Американското разузнаване: Произходът на COVID-19 никога няма да стане ясен

Не изключват и изтичане на вируса от лаборатория
129
Американското разузнаване: Произходът на COVID-19 никога няма да стане ясен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Представители на американското разузнаване признаха, че истинският произход на вируса на COVID-19 може никога да не стане ясен, пише БГНЕС.

Въпреки това от Националното разузнаване на САЩ (ODNI) заявиха, че най-вероятно теориите за предаване на вируса от животно на човек или изтичане на вируса от лаборатория, са „най-вероятни“.

Още по темата

От офиса обаче добавиха, че анализаторите не могат да се съгласят кое от двете е по-вероятно, и отказаха да коментират дали изобщо може да се направи окончателно заключение.

Според разузнавачите обаче теорията, че вирусът е изтекъл от лабораторията при направата на биологическо оръжие, не е правдоподобна, защото „поддръжниците на тази теория нямат директен достъп или каквито и да било доказателства от Института по вирусология в Ухан, Китай“. От разузнаването добавят още, че хората, които разпространяват тази теория, ще бъдат обвинени в оповестяване на фалшиви новини и дезинформация.

Според частни разузнавателни агенции теорията, че вирусът произхожда от природата, е най-правдоподобен, въпреки че никой досега не е намерил категорични доказателства за това.

В доклада на Националното разузнаване на САЩ, изготвен въз основа на докладите на четири различни разузнавателни агенции, се заключава, че „има ниска вероятност първоначално вирусът да е предаден от животно на човек“.

В доклада на пета агенция, разследваща произхода на вируса, пък се констатира, че „има вероятност“ първият заразен човек с вируса да „има нещо общо“ с лабораторията в Ухан. Докладът на Разузнаването също така посочва, че световната научна общност не разполага с „клинични проби или пълно разбиране на епидемиологичните данни от по-ранните случаи на COVID-19“, което затруднява учените да се обединят около една или друга теория.

Често Китай е критикуван за отказа от сътрудничество в разследванията на произхода на COVID-19. Доналд Тръмп, който беше президент на САЩ в първите месеци на пандемията, нарече заразата „китайски вирус“.

В отговор на доклада на разузнаването, китайското посолство във Вашингтон заяви пред агенция Ройтерс: „Ние подкрепяме научно обосновани усилия за проследяване на произхода на вируса, но се противопоставяме на опитите този въпрос да бъде политизиран".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: произходкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирусът е създаден за икономически цели. Следите водят към Банката за международни разплащания (BIS) в Щвейцария. Революциите се правят от банкерите, не от безработните по площадите. Затова произходът на вируса никога няма да стане известен. Както никога не стана ясно кой финансира Френската революция и Октомврийската революция. Тези революции се правят с много пари, не става със скачане по площадите.
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мистерията с Кенеди само че в световен мащаб.Две лаборатории като в Ухан в света, другия кьде беше ьь.
39
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то, че няма да признаят опита да сринат източната икономика и да си оправят фариралите държави, няма! Но поне глупаците от Китай дето са работили с тях, да спрат да бъдат *** и да не им позволяват втори такива изцепки. Защото целта е да бъдат съборени именно Китай и Русия. А това че света ще върви по дяволите, никой не го интересува. Така както не ги ивтересуваше и когато се спука финансовия балон и повлече всички към дъното. Писна ни. Света не е длъжен на задокеанските.
38
2
 
6
 
! Отговори
Чайниис пипъл преди 2 години
Социализъм - благата да се разпределят за всички по равно.
37
3
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ФАЩ НЕ СЕ СПРЯХА ДА ЛЪЖАТ!!!!!! СТРАХ ГИ Е, ЗАЩОТО ВСИЧКИ ПРОЕКТИ В УХАНСКАТА ЛАБОРАТОРИЯ СА ТЕХНИ И СЕ ПРИЗНА ВЕЧЕ, ЧЕ ИЗЛЕДВАНИЯТА ТАМ СА БИЛИ С КОРОНА ВИРУС И, ЧЕ ЕДНА ПРОБА ОТ 13 НА БРОЙ ЛИПСВАЛА! ФАЩ НЕ ИМ ПУКА, ЧЕ ЛЪЖАТ И НЕ СИ ПРИЗНАВАТ ДОРИ КОГАТО ГИ ХВАНАТ! НИТО ОСАМА БЕШЕ ВИНОВЕН ЗА КУЛИТЕ БЛИЗНАЦИ, НИТО САДАМ ИМАШЕ ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ , А СЕГА СЕ ОПИТВАТ ДА ПОТУЛЯТ И УХАНСКАТА ЛАБОРАТОРИЯ, ЧЕ НЯМА НИЩО ОБЩО!
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както и нито една държава във света не намери така наречения първи заразен
35
1
 
15
 
! Отговори
Adam преди 2 години
престъпника който държи монопола над информацията си замита следите:)
34
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С това изказване вече имаме отговора. Благодаря!
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е много ясно! Болните мозъци, създали това никога няма да бъдат обявени! Престъпление срещу човечествето е за смъртна присъда!
32
5
 
6
 
! Отговори
Одеве ебах преди 2 години
А преди това се изcpax.
31
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе всичко разбрахме, само не и това как така е естествен вирус. В природата няма вирус, който да мутра така. Това може да се случи само ако вируса е генно пипнат или ако се прави ваксинация по време на беснеенето му, наред с други настинки и вируси. Та излиза, че или вируса е създадено нарочно биологично оръжие или властите са некадърници с ваксинацията. Та кое от двете е извинете?!
30
0
 
11
 
! Отговори
Джо е Обиден преди 2 години
За друг освен за ЦРУ И ФБР
29
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой да си спомни друга такава кампания за масова ваксинация? Значи знаят нещо, което не казват. Най-вероятното е, че вируса убива стари и изхабени, а те защо трябва насила да се ваксинират???
28
1
 
3
 
! Отговори
Фрактал преди 2 години
Да ви го поставя, Чрез тургане!
27
7
 
3
 
! Отговори
Лекарства за нос преди 2 години
пишеме в гугъл "лаборатория" "вирус" и "взорвалась" и четеме за новосибирская лаборатория вектор.
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да хвърлят боб.
25
1
 
21
 
! Отговори
В. преди 2 години
Да им пекая на разузнаването.
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как не знаете бе на мен лично един индийски доктор ми каза да си правя тест че имало Китайски вирус иначе няма да ме приемат в болницата в Сандански
23
3
 
44
 
! Отговори
Знае се. преди 2 години
Напротив. Вие го създадохте в лаборатория и нарочно го пуснахте на пазара в Ухан ! Ковид кризата беше един от начините да предизвикате огромна инфлация и да дръпнете ръчната спирачка на развиващите се икономики като Китай Русия Индия и дори Европа. Другата ви голяма полза от такава схема е че огромният ви финансов дълг се стопява от инфлацията а големите (американски) корпорации надуват печалбите ! Същият ефект се получава след първата и втората световни войни. Но не им стиска да направят трета
22
1
 
18
 
! Отговори
НА ТАМ преди 2 години
Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО. Ако е излязълОТ Лаборатория щи знаят що е това, но крият. И могат да направят ваксина.