Връщат пациенти с COVID-19 в Русе, в Силистра няма медсестри

Болницата в Бяла вече отказва прием на заразени пациенти
2 сеп 2021 16:22, Анисия Иванова
87

Болницата в Бяла вече отказва прием на заразени пациенти. Д-р Павлинка Георгиева е единственият пулмолог в болницата в Бяла. Тя отговаря за лечението на всички приети в Ковид отделението.

"Тежко е, защото поемаш отговорност за почти всички пациенти, а когато стане нещо трябва да си винаги тук, да реагираш, да кажеш какво да се прави, бързо да ги изпратиш където трябва за помощ и е много трудно", обясни началникът на Ковид отделението в МБАЛ "Юлия Вревска - Бяла" д-р Павлинка Георгиева.

Ковид отделението на болницата в Бяла има 41 легла и вече е запълнено на 100%. Пациентите се връщат за домашно лечение, а тези в по-тежко състояние се препращат към болниците в Русе.

В русенските болници също няма свободни легла за интензивно лечение на пациенти с коронавирус. На изчерпване са и местата за неинтензивно лечение.

"Интензивни места в русенските болници няма поне от седмица. При тях има пациенти, които са потенциално за интензивно лечение и те ги задържат. Много трудно може да изпратиш пациент за интензивно лечение. Да, те ще го приемат, но няма да му бъде приложено интензивно лечение и общо взето, резултатите са…", каза директорът на МБАЛ "Юлия Вревска - Бяла" Димитър Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Медицинският персонал също работи на прага на възможностите си. Макар да са достатъчно, казват, че им е тежко.

"Много е натоварено и психически и физически, защото ние не само ги лекуваме, но и разговаряме с тях, помагаме им да преодолеят шока, защото повечето от пациентите са уплашени", сподели медицинската сестра в Ковид отделението Силвия Чорбаджиева.

От болницата в Силистра изпитват остра нужда от медицински сестри и призовават за мобилизиране на персонал от извънболничната помощ.

"Има легла, има легла за детски лагер. Но тези легла трябва да бъдат обслужвани от персонал, този лекарски персонал определя колко да е капацитетът. Тоест, ако ние имаме още сестри, ще има по-голям капацитет, засега е на 100% зает", заявиха от лечебното заведение.

И призовават медицинските служители, които имат възможност да помогнат на болницата в борбата с Ковид-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
9
 
4
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
По две хиляди души на ден заразени е добро темпо. Така хем болниците няма да се препълнят, хем по-бързо ще преминем през тази пандемия. По две хиляди на ден, значи по 60 хиляди на месец, за една година 720 хиляди. Сигурно милион вече са преболедували, Значи с такова темпо по дев хиляди на ден пандемията ще отмине за 3-4 години. Иначе ако се църкаме с по 100-200 заразени на ден ще се влачи пандемията десетилетия.
10
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До този момент ревизия за това дали обявените настанени отговарят на реално настанените? Май не защото не пускат никой вътре за да не се зарази, вервайте им на бройките те медиците ни хи не са корумпирани.
9
3
 
13
 
! Отговори
А когато преди 2 години
До Анонимен 7 А когато започнат да не могат да дишат и започнат да се задушват и трябва да се включат към апарат за дишане в рамките на секунди, тогава какво да правят семействата на такива хора, застават до леглото и започват да се молят, не мисля че ще могат да направят друго без това и в болниците няма свободни апарати, за да спасят един трябва да изключат друг!
8
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров да влиза да работи в ковид отделенията. Да покаже на практика как се работи, а не само да говори, че ГЕРБ се били провалили.
7
4
 
7
 
! Отговори
Проф. Амадор преди 2 години
Късметлии, шъ си останат вкъщи насаме с кихавицата и някой случаен бронхит, па могат и да оцелеят
6
2
 
9
 
! Отговори
министъро преди 2 години
всичко е под контрол , взети са необходимите мерки , всичко нужно е подсигурено .
5
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да регистрират всички антиваксъри в списък и да ги карат да дават дежурства в болниците да помагат.
4
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да отидат антиваксърите-дърдорковци да ги лекуват! Толкова лекари и сестри измряха, други напуснаха, щото нали няма вирус...
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На стълбите ли са ги върнали както е добрата практика от предните гадове или има нов подход?
2
3
 
2
 
! Отговори
1-н преди 2 години
Сорос нема бе, нема!Само лъжат хората
1
11
 
17
 
! Отговори
Борисчо преди 2 години
Стойчо да отиде да ги лекува. Нали казваше, че няма вирус било грип. Сега каза, че вскчко е под контрол