Здравното министерство обяви какво съдържат ваксините срещу COVID-19

От там увериха, че в тях няма животински продукти
23 авг 2021 11:40,
435
Здравното министерство обяви какво съдържат ваксините срещу COVID-19
Снимка: Pixabay

Взависимост от вида им ваксините срещу коронавирус съдържат един или повече антигени. Също така може да имат и други съставки като: стабилизатори, адюванти, които подобряват имунната реакция на ваксината чрез усилване, ускоряване и поддържане на реакцията за по-дълго време (напр. алуминий). В продуктите може да има и помощни вещества - неактивни съставки, напр. вода или натриев хлорид (сол), а също и консерванти или стабилизатори, благодарение на които ваксината се запазва непроменена и активна по време на съхранението.

Това уточниха от Министерството на здравеопазването.

От там увериха, че в нито една от ваксините, одобрени за употреба в Европейския съюз, няма животински продукти.

Още по темата
“Всички компоненти на ваксината са обект на постоянен контрол, за да се гарантира, че съдържанието им е в доказано безопасни нива. Регулаторните органи проверяват дали ползите от ваксините надвишават рисковете от настъпване на нежелани реакции”, поясниха от здравното министерство.

“При някои видове ваксини е възможно и наличието на незначителни количества от други вещества, използвани в производствения процес, например яйчен албумин (протеин в яйцата) или неомицин (антибиотик).
В случаите, когато такива вещества се съдържат в нива, които могат да предизвикат реакция при чувствителен или алергичен организъм, тяхното наличие е описано в информацията за ваксината, предназначена за здравните работници и пациентите. Например в листовката ще бъде указано дали има специални предпазни мерки за прилагането на ваксината при хора с определени алергии. Такъв е случаят с ваксини, съдържащи незначителни количества яйце, при хора с алергия към яйца”, посочиха от МЗ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


435
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
6
 
3
 
! Отговори
До 338 преди 2 години
Австралопитеко, в Англия и Израел 85-90% Пт зараЗените са без ваксини.Нищо не каза за инкременталната смъртност, която времево съвпада с ковид вълните. Ама щото без мозък как да коментираш. Дрънкай си конспиративния наратив. Де. Б и л
298
3
 
3
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Още нещо, което трябва да схванете за клиничните проучвания и фазите, които така смело използвате като опорки - фаза 3 и особено 4 и дългосрочните мониторирания на субектите в дадено клинично проучване за много лекарства продългават с години. Това няма нищо обща с безопастността и ефикастността. За това има риск-бенефит план и за това се следи в дългосрочен план последният. Ако трябваше да се чака за лекарства да се пуснат на пазара спрямо вашите разбирания, повечето намяше да ги дочакате.
297
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 317 - Празноглавият си ти! Наясно ли си, че 800 МИЛИОНА човека гладуват в момента? Медиите защо не говорят за това или от глад не се умира? Само с парите дадени за маски и ПСР-и миналата година можеше сега да няма гладуващи. Споменавам го просто така, за да ти светне лампичката, че на елитът не му пука за живота на хората. Ако великата ви ваксина беше толкова успешна и ефикасна, държави като Израел, Великобритания и други отдавна трябваше да са забравили за проблема, а не да са най-зле.
296
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Валери "Също в национален ефир имунолог ясно и точно каза, че тези ваксини са опит за експериментална генна модификация на хората," Кой е тоя "имунолог". Дай му името.
295
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно навреме днес го пробвах пиниза с магнетизма който е резултат от графеновия оксид в модерна и файзер........подяволите пирончето се залепи
294
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз до 326 То ако става дума, ако имаше такъв гигантски заговор за униюожаване на населението, не става ясно, защо трябваше да сриват икономиките: можеха да слагат "тайните отровни ваксини" в рамките например ..... на нормалната ваксинация.
293
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АзСтрахотно разсъждение по въпроса! Не бяхме се сетили, големи сме ***. Добре че има хора като теб да ни отворят очите. Благодаря ти че те има.
292
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 319/331 "- Клиничните изпитания се основават на пср тест,който е манипулируем и ненадежден !" Това е НАЙ-ГОЛЯМАТА ГЛУПОСТ, която съм чел във връзка с клиничните изпитания на ковид ваксините.
291
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 328 "Именно, все още е в експериментален период и на база на проблемите, които имат ваксинираните ще стане ясно какви са дългосрочните странични ефекти т.е." Ваксината не е в "експериментален" период",а в период на наблюдение, дали ефектите от нея са такива, каквито е показала при клиничните изпитания. За да разбереш разликата с това, което казваш: ако се държи както по време на клиничните изпитания НЯМА да има "дългосрочни странични ефекти". Такива в клиничните изпитания НЕ Е ИМАЛО
290
3
 
1
 
! Отговори
Аз до 326 преди 2 години
Това е съвсем друга тема, която коспираторите не могат да схванат. Просто идеята ми беше, че има наисти хиляди начини да го направят ако това искат. Нямаше да е парадно.Подписали са били сами евтаназията, мнозинството анти-ковид ваксина тука дори не са и чели какво се подписва в България, ама го ползват активно като мотив. Към 321 - няма нужда с масови разстрели, но със сигурност няма и да е нещо такова, което целия свят ще гледа и следи ежедневно.
289
2
 
6
 
! Отговори
Валери преди 2 години
До Анонимен 284:Защото излезе проучване според което антителата НЕ са основен защитен механизъм срещу вируса. И това буустване на антитела не води до нищо добро за никой особено ако е постоянно. Също в национален ефир имунолог ясно и точно каза, че тези ваксини са опит за експериментална генна модификация на хората, което уж да подобри лошите ни и слаби гени в момента, което досега е било възспирано от морални задръжки. Аз лично не искам да съм ГМО човек. Нито да се бууствам до откат!
288
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Конкретно цитирания от теб откъс означава, че ваксината е в мониторинг" - Именно, все още е в експериментален период и на база на проблемите, които имат ваксинираните ще стане ясно какви са дългосрочните странични ефекти т.е. ваксинираните са опитни зайчета доброволно и безплатно. Еми аз пък нямам намерение да съм опитно зайче. Щом сте толкова доволни от тази си роля - ОК... Да ви е честитра и да си я ползвате със здраве!
287
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Не мога да повярвам, че някои хора още си мислят че искали да намалят световното население и васкините са за това." - Защото се подписваш, че ти сам ще си си виновен, ако умреш от ваксината. Също с война ще унищожиш инфраструктура, която после пак трябва да строиш. С вирус не става, защото може да умре не който трябва. Аз пък не мога да повярвам, че има толкова плоски мозъци, които не могат да се сетят за елементарни неща. Причините за намаляването са ясни, но ти не мисли за това - боцкай се...
286
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз Като се има предвид че точно населението е източника на богатството на свръхбогатите, конспирациите за намаляването му от тях е абсолютна глупост. Все едно да имате 10 жилища и 1000 намеатели и вие да искате нарочно да ги намалите до 100 наематели. Какво точно ще спечелите от това?
285
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много проучвания доказаха, че не се ваксинират и вярват на конспирации хората с ниско IQ. Статистика. Ето, в махалите, където са все интелектуалци, никой не се ваксинира. В денвник.беге, където пишат по-интелигентни хора, противниците на ваксините са по-малко. тук, където се събират амеби, има яко хейт по ваксините и се списват конспиративни теории. Тва е положението.
284
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 318 63 години за два милиарда ваксини да допълня.А ти говориш за 5 милиарда
283
4
 
5
 
! Отговори
до 315 преди 2 години
Мен от инжекции не ме е страх. Много пъти са ми били. От ваксини също, стига да са доказани. Не ме е страх и от Ковид. Вируси има много. Нелечимите са над 30 000 ако не се лъжа, но Ковид-зомб_итата са чували само за един. Най-много ме е страх от наивници, които заради страха си да не умрат (от Ковид), са готови да си вкарат в тялото всичко, стига по телевизията да им кажат, че трябва да го направят и на всичкото отгоре държат и другите да го направят. Нали си предпазен? Какво те е грижа за мен?
282
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АзТи как си го представяш намалянето на населението???С масови разстрели по стадионите ли?А милиардите печалба на производителите на тестове и ваксини?С един куршум,два заека.
281
3
 
2
 
! Отговори
до 317 преди 2 години
Според празноглавата ти теорийка, ако медиите спрат да говорят за ковид, 40те хиляди в повече умрели за последната година ще възкръснат, а близките им ще са весели и щастливи, нали? Дори да приемем, че този инкремент в смъртността не е напълно от ковид и примерно 50% са умрели от стрес например, пак имаш 20 000. Тях какво ги правим? И да. за да няма мерки, трябва хората да са ваксинирани. Цяла Европа го разбра, само *** не. В Англия близо 905 от новозаразените са без 2 дози ваксина.....
280
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 311 "Щом до 12.2023 трябва да се направи окончателен доклад относно ефективността и безопасността, значи още никой не е наясно или...?" Конкретно цитирания от теб откъс означава, че ваксината е в мониторинг, в случай, че от нея има някакви странични ефекти, които не са наблюдавани при задължителните клинични изпитания, КОИТО ВАКСИНАТА Е ПРЕМИНАЛА УСПЕШНО. Това не означава, че "никой не е наясно" с безопасността й". Безопасността й ВЕЧЕ е доказана в клиничните изпитания.