В Турция на кино и за хляб - само със сертификат

Ваксинация, преболедуване или тест дори за най-необходимото
16 окт 2021 14:18, Петя Славова
71
В Турция на кино и за хляб - само със сертификат
Снимка: БГНЕС

Представяне на документ за завършена ваксинация, преболедуване на коронавирус или отрицателен тест е задължително условия, ако искате да пазарувате – без значение дали става дума за продукти от първа необходимост или сте тръгнали на шопинг терапия. Същите условия са валидни и ако сте решили да посетите ресторант или кино, например.

Съседната страна затегна противоепидемичните мерки още в края на месец август.

От месеци както в големите турски градове, така и в по-малките, са изградени специални терминали пред входовете на търговските обекти, през които всеки посетител минава, предоставяйки на служител своя документ. Процедурата е максимално улеснена – служител сканира QR кода от мобилния телефон на клиента и резултатът се визуализира след секунда.

В близкия до границата с България Одрин действат същия режим, предаде БГНЕС.

Според данните на здравното министерство към 13 октомври повече от 112,94 милиона дози ваксини срещу COVID-19 са приложени като част от масовата кампания за ваксинация, стартирала в Турция на 14 януари тази година. Общо над 54,62 милиона души са получили първите дози ваксини, а около 46,61 милиона граждани са напълно ваксинирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
39
 
3
 
! Отговори
Миклухо Маклай преди 2 години
Няма друг начин да накараш аборигените да се ваксинират.
40
33
 
2
 
! Отговори
В магазините преди 2 години
И моловете - само ваксинирани!
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работодателите да раздавст безвъзмезфно витамини и хранителни добавки на служителите си. Хранителните магазини да осигуряват качествена безплатна храна на работещите, през три-четири часа всеки ден плюс витами и хран. добавки. Всички да бъдат топло и защитено облечени. Администрацията седи на топпо, така и така. Медициндки лица да минават всеки ден на проверки. но да не зяпат пет за четири само по маските. Сериозна грижа по тия въпроси досега е нямало. Всичко е про форма. Башка фейк храните.
38
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 3М, за такива изказвания някой ден може да бъдеш изправен пред трибунал, заедно с цялото ти семейство, точно както е било и с предходните фашисти!
37
57
 
4
 
! Отговори
преди 2 години
А у нас кога, трябва ли още да умират!?
36
3
 
51
 
! Отговори
Шест Шест Шест преди 2 години
Хранителните стоки от първа необходимост, сред които е хлябът и водата трябва да са защитени и да не са обект на търговия. Те трябва да се осигуряват от държавата на гражданите, а гражданите трябва да заплащат за тях посредством данъците си. Разглеждано в контекста на събитията държавните структури изнудват населението си, като ги принуждава посредством храната да направи неща, които то не желае да направи в нормални обстоятелства. Държавните структури са терористични организация срещу хората.
35
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Nqma da smeete nosa si da podadete navyn gquri gla mavi
34
17
 
2
 
! Отговори
Asan i Memet преди 2 години
Cha togaz schte vidite vie bugaraci dvata svqta
33
3
 
20
 
! Отговори
Asan i Memet преди 2 години
A vyvedete tuk sertifikati da vidite romite kak schte vi potroschat s kamyni magazinite i glavite a opitaite
32
46
 
9
 
! Отговори
Разбирко преди 2 години
По целият свят младо и старо умира,но *** не го интересува.Най-важно му е да не го боцнат,че ще го направят роб и ще му вземат парите.За съжаление ,като гледам световната карта пак сме в челните класации,но по простотия.От промитите мозъци на комунизма друго не може да се очаква.
31
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Апокалипсиса на Йоан пише: Който не е белязан на челото или дясната ръка, не може да купува и продава. Тренират ви за чипирането - да свиквате. За момента само сертификатчета.
30
63
 
2
 
! Отговори
Запозната преди 2 години
И тук трябва да е така и по строго! Ако г-н Борисов беше сега щеше да въдвори ред и да няма тези проблеми. На вън от вкъщи не трябва да излизат неваксинираните и да не приемат децата им на училище.
29
3
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха, значи да те ваксинират е по-важно от това да си купиш хляб на децата! Какво има в тия ваксини? Защо е толкова свръх важно да се набодем? От кога хляба за децата е по-нише право от препарат в процес на изпитание? Извинете, но това надминава дори фантастиката на Холивуд! А аз си мислех, че човечеството нямало на къде още да пропада, Боже каква съм била глу пачка. Явно има.
28
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
21 какво мрънкаш? Ако си ваксиниран нали си недосегаем за вируса. А ако не си значи ще мълчиш и няма да искаш мерки. Аз го изкарах преди година и половина. От тогава до сега сигурно поне 10 пъти съм се излагала директно на вируса, не го хванах втори път. Имах съмнения, защото ме боля глава при един от преките контакти с доста болен от ковид, но пср показа отрицателен. Дори не се разкашрлях.Нямам зелен сертификат, но се излагам на вируса и не го ловя. И какво, кой концлагер е за такива като мене?
27
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
щом ваксината заема мястото на продуктите от 1ва необходимост, е достатъчно човек да помисли, кво му се предлага "безплатно"
26
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Робството си го имаха до миналия век. Очевидно не ги е напуснало и сега.
25
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
значи от глад ще ги оставят за умрат, изглежда доста са се загрижили за хората
24
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще кажа само, че преди определен брой години едни хора опитаха да карат българите да си купуват хляб като го поискат на небългарски език... и това доведе до едни нелизцеприятни последици. Много внимавайте какво намеквате, като прокарвате идеята хората да купуват хляб само със сертификат. Ама мноооого внимавайте.
23
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До А тук? Мерки? - какво бе, клоун, трябва мама да ти каже да не ходиш на имен ден като те е страх от грип ли?
22
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 23 - ако е така, може би има надежда. Но, ако новината е вярна, това е пълен фашизъм и диктатура