МОН: До края на деня ще се реши как ще учат учениците в София

Чакат се данни от РЗИ-София, за да се реши дали ще се учи онлайн
20 окт 2021 11:03, Елка Василева
90
МОН: До края на деня ще се реши как ще учат учениците в София
Снимка: архив, БГНЕС

Министерството на образованието и науката /МОН/ очаква данните от Столичната РЗИ за 14-дневната заболеваемост в София-град, на база на която да реши дали ще се учи на ротационен принцип или учениците ще преминат онлайн, предаде БНР.

Още по темата

По-рано днес министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров обяви в интервю за bTV, че от утре, когато влиза в сила заповедта за допълнителните противоепидемични мерки, учениците в София, както и във всички общини в тъмночервената COVID зона със заболеваемост над 750 души на 100 000 души население ще преминат към дистанционно обучение.

Според новата заповед на здравното министерство онлайн ще преминат всички ученици при заболеваемост от 750 на 100 000 души. Данните ще се гледат на 14-дневна база.

От четвъртък има вероятност учениците в София-град да преминат на ротация при стойности от над 500 до 750 заразени на 100 000 души. Ако данните за последните 14 дни покажат тенденция за над 750 заболели, то столичните училища ще преминат на обучение онлайн, поясниха от МОН.

Заповедта ще излезе до края на деня. Извън София формата на обучение ще се решава от всяка община.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
4
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Що направо не се помолите на стария щаб да ви оправят бакиите? Явно вие освен хаос друго няма да направите...
21
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ценните хора на държавата заседават онлайн и ако им се наложи да излизат се качват в мерцедеса и обградени от кортежи, а децата, които би трябвало да са бъдещето на нацията по тесни и задушни класни стаи 6 часа дневно и после още час и нещо в пикови часове по нередовен градски транспорт.
20
9
 
12
 
! Отговори
Константин Матеев преди 2 години
Вече е късно за това. Трябва да се затвори всичко веднага, след като не сме достатъчно, съзнателни, настъпателни, последователни и т.н. Всички ние - и управлявани, и управляващи - бивши и настоящи. И стига с тя политика - тя ни докара до това дередже! Да сме последни в Европа по ваксинация и първи по смъртност. Удавникът и за сламка се хваща, а в нашата ситуация ни се предлага цяло дърво и няма какво да му търсим кусури, за да не гушнем букета.
19
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото възможно сега, ако искаме ужасът по болниците да спре, е локдаун. Затваряне на заведения, спортни зали, кина и училища и дистанционна работа. Ситуацията е докарана дотам, че само рязко ограничаване на контактите сега може да доведе до облекчаване на натиска върху болниците и намаляване на и без това рекордната смъртност след няколко седмици.
18
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Аре пращайте ги онлай стига с тия популистки опипвания на почвата. Затваряйте всичко за 3-4 седмици нищо няма да им стане ако учат от вкъщи. Гърмим по шевовете от болни."------Ти деца имаш ли изобщо? Наясно ли си, че след n-тото им пращане да учат онлайн останахме без повече отпуск тази година? Кой ще ги гледа тези деца вкъщи? А знаеш ли как протича великото им онлайн обучение? Половината не могат да се включат заради жалката им нестабилна платформа, която се претоварва и срива.
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало, првителството. Говорите ли си там? Или имате проблеми със средствата за комуникация? Предлагам план за действие съобразен с досегашните ви решения:1. Всички ученици от 1-3 клас да бъдат строени пред училище, за да си вземат учебниците веднага след заповедта на министъра.2. Родителите да се обадят ведната на бабите и/или шефа за да обърнат малко внимание на децата си. 3. Ако имате въпроси към министъра - на площада
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди година, и дори през пролетта на 2021 г. изглеждаше почти невероятно да се докараме за трети път дотам, където сме в момента. Близо 5000 нови случая на ден, над 200 починали за денонощие и отново ужасяващите сцени на естествен подбор - умиращи по линейки, пред болници, вкъщи, забавено лечение, отказан прием, изчерпани легла.Изумителното е, че това се случва за трети път и по никакъв начин не се различава от предишните два
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миналата седмица пачата пратила съобщение в десет и половина вечерта,че от утрешния ден обучението е дистанционно. Все едно някой стои денонощно дежурен да им чете глупостите. Най-ги бива в хленченто за пари,да викат и да вменяват вина. Айде сега по едно препаратче и ще станат хрисими като скопени.
14
0
 
2
 
! Отговори
Ямуксикли преди 2 години
А вий тука кампания ли водите?
13
0
 
3
 
! Отговори
ПравителственЧлен преди 2 години
До 8:Така е, но важното е че ние наблюдаваме и обсъждаме.
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учениците в София трябва да са онлайн минимум следващите 3 седмици. Оставете от 1 ви до 4 ти клас ако искате, за да ходят майките на работа, но големите трябва да са онлайн поне месец. Има грип и комбиниран с ковид ще направи ад сред населението. Тази година е по-страшно, защото не затворихте училищата на време и вече сезонния грип вилнее. Не го ли спрете, в комбинация с ковид ще е мор! Но вие си носите отговорност. Ако мислите че това ще го спрете със сертификати, ще ви кажа само едно ха ха ха.
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добре утре сутринта да се реши и заповедта да влезе в сила незабавно. Иначе до утре сутринта ще вземат да размислят и човек трябва да виси в нета и да се информира непрекъснато за предпоследните решения.
10
8
 
17
 
! Отговори
джави преди 2 години
Затваряйте незабавно всичко
9
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хай стига вече с глупостите. Пускайте децата от 5 клас нагоре онлайн, а малките да стоят в училище
8
7
 
28
 
! Отговори
гост преди 2 години
Може би е по-удачно да се съобщи към 23 ч , това пак е към края а деняУспех на родителите с деца 1,2,3 клас имат ЦЯЛА нощ да организират престоя си в къщи
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойно, моряци! Корабът потъва бавно.
6
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре пращайте ги онлай стига с тия популистки опипвания на почвата. Затваряйте всичко за 3-4 седмици нищо няма да им стане ако учат от вкъщи. Гърмим по шевовете от болни.
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цяло лято дремахте, сега пак стигнахте до кривата круша - то само пълен наивник може да се е надявал на друго. Сега можете да ходите да ви баят и да си леете куршуми и там каквито искате бабини деветини и руално гонене на Ковид от домовете.
4
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много "страшна" болест - имах хрема, кашлица и загуба на обоняние и вкусови усещания. Същото карах и преди 2 години, но тогава се водеше вирусна инфекция.
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До довечера трябва да сте си подали оставките.Ако бяхте спазвали прословутият си план нямаше да се стигне до положението в което сме в момента. Трябваше единствено да го следвате.