Връщат пациенти с COVID-19 в Русе, в Силистра няма медсестри

Болницата в Бяла вече отказва прием на заразени пациенти
2 сеп 2021 16:22, Анисия Иванова
87

Болницата в Бяла вече отказва прием на заразени пациенти. Д-р Павлинка Георгиева е единственият пулмолог в болницата в Бяла. Тя отговаря за лечението на всички приети в Ковид отделението.

"Тежко е, защото поемаш отговорност за почти всички пациенти, а когато стане нещо трябва да си винаги тук, да реагираш, да кажеш какво да се прави, бързо да ги изпратиш където трябва за помощ и е много трудно", обясни началникът на Ковид отделението в МБАЛ "Юлия Вревска - Бяла" д-р Павлинка Георгиева.

Ковид отделението на болницата в Бяла има 41 легла и вече е запълнено на 100%. Пациентите се връщат за домашно лечение, а тези в по-тежко състояние се препращат към болниците в Русе.

В русенските болници също няма свободни легла за интензивно лечение на пациенти с коронавирус. На изчерпване са и местата за неинтензивно лечение.

"Интензивни места в русенските болници няма поне от седмица. При тях има пациенти, които са потенциално за интензивно лечение и те ги задържат. Много трудно може да изпратиш пациент за интензивно лечение. Да, те ще го приемат, но няма да му бъде приложено интензивно лечение и общо взето, резултатите са…", каза директорът на МБАЛ "Юлия Вревска - Бяла" Димитър Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Медицинският персонал също работи на прага на възможностите си. Макар да са достатъчно, казват, че им е тежко.

"Много е натоварено и психически и физически, защото ние не само ги лекуваме, но и разговаряме с тях, помагаме им да преодолеят шока, защото повечето от пациентите са уплашени", сподели медицинската сестра в Ковид отделението Силвия Чорбаджиева.

От болницата в Силистра изпитват остра нужда от медицински сестри и призовават за мобилизиране на персонал от извънболничната помощ.

"Има легла, има легла за детски лагер. Но тези легла трябва да бъдат обслужвани от персонал, този лекарски персонал определя колко да е капацитетът. Тоест, ако ние имаме още сестри, ще има по-голям капацитет, засега е на 100% зает", заявиха от лечебното заведение.

И призовават медицинските служители, които имат възможност да помогнат на болницата в борбата с Ковид-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма персонал, връщат пациенти, а в същото време изпращат децата присъствено в училищата, да се заразят,а и учители, после в семейството родителите. Пълен кошмар!
30
9
 
4
 
! Отговори
КОЙ ПРОВАЛИ преди 2 години
ВАКСИНАЦИЯТА..... 100 ДНИ СЛУЖЕБНО БЕЗДЕЙСТВИЕ НА СЛУЖЕБНИЯ ПРЕЗИДЕНТ.....
29
2
 
15
 
! Отговори
... преди 2 години
Да допълня към 32 само.Докато някой някъде умира защото няма човешки ресурс, апаратура или линейка която да го вземе, ние чакаме изтребители за няколко МИЛИАРДА.Viva Europa, viva America!
28
0
 
17
 
! Отговори
.... преди 2 години
А медицински сестри! В моя роден град от 15г няма лекар, та личния ми лекар е в съседния град на 19км се намира. Но той е на 70г и каза че догодина ще се пенсионира и ще ми се налажи да си запиша личен лекар в областния град. На 50 километра е! Да сме живи да сме здрави, че с таз здравна система какво друго ни остава!!!???
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 25Да не се умира, но заемет местата по болниците за истински нуждаещи се. после ми отнемат човешки права и ме карат да нося намордници. Аз не съм виновен, че здравната система ни е калпава и че от десетилетия сме с най-висока смъртност в Европа от всики останали болести. Нито пък съм си правил екперименти с вируси в лаборатории.
26
2
 
1
 
! Отговори
В тая страна преди 2 години
Няма нито един пулмонолог.
25
1
 
19
 
! Отговори
... преди 2 години
Ковид истерията показа проблем, който зрее от години.Няма доктори, няма сестри, няма елементарни условия в провинцията и ще става все по-зле от към човешки ресурс.Заради безстопанственост бяха закрити десетки малки болници, обслужващи по-малките населени места и сега целия поток е към болниците в големите градове.Ха сега къде са всичките политици, чиновници и прочие червеи да ни кажат защо така няма кой да ни лекува и видиш ли колко сме виновни, че сме болни от ковид?
24
2
 
2
 
! Отговори
Каква е преди 2 години
Разликата между активно и интензивно лечение?
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонименКогато си напишеш сам анонимен с малка буква, вместо да оставиш автоматичното име с главна буква - безценно! Когато си платен *** и IQ ти е 41 правиш горепосоченото и си безценен!
22
1
 
8
 
! Отговори
До Гиб Мелсъна преди 2 години
Аз съм на обратното мнение, ако спрем да отчитане ще имаме 0 заразени и следващите милион години ще сме в скрита пандемия, после някой нов Казанджийски ще ни бичува, че сме провалили човешката истори и сме оропуснали мега-пандемията на Вселената
21
9
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Другари, това ви е промянат за която унищожихте хиляди яйца и домати. Време е Радев да се изкаже, че под негово ръководство няма кой да лекува заразените, и стоят пред вратите на болниците.
20
0
 
1
 
! Отговори
Бюреков преди 2 години
Драги слушатели, имаме новина!
19
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лесно може да се провери дали тези 41 легла са запълнени и дали действително имат нужда да са хоспитализирани или говорим за хипохондрици.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко пулмолози да има в болницата на град като Бяла?
17
1
 
7
 
! Отговори
Яне Янев преди 2 години
Кажете СТОП на корупцията!
16
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравния министър и него го бяха завели хоспитализиран, въпреки, че не е лежал в болницата. Вас ли няма да Ви заведат по документи и да усвоят пътеката?
15
8
 
4
 
! Отговори
БСП преди 2 години
Само БСП може да оправи България!
14
1
 
7
 
! Отговори
снимка у фейсо преди 2 години
явно другарката импексова отново ше спасява положението , тя санитарка в София , останалите от бсп разпределени из България .
13
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още се крие дали хоспитализираните са ваксинирани, сами си правете изводите.
12
0
 
1
 
! Отговори
Радио Шматарок преди 2 години
Драги слушатели, моля Ви яжте баклава!