14
 
! Отговори
дo 308 преди 2 години
'Важното е да оцелеем и да не позволим на ковид да отнема повече животи.' ЗА ПО-СИГУРНО -ДА ОЦЕЛЕЕШ ,ТИ ДАРЯВАМЕ ВСИЧКИТЕ СИ ВАКСИНИ И БУСТЕРИ ДА СИ ГИ НАБИЕШ В ТРОЛСКИЯ Г-Ъ-З !!!
273
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грамотните хора могат да прочетат какво е усъвършенстване на вируса вследствие на субооптимални антитела (antibody-depndent enhancement). Това, което световната фармамафия всъщност постига чрез "ваксините" е да засилва разпространението и леталитета на ковид 19. Повече болни и умрели = повече мерки. Сега мерките се налагат заради пандемията, но страшното е, че свиквате с тях. Казвате си "щом правителството съветва, значи трябва да се подчиним". Света се превръща в оруелски кошмар.
272
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Хора, осъзнайте се. Във всяко лекарство..." - Да попитам и теб тогава. На страница 21 на листовката на Пфайзер пише следното: "За да се потвърди ефикасността и безопасността на Comirnaty, ПРУ трябва да подаде окончателния Доклад..." Крайният срок е 12.2023. Линка (https://ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_bg.pdf) .. Щом до 12.2023 трябва да се направи окончателен доклад относно ефективността и безопасността, значи още никой не е наясно или...?
271
4
 
18
 
! Отговори
до Един преди 2 години
"Права има този,който е отговорен за правата на други!" - Прав си. Ти имаш правото (не задължението) да се ваксинираш. Боцнал си се. ОК. Аз имам правото да избирам дали да се ваксинирам и съм избрал да не го правя. Аз не ти преча на теб по никакъв начин, защото ти си защитен (уж). Ти обаче се опитваш да пречиш на моето право да избирам, дали да се ваксинирам. Защо? Ако ти плащат за коментарите, ще го разбера, но иначе...
270
4
 
9
 
! Отговори
doncho преди 2 години
то и на к0ка-к0лата на етикета пише кво съдържа, ама тайната съставка я няма написана, нали ?
269
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, осъзнайте се. Във всяко лекарство (или бутилирана напитка или пакетирана храна или козметика) се съдържат един тон консерванти, адюванти и не знам си още какво. Не се връзвайте на антивакс.ърите. Химията е навсякъде, това е 21ви век, няма нищо чисто. Важното е да оцелеем и да не позволим на ковид да отнема повече животи. Страничните реакции на ваксините не се дължат на съдържанието им, а на това, че не е изяснен добре механизма на ковид, от там и на ваксините. Учените правят каквото могат.
268
2
 
5
 
! Отговори
тц тц тц преди 2 години
кви са тия вегански ваксини веаз пък искам с месо1 доза със свинско 2 с телешко пилешко не ям ама третата може и с яйца
267
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Един - Ами ти си се боцкай - твоя работа. Аз няма да се ваксинирам с експериментална ваксина - моя работа е. И така... :) ... След няколко години ще разберем кой е изтеглил късата клечка. Иначе е факт, че елитът иска да намали населението и който още не го е разбрал за мен спада към графа "неинформирани". Причините са много, а символите на коментарите недостатъчни. Освен това не съм ви учителка, че да ви поучавам, защо искат да го направят. Информацията е в интернет и който иска я намира...
266
2
 
5
 
! Отговори
до ЕДИН преди 2 години
Не обиждай народа с-о-р-о-с-п-и-о !Баща ти и *** от кой народ са ?!
265
9
 
1
 
! Отговори
Един преди 2 години
До вадксинирам сеБелината можеш да си я пиеш в добавка.Сигурен съм ,че на 'Българино' не му липсва акъл това да направи,но ваксина няма да си сложи. *** Народ,Боже,*** Народ!
264
7
 
19
 
! Отговори
Д0 293от ддт преди 2 години
"Ваксинираният организъм убива вируса до 48часа"- Пълни глупости ! Производителите претендираха ,че ваксините им създават антитела срещу спайк протеина на ковид ,тоест да не може да се заразиш изобщо ! Оказа се пълна лъжа !
263
4
 
1
 
! Отговори
вадксинирам се преди 2 години
само ако садържат и белина
262
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Не си ли давате сметка,че с тези абсолютно неадекватни и недоказани твърдения може да объркате наивната част от обществото !" - Ако след година и половина пЛандемия още не си осъзнал, че световният елит и фармаиндустрията се надяват точно наивната част от обществото да се боцнат, значи никога няма да го осъзнаеш за съжаление... Ако един човек е наивен и по цял ден слуша по телевизията, че трябва да се ваксинира, значи ще го направи, без да му мисли много и без да чете коментарите ни в нета...
261
8
 
2
 
! Отговори
Един преди 2 години
До Анонимен Сигурен съм,че имаш кола,караш я сам без да използваш пълният и капацитет и аз дишам отровота,която излиза от нея!Кой е егоист?На никой живота не му е длъжен! Права има този,който е отговорен за правата на други! Нарушаваш правата на други-стоиш си в Lockdown.
260
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 294 Това пък от къде го измисли???Тези където го карат леко колко дена ще го разнасят???Ама важното е ,че си вярваш.