ЕМА: Бустерна доза може да се поставя и от ваксината на "Модерна"

Това може да става най-малко 6 месеца след втората доза
Обновена: 25 окт 2021 23:00 | 25 окт 2021 23:00, Веселина Йорданова
99
ЕМА: Бустерна доза може да се поставя и от ваксината на "Модерна"
Снимка: БГНЕС

Европейската агенция по лекарствата заяви, че проучването й е показало, че подсилващи дози от ваксината 'Модерна" може да бъдат поставяни на лица, навършили 18 години, най-малко шест месеца след втората доза, предаде Ройтерс.

По-рано този месец здравните власти на ЕС одобриха поставянето на бустерни дози от ваксината на "Пфайзер" и препоръчаха поставянето на бустерни дози от "Пфайзер" или "Модерна" на лицата с отслабена имунна система.

Страните членки бяха оставени да решават сами дали останалите граждани трябва да получат подсилваща доза.
Европейската агенция по лекарствата заяви днес, че провеждането на кампаниите за ваксинация остава от компетенцията на националните здравни власти.

Подложени на натиск да съживят икономическата си активност, да се борят с по-заразния вариант Делта и да избегнат локдауни през зимата, няколко страни членки започнаха кампании за поставянето на бустерни дози, преди агенцията да обяви препоръките си. В различните държави бяха възприети различни подходи кой има право на бустерна доза.

ЕАЛ обяви, че следи риска от поява на много рядко срещани странични ефекти след поставянето на бустерни дози.
САЩ разрешиха поставяне на бустерни дози от ваксините на "Пфайзер", "Модерна" и "Джонсън и Джонсън", припомня Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на модерна явно не е продадено количеството и до изчерпване с нея, после астрата за тромби и така докато се любуват на иглите и сертификатите :)
15
4
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КАКВИ ВЕЛИКИ ВАКСИНИ СА ТЕЯ НЕ Е ИСТИНА!!!! СЛАГАШ СИ ДВЕ ДОЗИ АМА НА ВСЕКИ 6 МЕСЕЦА ТРЯБВА ДА СИ СЛАГАШ ПО ОЩЕ 1 ДОЗА1(
14
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
който е играл на хорото сега ще си го доиграва, защото иначе ще пише, че не е взел бюстерицата и сертификата невалиден, а кат се е хванал да го бацат, ще си го бацат когат му кажат началниците и същите тия киснат и не излизат да се възползват от сертификата
13
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на опитна овца разбира се, че всичко може да се сложи ахахахахахахха
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам целият флакон наведнъж.
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Страните членки бяха оставени да решават сами дали останалите граждани трябва да получат подсилваща доза." <<<<<<< ------------------------ подсилете ги добре, и сертификат за марс им дайте да му се радват :)
10
2
 
22
 
! Отговори
КонсПирация преди 2 години
Фокусът не вече върху това колко абсурден фашистки инструмент за сегрегация е този "зелен" сертификат..и че не трябва да се приема за нищо на света..а дали наличието на антитела да се добавя или не..нормализираха го толкова елементарно..свободата ще остане в историята като несъществуващ блян някога..Отнеха ни свободата бавно и неусетно почти и никога няма да я върнат..ако не сте се събудили все още досега..Конспирация е всичко- в кавички..!! Събудете се !!1984 се случва пред очите ни нищо повече
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не участвам в ГМО експерименти с хора
8
0
 
16
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Ще си поставя третата доза га цъфне налъма.
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да му се наслаждават на сертификато, слагайте им всичко което може щом и това може хахахахаха е за тва не станах опитна лабораторна хахахахаха ваксъните вече даже в прав текст им го казват кво ще ги правят и как ще поемат всичко което някой си е казал хахаххаха
6
11
 
8
 
! Отговори
Ще си преди 2 години
Поставя третата доза на " Пфайзер - Бионтех" кото спазя препоръките на компанията производител, а именно от 6 до 8 месеца след поставяне на втората доза.
5
1
 
22
 
! Отговори
Един въпрос преди 2 години
Къде е прилепа заради който поробиха света?
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да питам,всички които се подведоха по "евтиното"кафе на Бидоня произведено от Астра Зенека,какъв ще си го-Сложат???
3
5
 
28
 
! Отговори
GMO преди 2 години
Bаксините на Файзер и Модерна, които са ГМО, имат ли разрешение за употреба както се изисква в Закона за генетично модифицирани организми? Или разрешение не трябва, защото са с изтекъл срок?
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
щом е вакса, всичко може :) тия опитните верно ги подкараха като овце стадо, всичко ще им насложат слоко, да видят кон боб яде ли :)
1
1
 
25
 
! Отговори
1984 преди 2 години
А 5тата кога?