МЗ към протестиращите: Протести не могат да спрат разпространението на вируса

Мерките са внимателно прецезирани, отчитат от здравното министерство
105
МЗ към протестиращите: Протести не могат да спрат разпространението на вируса
Снимка: БГНЕС

Здравното министерство излезе с официална позиция по повод заявената по-рано днес готовност за голям протест и гражданско неподчинение от страна на представители на ресторантьорския бранш заради влизащите в сила днес противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19 в страната.

От МЗ припомнят, че тези мерки са въведени след задълбочено обсъждане на всяка една от тях с членовете на Експертните съвети.

Още по темата
"Припомняме, че към днешна дата общият брой на болните с COVID-19, които са настанени в лечебни заведения за болнична помощ у нас, е 4 284, а в интензивните отделения се намират 339 от тях и броят им расте ежедневно. Това налага временното въвеждане на противоепидемични мерки.

Мерките се въвеждат по предложение на Главния държавен здравен инспектор, съобразени са с Националния оперативен план и се даде необходимото време за подготовка за новите условия“, се чете в позицията на здравното министерство.

"Категорично смятаме, че засегнатите от мерките физически и юридически лица трябва да бъдат обезщетени и компенсирани за наложените им ограничения и това е позиция, заявена многократно от правителството. Затова, преди да ги обявим, поискахме становища от работодателски, браншови и други организации от всички засегнати сектори", заявяват от МЗ.

От там отчитат, че в министерството са постъпили над 40 такива становища, съдържащи предложения за компенсаторни механизми за засегнатите от ограниченията лица, които предложения са препратени до министерствата на финансите, на икономиката, на туризма и др., в чиито сектори има въведени ограничения, с цел планираните мерки да бъдат съобразени доколкото е възможно и с тези конкретни предложения.

"Противоепидемичните мерки са внимателно прецизирани и са по-меки от тези, които се прилагат в редица други страни, а резултатите ще зависят от спазването им. Протести няма да спрат разпространението на вируса, нито ще намалят броя на хоспитализациите и починалите от COVID-19", завършва позицията на здравното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масовата ваксинация може да спре вируса, но минстра е антиваксър!
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев нали казваше, че няма вирус ? А сега имало...
24
2
 
7
 
! Отговори
Резидентът на Путин преди 2 години
Че МЗ сега не е ли на Резидента? А кой 1 г. размахваше юмрук и хвалеше протестиращите по улиците на София точно когато се разрастваше пандемията?
23
0
 
0
 
! Отговори
Предложение преди 2 години
Предлагам министър председателят на Република България да призове американския посланик и да връчи протестна нотна към САЩ с настояване да върнат всички американски граждани които останаха там в най-тежко състояние.
22
0
 
4
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
От време оно не вярвам на никой,който е на държавна заплата и издръжка!
21
1
 
5
 
! Отговори
Последни Новини преди 2 години
Излезе изследване,че АнтиТелата от Ваксините,вместо да Неутрализират Делта,го "хващат за ръчичка" и му помагат на проникне в клетките.В резултата Ваксинираните имат от 250 до 1000 пъти повече Делта в Организмът си от Заразен НеВаксиниран.В следствие Ваксинират е 27 пъти по вероятно да развие ДелтаКОВИД със Симптоми и 8 пъти по-вероятно да влезе в Болница от Делта спрямо НеВаксиниран.И преди някой да каже, че това са фалшиви новини-статията на Международната Академия на Науките - 150год иституция
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе къде изчезна главния държавен здравен инспектор да не го тръшна ковидо?
19
1
 
8
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Кой ва кара да влизате в завеедения,кой ва спира да се ваксинирате бе!?Нали в това е основата на демокрацията,правото на личен избор!Пка ще го повторя,по-голям вирус от зациклила икономика няма!
18
0
 
15
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
По принцип това е пЛандемия в световен мащаб.И съм срещу всички тези простотии.Обаче едно не мога да отрека-нашите мерки са доста добре .Ако обаче въведат задължително "ваксиниране"....тогава ще видят изгревът на Слънцето от запад.
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов се как изкара две вълни. Най - тежките!
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе какво стана във Швеция.. ?! Там не се ваксинират и игнорират вируса като цяло. Нещо не ги виждам в статистиките ?
15
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да протестирате, ваксинирайте се. Дания махна всички мерки от 1 септември -83% ваксинирани. Швеция маха всички мерки от 29 септември-82% ваксинирани........ айде и вие!
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чагъркането продължава!
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирус няма!
12
12
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Протести ще има, Рундю е пътник.
11
12
 
1
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
Блести антиваксърския интелект, сигурно си лекар или професор по генетика.
10
3
 
22
 
! Отговори
А на бас... преди 2 години
МЗ към протестиращите: Протести не могат да спрат разпространението на вируса... Могат, могат..., а един Народен Съд направо ще го нулира.
9
1
 
18
 
! Отговори
Да,наистина не могат преди 2 години
Както маски,каски,затваряне,бодене с бълвочи и стрсиране от некъпани математици!
8
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - "Който не ще ваксина щото много разбира от генетика, да си плаща лечението като му набият тръбата в гърлото." - платил си ги е, нарича се здравна вноска, айде у лево
7
4
 
4
 
! Отговори
Първо преди 2 години
всички тези протестиращи шефовете им кога ще ав научат да плащат данъци и осигоровки!!