Новите мерки: Пак ограничения или зелен сертификат?

Как ще се регулира присъственият учебен процес?
Обновена: 18 окт 2021 17:54 | 18 окт 2021 17:51, Веселина Йорданова
419
Новите мерки: Пак ограничения или зелен сертификат?
Снимка: БГНЕС

Здравният министър Стойчо Кацаров ще издаде заповед с конкретните противоепидемични мерки, след като всички заинтересовани страни, ведомства и организации дадат становища по доклада с предложенията. Това ще стане до дни.

Още по темата
"Заради ниските нива на ваксинацията в страната и увеличаването на заболяемостта, хоспитализациите и смъртните случаи се налага да се въведат нови мерки. Едната възможност е те да са ограничителни, свързани с преустановяване на дейности, ограничаване на капацитети.

Като алтернатива предлагаме да се въведе това, което в много европейски страни вече действа – използването на зелени сертификати, които да позволят да няма ограничаване на социалния и икономически живот". Това заяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов по време на среща с министъра на образованието и науката проф. Николай Денков, представители на Експертния съвет по епидемиология, както и със специалисти по епидемиология и инфекциозни болести.

Министър Денков представи предложенията на Министерството на образованието и науката относно начина, по който да се регулира присъственият учебен процес в училищната система. Той посочи, че е важно да бъде намерен балансът между здравето на децата и последствията от електронното обучение, съобщиха от МЗ.

В рамките на близо тричасова среща експертите обсъдиха предложените в доклада на главния държавен здравен инспектор противоепидемични мерки, както и алтернативата на по-строгите мерки - допускането на лица във всички образователни, обучителни, обществени, социални, културни, развлекателни, спортни обекти и др. само при притежание на COVID сертификати на ЕС за ваксинация, преболедуване и изследване, или аналогични на тях документи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
5
 
4
 
! Отговори
ОХ МАЛИИИ преди 2 години
ДОООО .................Зелен сертификат и антиваксърите да се оправят ! .................. ТИ СИ ПО-СМЪРТОНОСЕН И ОТ ВИРУСА!
246
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое е общото между българите,ромите и талибаните ?Процентът ваксинирани !
245
1
 
25
 
! Отговори
Пейо преди 2 години
Докато доходите на лекарите и фармацевтите зависи от броя на болните ...ще става още по-зле !!!
244
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелен сертификат и антиваксърите да се оправят ! Омръзна ми некви неграмотни и неквалифицирани комолексари да определят съдбата на обществото ! Че утре ромите ще поискат час по ромски език в училищата и ще писнат,че дескриминирани.Няма такива филми.Мнението на тълпата трябва да се отчита,но решенията за крайните специализирани аспекти трябва да са от компетентни и интелигентни лица.
243
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пандемия. Време за преброяване. Излизайте по площадите да се преброим колко са ЗА мерки и колко против. Да им стане ясно на фашистките марионетки в каква ситуация са се насадили.
242
0
 
35
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Няма да се размине и строгият съд и наказание и за лекари, и за журналисти, и за певачки, и за артисти, пропагандиращи този фашизъм, които са се продали, мъчат децата ни с маски и робство. Ще дойде и техният съд.
241
0
 
17
 
! Отговори
До 297 преди 2 години
Сертификата е една печатница за пари за лекарите и важи само за пред твойте господари.
240
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДА МЪ БУЧАТ МЕНЕ, ЧЕ КРЪЧМИТЕ ДА НЕ ФАЛИРАТ. АЙ СЕКТИР!!!
239
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един е тролът тук и едва смогва да пише под 3 статии едновременно. Разпознаваем е пр.отивният му стил на писане и пяната от устата му. Не е трагично. Само един е.
238
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПЪЛНА ПОДКРЕПА ЗА СЕРТИФИКАТА !
237
38
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво ще ви стане като се ваксинирате бе? Какво ни стана на нас-4 милиарда човека по света ?Една година мина ! И!?Деца ли не се раждат!?Измряхме ли?!Рога ли ни пораснаха?Стотици души умират на ден,докато вие-антиваксърите ни убеждавате как ние някога си ще умрем!Не ви ли е срам бе,н?годници!Стотици души на ден!Препълнени болници,което е абсолютна предпоставка за недостик на ресурс за лечение другите заболявания.И защо ? За да си начешете смачканото си его! Вижте ме,отказах да се подчиня !
236
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да стигнат стълбовете да ви избесим. Вие се опасявате, че болниците няма да поемат ковидните. Споко, споко....вас няма да моем да ви поемем.
235
1
 
22
 
! Отговори
??? преди 2 години
Щом пънъдемията е фЪлшива, защо и сертификата да бе е такъв?
234
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 272Демокрацията позволява да правиш всичко което е позволено без да пречиш на другите.Очевадно е ,че антиваксарите подкопават демокрацията,икономиките,здравеопазването и свободата на другите.И затова не ваксинирането,задължително трябва да се криминализира и наказва сурово.
233
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си спомним за Г. Коритаров, за жената от Йоаким Груево и тъй нататъ ... Какво се случи? Това не са лица на клипове от нета!
232
1
 
18
 
! Отговори
Ццц преди 2 години
ДИСКРИМИНАЦИЯ - НЕ СЕ ДАВА ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ НА ТИЯ, КОИТО СА ПРЕБОЛЕДУВАЛИ , НО НЕ СА БИЛИ РЕГИСТРИРАНИ С ПСР !!! Де факто МЗ ПРИЗНАВАТ НЕОГРАНИЧЕН СРОК НА ВАКСИНИТЕ И НА РЕГИСТРИРАНОТО БОЛЕДУВАНЕ. ПО СВЕТА СРОКА Е ДО 6 МЕСЕЦА! И вакснати, и преболедували, могат да се заразяват повторно след 6 месеца!
231
1
 
5
 
! Отговори
Do 267 преди 2 години
Ami i az ne razbiram ka nqkoi se vazhi6tava na demokraciata i zapada i v sa6toto vreme iska da nalaga komunisti4eski koi kakvo da pravi i da mu potapkva pravoto na izbor.
230
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народен съд за кукловодите на тая измислена пандемия и нашите подлизурки.
229
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЛУДИЯ в колко часа трябва да си пиеш хапчетата? Става страшно около теб. Нали си сам и не застрашаваш околните?
228
5
 
12
 
! Отговори
алоооо , клубчето преди 2 години
я , имало вирус ! има и много заболели , има и много починали ( за съжаление още ше има ) , болниците претъпкани . та да попитам фигуранта , янЕФ и кацарОФ : бройките ли завишавате,адекватни ли са ви мерките, защо хората умират , защо няма леглова база ? щото Борисов критикувахте , а вие се хвалехте че сте подготвени , че знаете как да се справите , а Борисов лъжел да плаши хората .