Проф. Герджиков: Зелените сертификати трябва да се отложат

"Правителството на Румен Радев не направи нищо за шест месеца"
20 окт 2021 16:10, Ния Христова
170
Проф. Герджиков: Зелените сертификати трябва да се отложат
Снимка: БГНЕС
Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков настоява служебният кабинет, който бе назначен от Румен Радев, да отмени изискването на зелените сертификати за достъп до различни дейности на закрити пространства.
 
"Изискването за зелен сертификат е възможно само при висока степен за ваксиниране. Правителството, назначено от Румен Радев, не направи нищо за шест месеца за повишаване процента на ваксинирани и тази заповед изглежда сякаш е за друга държава. Заповедта на здравния министър означава, че цели сектори на икономиката утре ще спрат работа. Още по-лошо е, че от утре лекарите и здравните работници, които нямат сертификат, не могат да работят. Оставаме без лекари. Призовавам министър Кацаров да отмени заповедта си или да отложи влизането й в сила. Призовавам и г-н Радев за възстановаване работата на Националния оперативен щаб, защото очевидно изпълнителната власт не се справя със здравната криза", каза проф. Герджиков, цитиран от БГНЕС. 
 
Проф. Герджиков изрази мнение, че мерките трябва да бъдат преосмислени и съгласувани със засегнатите страни, както и да се предвидят сериозни компенсации за тези сектори.
Още по темата
 
"Служебният кабинет и президентът Румен Радев закъсняха и вместо управляващите да наблегнат на мащабна кампания за ваксиниране и за по-добро информиране на гражданите за ползите от ваксините, бяха пропуснати по-спокойните летни месеци и сега отново здравната система е на ръба, и не може да се справи с приемането в болници на всички пациенти, за които е необходимо специализирано лечение", отбеляза кандидатът за президент. 
 
Проф. Герджиков смята и че управляващите трябва да възстановят дейността на Националния оперативен щаб, както и внимателно да се анализират данните за заболеваемостта, проблемите в здравната система и държавата да започне да гарантира лечение за всеки пациент. 
 
"Бездействието на властта е престъпно, струва човешки животи и ще остави без доходи в най-тежките зимни месеци хиляди българи", коментира проф. Герджиков, цитиран от пресцентъра на издигналия кандидатурата му Инициативен комитет.
 
Днес кандидат-президентската двойка се срещна с кмета на община Пазарджик Тодор Попов, водача на листата ГЕРБ-СДС за района - Екатерина Захариева и кандидати за народни представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мистър Бийн отново се излага публично. Смях в залата.
70
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Статия относно зелените сертификати, но с разлика в датите с месец назад и в момента. Добре познатият на протестиращите среди, съпричастен с всички сектори, защото така се изгражда доверие и евентуална политическа кариера....Да се върна на темата, този Алибегов на 23.09.21г.- заведенията да работят без ограничения след представянето на ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ...Ако не приемат предложението ми: СТАЧКААлибегов: Дата 19.10.21г.- ЗАРАДИ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН СЕРТИФИКАТ - СТАЧКА!НЕ Е ЛЕСНО НА СЛУЖЕБНИТЕ......
69
7
 
11
 
! Отговори
IDL преди 2 години
И тоя почна като шефа си да говори
68
11
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
С демогията и популизма си Румбата сам се насади на пачи яйца, в началото на пандемията когато нямаше ваксини и яснота как да се лекува Ковида, фигуранта и щабът му яростно критикуваха мерките на правителството, тогава радеФ сбираше русофилите на Шипка с призиви да не се страхуват, а метежниците от Отровните триа и Щпицкомандите на Черепа, горяха маските си по площадите ... Безотговорно беше поведението на радевата Хунта и до момента, чак сега решиха да замажат положението с тези сертификати
67
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евтин ПР на мазньо послушков.
66
9
 
7
 
! Отговори
Ти преди 2 години
Хех къв пиар си праи човека.....ревът че цяла европа вкарва тия сертификати ,а сега тоя иска да ги отлага....а хората се юрнаха да се боцкат щото не могат да отидат татро или молче ....смешни хора
65
7
 
14
 
! Отговори
До72 преди 2 години
Дай да видим какво умно има в днешната критика на Професора?Предполага се че той е Един Титан на мъдростта пред еднокнижникът Борисов,но наблюдавайки днешната реакция и на двамата по скоро не виждам разлика!
64
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не желая мнения от кандидат президентски (магарета)....!!!!ТОВА Е МЕДИЦИНСКИ ВЪПРОС И ПОЛИТИЦИТЕ, ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПРЕЧИТЕ НА НАУКАТА! Имате цял професор в партията, нека той да застане и да не усуква, че щял да убеждава, ами какво ще направи, след като ЕС въведоха зелените сертификати? Ангелов как ще постъпи?
63
3
 
4
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Някой чел ли заповедта на здравния,тъй като ми е ясно че и той не я е чел.Никъде в нея няма изискване за зелен сертификат,а в т.31 и следващите всичко се доказва с досегашните документи,за ваксинираните с европейският цифров сертификат и само си представям какви разправии предстоят следващите дни,когато някой кръчмар спира хората по медийни изказвания на здравния и медиите след него.Добре,че Информационно обслужване е държавна фирма,че щях да си помисля друго.
62
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехото на Борисов. Дори не чета какво ти е написал бащицата...
61
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджиков,служебното правителство с тая мярка се стреми да ограничи заразата и същевременно да ускори ваксинацията,твоето предложение не го чухме какво е,та за да критикуваш трябва насреща да предложиш нещо алтернативно защото иначе звучиш като поредната празна Герберска Кофа!П.п.Всъщност държанието ти и сервилниченето пред Лоестият индивид май доказва,че си наистина една празна Герберска Кофа
60
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коментарите на Герджиков, Бойко Борисов и проф. Ангелов - абсолютно идентични. само критикувате, но никой от вас не успя да разреши проблема, което е факт ! Попитаха проф. Ангелов конкретно, какво би направил той и нещо се смънка, върнахме се при управлението на Бойко как ваксинираните били в пъти повече. Ами не, просто нямаше ваксини освен АстраЗенека, а тя се оказа проблемна...И ваксинацията умря. Но защо в момента след всяка критика към служебните, не кажете като мъже така и така ще направим
59
5
 
29
 
! Отговори
Умберто Жеко преди 2 години
Голям противник тоя професор. Един такъв мек и блед. Прилича на дъждовен червей
58
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проф.Герджиков *** ли е?Ако е такъв то той няма почва у нас.
57
4
 
15
 
! Отговори
Додо преди 2 години
"Правителството на Румен Радев не направи нищо за шест месеца"----А какво "трябваше" да направи правителството на Румен Радев?!?!? Да върже хората един по един и да ги набоде насила с Отровната Игла ли? Ама ха! Защо Борисив не въведе насилствено бодене? Много лесно е да се плюе като преидзборна агитация, но в слувая, въпреки, че не харесвам Радев, много се дразня на подобни сквернословия! И да, в България сме по-добре с Ковид от много други държави, с по над 70% оваксани - Израел, Англия, и т.н
56
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре господин Герджиков,какво предлагате тогава за да се ограничи разпространението на тая гад,вариантите при ситуация когато имаме вече над пет хиляди новозаразени дневно не са твърде много!
55
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Нали все се сравнявате със Западна Европа по заплати и какво ли не, ами ето ви на запад над 80% ваксинирано население">>.....>Да не сме на 5 да ни подлъжеш така бе? Или по-скоро акъла ти толкова.
54
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните, хайде сега да ви видя като ви заболи кръст и г.з кой ще остане да ви лекува
53
5
 
11
 
! Отговори
Joro преди 2 години
Айде този, щом е толкова проветрен, той да облича престилката и да влиза в Ковид отделенията и да лекува.
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До сиромахЯвно и ти не си ползваш главата по предназначение.Защо гледате само кръчмите?И не става въпрос дали ще иде някой да пие.В тези кръчми работят хора които издържат себе си или семейства.Те какво да правят като не работят?