Облекчава се режимът за влизане на граждани на Великобритания

Франция, Монако, Португалия вече са държави в зелената зона
Обновена: 8 окт 2021 18:57 | 8 окт 2021 18:55, Веселина Йорданова
4
Облекчава се режимът за влизане на граждани на Великобритания
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От неделя Франция, Монако, Португалия, Кипър и Исландия преминават в списъка на държавите в зелена зона.

В оранжева зона от същата дата ще са Малайзия, Есватини, Иран, Македония, Косово, Казахстан, САЩ и Ирландия.

Считано от 13.10.2021 г. в червена зона влизат Барбадос, Антигуа и Барбуда, Румъния, Естония, Латвия, Словакия и Сингапур, съобщиха от МЗ.

Считано от 10 октомври, неделя, гражданите на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия и членове на техните семейства, които пристигат от държава-членка на Европейския съюз, Европейското икономическо пространство, Конфедерация Швейцария и от Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, която е в „червена зона“, се допускат на територията на страната при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или за преболедуване или аналогичен документ, едновременно с отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в страната PCR изследване.

Ако лицата не представят такъв документ, могат да се допускат на територията на страната само след представяне на отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в страната PCR изследване и поставяне под карантина за срок от 10 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава.

Към списъка на държавите, чиито сертификати за ваксинация, изследване и преболедуване на COVID-19 се считат за равностойни на цифровия COVID сертификат на ЕС, се добавят: Княжество Андора, Република Албания, Фарьорските острови, Княжество Монако, Република Панама, Кралство Мароко и Израел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егаси, хиляди условия. Стойте си на острова и яжте корени.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се върна да карам тира но този път няма да ме бъзикате с 2500 паунда а ще ми плащате 7000 щото се пишете тарикати. Има хора в англия които знаят какво съм им казал преди да се махнат от ЕС. Бях им казал че ще го закъсат много яко. Това съм го казал и на много хора на високи позиции. Които тогава ми се смееха че съм бил врачка. Да врачка съм защото каквото им казах се случи. Сега като се върна ще им го напомня.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Намаляха им работниците и облекчават режима иначе няма продукция ще им намалее храната на аристократите
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как може така афганистанските ромове ги няма )