МЗ към протестиращите: Протести не могат да спрат разпространението на вируса

Мерките са внимателно прецезирани, отчитат от здравното министерство
105
МЗ към протестиращите: Протести не могат да спрат разпространението на вируса
Снимка: БГНЕС

Здравното министерство излезе с официална позиция по повод заявената по-рано днес готовност за голям протест и гражданско неподчинение от страна на представители на ресторантьорския бранш заради влизащите в сила днес противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19 в страната.

От МЗ припомнят, че тези мерки са въведени след задълбочено обсъждане на всяка една от тях с членовете на Експертните съвети.

Още по темата
"Припомняме, че към днешна дата общият брой на болните с COVID-19, които са настанени в лечебни заведения за болнична помощ у нас, е 4 284, а в интензивните отделения се намират 339 от тях и броят им расте ежедневно. Това налага временното въвеждане на противоепидемични мерки.

Мерките се въвеждат по предложение на Главния държавен здравен инспектор, съобразени са с Националния оперативен план и се даде необходимото време за подготовка за новите условия“, се чете в позицията на здравното министерство.

"Категорично смятаме, че засегнатите от мерките физически и юридически лица трябва да бъдат обезщетени и компенсирани за наложените им ограничения и това е позиция, заявена многократно от правителството. Затова, преди да ги обявим, поискахме становища от работодателски, браншови и други организации от всички засегнати сектори", заявяват от МЗ.

От там отчитат, че в министерството са постъпили над 40 такива становища, съдържащи предложения за компенсаторни механизми за засегнатите от ограниченията лица, които предложения са препратени до министерствата на финансите, на икономиката, на туризма и др., в чиито сектори има въведени ограничения, с цел планираните мерки да бъдат съобразени доколкото е възможно и с тези конкретни предложения.

"Противоепидемичните мерки са внимателно прецизирани и са по-меки от тези, които се прилагат в редица други страни, а резултатите ще зависят от спазването им. Протести няма да спрат разпространението на вируса, нито ще намалят броя на хоспитализациите и починалите от COVID-19", завършва позицията на здравното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Аз живея в 16-ти... преди 2 години
.....апартамент и не мога да се преброя, понеже не работи сайтчето, но пък съм заплашен от глобА 80 ОЙРО!
45
2
 
6
 
! Отговори
До 41 преди 2 години
А тези набучили си въпросната ваксина не са ли го направили от страх или го правят просто защото е модерно да си я сложиш?
44
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
95% от хората съзнават, че вируса е лабораторно дело. Въпросът е дали е създаден за да променят световният ред чрез него или бива използван като отдавна чакан повод. Затова хората не вярват на политици, ваксини и официалните медии, защото именно те ни убеждаваха как Ирак има химическо оръжие, брадат чичко скрит в афганистанска пещера им сваля два небостъргача а сега нестандартен тунингован вирус дар от прилепоядните китайци ни разкатава майката и думат вярвайте във ваксините ни.
43
0
 
4
 
! Отговори
може може преди 2 години
айде ве! я да видим! всеки с по една права лопата! вирус ли? ни "мю" ни "кю"
42
1
 
3
 
! Отговори
Дали преди 2 години
До Нали, Тази промяна е наследство от предишният Премиер-Началник!
41
3
 
3
 
! Отговори
Нали, преди 2 години
Искахте промяна - на ви промяна, Ха протестирайте сега !
40
4
 
8
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
Но могат да спрат вируса който НЕ съществува!
39
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече никой не може да уплашите с фалшивия вирус!!! С всеки изминал ден все-повече хората проумяват в каква постановка са ги вкарали. Дните ви са преброени, марионетки! Чака ви съд за геноцид(ако имате късмет) !
38
14
 
0
 
! Отговори
До aze преди 2 години
Защото си част от държавата,от обшеството и от националността ?Ако не искаш да си съпричастен с изброените по-горе неща,напускай България или хващай гората !Там няма да те лъжат !!Ууууу....все ги лъжели,все ги използвали,все ги следели,убивали,скопявали....Аман вече ! Защо да вярвал на телевизии,на правителство,на лекари,на фармацефти....На кого да вярваме ? На Желязко от фейсбука ?
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който ви кара насила да си сложете ваксинка, може преспокойно да го осъдите, даже може некой лев отгоре да сложите :)))) Гледат наивниците да вържат, нали "лекарите" по медиите са прави за всичко, не знаят наш'те, че фарма-мафията е най-големата мафия у свето :)))
36
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много страхливи хора пишат тука. Мислете малко поне. България не е центърът на света. В Европа трудно могат да се намерят държави с под 50% процента ваксинирано население. А за нашите 16% пък да не говорим. Като не вярвате на нашите лекари и правителство - излезте си малко от дупката, огледайте се. Ние ли сме най умните, според вас. Изглежда просто сме най-страхливите, което си е разочароващо.
35
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Резидента и министъра му - антиваксъри! Как няма да има пик на заразените и затворени бизнеси! Да се махат!
34
0
 
7
 
! Отговори
До 37 преди 2 години
Предложението ми е, такива като теб дето са слепи, заблудени овце, изобщо да не се обаждат. Защото сте безмозъчни и не можете да разстждавате. Вие сте идеалната маса за тея които ви правят на ***. Ама и си го заслужавате де. Овце
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОНУНИЗМЪТ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СПРЯН! НАПРЕД ДРОГАРИ ВРЕМЕТО Е НАШЕ!
32
4
 
0
 
! Отговори
До аз преди 2 години
Твоето предложение какво е ?Или си от тея,където твърдят,че няма вирус
31
0
 
10
 
! Отговори
aze преди 2 години
Защо трябва да вярваме на обявените бройки "заразени", "хоспитализрани", "в интензивни".......Аз мисля че ни лъжат, за да прокарват мерки, за да покажат "ето и ние се борим", та да може да се *** от "спасителния план"......
30
0
 
10
 
! Отговори
До31 преди 2 години
Въобще не ми дреме какъв е министъра при положение, че не виждам смисъл да си слагам тази ваксина който и да ме агитира няма да си я сложа.
29
1
 
16
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Както протестите немогат да спрат Ковид, така и мерките също немогат да го спрат. Вирус не се спира с глупави, неадекватни мерки. Както и ваксини те видяхме колко го спряха. Така че протестирате и не слушайте тея неадекватници. Даже само протести не са достатъчни. Трябва вече и бой за мало умниците
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бах мама муууууууууу.....хахахаха :)) Тез опорки не се отказват обаче, смешници.....хахахаха :))) Един приятел, охрана в маркет, даде 150 кинта за антибиотици, ваксинки и подобни дивотии, еми още подсмърча от грипчето.....ама така е с простолюдието :)))
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като затварят да плащат обезщетения като в белите държави, ама нали пак парите са окрадени и от къде? Не става само със сопата, трябва и салам. Тогава кучето ще спре да лае.