Проф. Герджиков: Зелените сертификати трябва да се отложат

"Правителството на Румен Радев не направи нищо за шест месеца"
20 окт 2021 16:10, Ния Христова
170
Проф. Герджиков: Зелените сертификати трябва да се отложат
Снимка: БГНЕС
Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков настоява служебният кабинет, който бе назначен от Румен Радев, да отмени изискването на зелените сертификати за достъп до различни дейности на закрити пространства.
 
"Изискването за зелен сертификат е възможно само при висока степен за ваксиниране. Правителството, назначено от Румен Радев, не направи нищо за шест месеца за повишаване процента на ваксинирани и тази заповед изглежда сякаш е за друга държава. Заповедта на здравния министър означава, че цели сектори на икономиката утре ще спрат работа. Още по-лошо е, че от утре лекарите и здравните работници, които нямат сертификат, не могат да работят. Оставаме без лекари. Призовавам министър Кацаров да отмени заповедта си или да отложи влизането й в сила. Призовавам и г-н Радев за възстановаване работата на Националния оперативен щаб, защото очевидно изпълнителната власт не се справя със здравната криза", каза проф. Герджиков, цитиран от БГНЕС. 
 
Проф. Герджиков изрази мнение, че мерките трябва да бъдат преосмислени и съгласувани със засегнатите страни, както и да се предвидят сериозни компенсации за тези сектори.
Още по темата
 
"Служебният кабинет и президентът Румен Радев закъсняха и вместо управляващите да наблегнат на мащабна кампания за ваксиниране и за по-добро информиране на гражданите за ползите от ваксините, бяха пропуснати по-спокойните летни месеци и сега отново здравната система е на ръба, и не може да се справи с приемането в болници на всички пациенти, за които е необходимо специализирано лечение", отбеляза кандидатът за президент. 
 
Проф. Герджиков смята и че управляващите трябва да възстановят дейността на Националния оперативен щаб, както и внимателно да се анализират данните за заболеваемостта, проблемите в здравната система и държавата да започне да гарантира лечение за всеки пациент. 
 
"Бездействието на властта е престъпно, струва човешки животи и ще остави без доходи в най-тежките зимни месеци хиляди българи", коментира проф. Герджиков, цитиран от пресцентъра на издигналия кандидатурата му Инициативен комитет.
 
Днес кандидат-президентската двойка се срещна с кмета на община Пазарджик Тодор Попов, водача на листата ГЕРБ-СДС за района - Екатерина Захариева и кандидати за народни представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе вие наистина ли сте толкова т.ъ.пи драскачите тука ?!? Човека ви казва истината и при какви обстоятелства може да се въведе зеления сертификат и че за момента е невъзможно, защото процента на ваксинирани е нисък - 20%. Ест че той е за ваксините, но тази мярка приложена към днешния момент е безумие. Има други решения, които могата да се вземат. Нито е антиваксър, нито е против мерки. Значи вие драскачи сте за зелен сертификат, така ли ?
50
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Засрами се професоре! Излагаш се! Интелигентен човек си а говориш като като еднокнижния Борисов! Уж си за обединения, помиряване, а злословиш срещу Президента и Служебния кабинет! Същия си като лидера си (с малко л) А този "полковник" който се крие зад теб, е от декоративните полковници, които битка не знаят, а търкат меките столове в канцеларията и ровят в интернет.Госпожата е полковник, колкото и Кубрат Пулев е офицер-нали и на него му дадоха декоративно звание.Срам за Армията сте!
49
7
 
18
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
Предизборен популизъм. Ще се отложат ама........ ако го изберат. Ама надали.
48
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека да остане,но всеки ден хората сблъсквайки се с тази годост,която вреди и пречи живота им,и всичко това заради продажни политици ще избухне черешовото топче. То не бяха измами,кражби,инфлация,маски, лъжи,менте избори, висок, ток,парно,ликвидация на почти всички сфери на държавата сега и сертификат,за да се чувстваш български гражданин,и то срещу съмнителна инжекция. Вие се шетувате сигурно.
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и довечера Радев като отмени заповедта и уволни Кацаров, какво че говорите бе, получи такава възможност а се издъни тотално
46
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Факта че си се подложил на един крадец,говори достатъчно за твоята особа!Така че, Много молим,когато хората се опитват да правят нещо полезно макар и закъсняло,наведените кандидат президенти да замълчат!!
45
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Нали все се сравнявате със Западна Европа по заплати и какво ли не, ами ето ви на запад над 80% ваксинирано население и вече ни се присмиват"--------------Аз не се сравнявам със Запада, даже се дразня изключително много от това.
44
2
 
5
 
! Отговори
ъъъ до 31 преди 2 години
Ама ти и по време на войните ли работИ в крематориума?
43
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя наистина е много зле, такава възможност получава от Радев и вместо да се обяви твърдо против сертификатите, той за отлагане говори:))) направо зорлем карате хората да гласуват за Дългия, няма какво да кажа повече
42
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 23 До 11 "Изказването му във всеки случай е по-умно от сегашната министерска заповед." Умно е до толкова ,че в момента който кандидат президент / партия се обяви против сертификатите ,печели гласове . А и с "половин уста " казва да се отложи ,не да отпадне завинаги .
41
4
 
10
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
За кога да се отложат, сладурче, за след изборите ли? Айде, мерси за гражданската позиция, ама нема нужда. Да имаш предвид обаче, че след изборите пак ще трябва да се удължава срока на действие на ваксините, според мен този път това би трябвало да стане с Президентски указ, за по-голяма сигурност и безопасност за стадото.
40
7
 
13
 
! Отговори
сиромах преди 2 години
Може да имаш 5 тапии за професор и пак да си обикновен овчар!Само за да плюе тоя *** за мене човек е готов да се рискува живота на хиляди и после да хули още по-ожесточено,че не се вземат навременни мерки!Няма да се съкрати живота на хората,ако отложат с два-три дни пийването в компания,но със сигурност ще обикалят около болниците като кучета край касапница и ще хленчат,че няма места!Язък Ви за дипломите професорееее!
39
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде в тия мерки видяхте бездействие господин Наведен Кандидат президент?Закъснение Да,ама бездействие Не!!!
38
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Послушко, кажи го на болните в болниците. Не може чергата ти да гори, а ти да легнеш да спиш. Това няма да ти донесе повече гласове.
37
3
 
22
 
! Отговори
ФОКУС-МОКУС? преди 2 години
Много чудно и странно явление!Значи, когато доктори свързани с определени партии които обаче не са на власт критикуват властта, те са истински противници на мерки и ваксини, яростни защитници на човешките права. Когато същите тези доктори (Кацаров) застанат на власт, те се отмятат и казват че се били заблудили, и че масовото ваксиниране било почти задължително.В същото време обаче, бивши министри, вече в опозиция (Костадин Ангелов), които са агитирали за ваксините сега стават против???
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вкарат ли сертификат да мога да бачкам и за хранителните магазини,ке стана известен като Ицо Стоичков модерния ляв!!
35
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Танас и той,барабар Петко с мъжете.
34
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мого да повярвам този ректор какви ги плещи. Как да гласуваш послв за него?!Въпроса да е яхне вълната, ***...
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горбачов
32
2
 
16
 
! Отговори
Чао мутри преди 2 години
Мутри вън....