Каква е връзката между AstraZeneca и тромбозите?

Проучване показва, че рискът не се увеличава при поставяне на втора доза
28 авг 2021 15:05, Петя Славова
52
Каква е връзката между  AstraZeneca и тромбозите?
Снимка: БГНЕС

Проучване разкри интересна информация за връзката между AstraZeneca и тромбозите. Британско-шведската компания AstraZeneca заяви, че рискът от тромбоемболия и тромбоцитопения, включително рядката тромбоза с тромбоцитопения (TTS), не се увеличава след поставяне на втората доза на нейната коронавирусна ваксина Vaxzevria.

Още по темата

Ваксината срещу COVD-19 на AstraZeneca крие малък допълнителен риск от редки кръвни съсиреци с ниски тромбоцити след поставяне на първата доза и е без допълнителен риск след втората доза, показа проучване, ръководено и финансирано от производителя на лекарства на фона на притесненията относно страничните ефекти от ваксинацията.

Проучването, публикувано в медицинското списание Lancet, установява, че прогнозната честота на тромбоза със синдром на тромбоцитопения (TTS) след първата доза на ваксината Vaxzevria е била 8,1 на милион при тези, които са били имунизирани.

След втората доза ваксина Vaxzevria, изобретена и с помощта на Оксфордския университет, този процент е 2,3 на милион, сравним с този, наблюдаван при неваксинирани хора, добавиха от британско-шведската компания.

Вероятността от получаване на специфични кръвни съсиреци е осем пъти по-висока при диагностицираните с COVID-19, отколкото при тези, които не са, предаде БНР.

Изпълнителният вицепрезидент на AstraZeneca сър Мене Пангалос коментира резултатите от проучването:

"Освен ако TTS не е идентифициран след първата доза, тези резултати подкрепят прилагането на двудозовата схема на ваксината Vaxzevria, както е посочено, за да се осигури защита срещу Ковид-19, включително срещу повишаващите се обезпокоителни варианти на коронавируса", посочи той.

Европейската агенция по лекарствата (EMA) разглежда от март случаи на TTS и откри възможна връзка с ваксината Vaxzevria и с еднодозовата ваксина срещу COVID-19 на американската компания Johnson & Johnson. EMA обаче продължава да поддържа тезата, че общите ползи от двете ваксини надвишават всички рискове, произтичащи от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
И от аналгин може да умрете, но никой не го съобщава в медиите.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Връзката е Лиза шоу. https://pogled.info/svetoven/evropa/Independent-razsledvaneto-potvarzhdava-che-radiovodeshta-na-BBC-e-pochinala-ot-uslozhneniya-predizvikani-ot-vaksinata-na-AstraZeneca.133483
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен ако ти се окажеш в малкия процент, дето "общите ползи, надвишаващи риска" няма да те интересуват нито на първа събота, нито на 40... Заявявам го откровено, самият аз съм ваксиниран с две дози Астра и имам четири месеца след втората доза.
48
1
 
7
 
! Отговори
// преди 2 години
Това не са тромби. Нанотехнологиите и графена се свързват посредством хидрогела и запушват кръвоносни съдове.
47
0
 
8
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
За да нямате тромби се изпълнява ритуала чупене на пейка в парка или ходите с шест маски. Все пак, най успешния ритуал си остава отказ от графениране.
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пряка. При останалите компоти също. Не само при астрата.
45
1
 
5
 
! Отговори
проучване финансиран преди 2 години
показа проучване, ръководено и финансирано от производителя на лекарства на фона на притесненията относно страничните ефекти от ваксинацията.ДОСТАТЪЧНО. САМО КАТО ПРОЧЕТА ТОВА ИЗРЕЧЕНИЕ И МИ СТАВА ЯСНО
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РНК- ваксините/Файзер и Модерна/ са големият дявол.
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои фактори увеличават риска от смърт сред хората с VITT. Сред пациентите с много нисък брой на тромбоцитите и вътречерепен кръвоизлив, причинен от тромбоза на венозния синус на мозъка, изследователите установяват 73% смъртност. Пациентите се разболяват между пет и 30 дни след първата им ваксинация с ваксината COVID-19 Oxford-AstraZeneca. Около 85% са на възраст под 60 години.
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"""""Каква е връзката между AstraZeneca и тромбозите?""""" ----- Пряка!!!!!!!
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Връзката е директна. Както и с ваксината на Jhonson & Jhonson. Казва се индуцира на от ваксината тромбоцитопения и тромбоза. Реакцията е автоимунна. Не може да се предвиди. Не пожелавам на никого от тези, които решават да се ваксинират, да им се случи. Смъртността е много висока.От 30 до 70%.
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква е разликата между стълбата и змията: Отговорът - че врабчето може да лети!!!
39
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да се обясняват по добре да препоръчат на хората да направят пълна кръвна картина преди ваксинирането за да се провери стойността на тромбоцитите.Много хора не знаят че имат проблем,кой си прави кръвна картина веднъж годишно или на 6 м.Е ако семейния лекар подсети за т.н.профикактичен ,но и тогава изследването не е пълно.Едно такова изследване струва 5 лв..И няколко дни след ваксината още едно изследване.Те сега гадаят от ваксината ли е,ползи,вреди и тинтири минтири
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УжасТ ужасТ.Викайте генерал Пл ъх с черното мундирче и найлоновите чували.Слагайте КПП-тата и до WC само с Декларация.
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой политик не може да повлияе на здравия разум . Това, че не искаме да се ваксинираме е защото имаме право да не искаме. И разбрахме лтжата.
36
3
 
7
 
! Отговори
11 преди 2 години
Още, откакто сложиха всеки хляб в найлон, стана ясно, че целта не е загриженост за здравето на хората, а отслабване на имунитета, за да ни подготвят за паша на бъдещите вируси, с които ще ни пръскат.
35
2
 
10
 
! Отговори
11 преди 2 години
Без да чета - ами той рискът си е все 50 на 50, независимо дали е първа, втора или ента доза. Кви са тия глупости.
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добра логика прав си колега истината парите са в дъното на нещата в всички аспекти.
33
3
 
10
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Парите....
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колега 31 така ли не ти стана ясно че когато смесиш политика с медицина става още по голяма каша или го правиш целенасочено само ти си знаеш. Тук проблема е много по дълбок и едва ли Герб или което и да е правителство по света могат еднолично да вземат каквото и да е решение стига объркване на мозъците на хората по този евтин начин.