Американското разузнаване: Произходът на COVID-19 никога няма да стане ясен

Не изключват и изтичане на вируса от лаборатория
129
Американското разузнаване: Произходът на COVID-19 никога няма да стане ясен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Представители на американското разузнаване признаха, че истинският произход на вируса на COVID-19 може никога да не стане ясен, пише БГНЕС.

Въпреки това от Националното разузнаване на САЩ (ODNI) заявиха, че най-вероятно теориите за предаване на вируса от животно на човек или изтичане на вируса от лаборатория, са „най-вероятни“.

Още по темата

От офиса обаче добавиха, че анализаторите не могат да се съгласят кое от двете е по-вероятно, и отказаха да коментират дали изобщо може да се направи окончателно заключение.

Според разузнавачите обаче теорията, че вирусът е изтекъл от лабораторията при направата на биологическо оръжие, не е правдоподобна, защото „поддръжниците на тази теория нямат директен достъп или каквито и да било доказателства от Института по вирусология в Ухан, Китай“. От разузнаването добавят още, че хората, които разпространяват тази теория, ще бъдат обвинени в оповестяване на фалшиви новини и дезинформация.

Според частни разузнавателни агенции теорията, че вирусът произхожда от природата, е най-правдоподобен, въпреки че никой досега не е намерил категорични доказателства за това.

В доклада на Националното разузнаване на САЩ, изготвен въз основа на докладите на четири различни разузнавателни агенции, се заключава, че „има ниска вероятност първоначално вирусът да е предаден от животно на човек“.

В доклада на пета агенция, разследваща произхода на вируса, пък се констатира, че „има вероятност“ първият заразен човек с вируса да „има нещо общо“ с лабораторията в Ухан. Докладът на Разузнаването също така посочва, че световната научна общност не разполага с „клинични проби или пълно разбиране на епидемиологичните данни от по-ранните случаи на COVID-19“, което затруднява учените да се обединят около една или друга теория.

Често Китай е критикуван за отказа от сътрудничество в разследванията на произхода на COVID-19. Доналд Тръмп, който беше президент на САЩ в първите месеци на пандемията, нарече заразата „китайски вирус“.

В отговор на доклада на разузнаването, китайското посолство във Вашингтон заяви пред агенция Ройтерс: „Ние подкрепяме научно обосновани усилия за проследяване на произхода на вируса, но се противопоставяме на опитите този въпрос да бъде политизиран".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: произходкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
20
 
! Отговори
Александра преди 2 години
Който се меси в Божийте работи ще изпита гнева му.
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От животно на човек или от лаборатория са най- вероятни.Значи, остава да се изясни дали се е прехвърлило случайно или като научен опит и дали е излязло от лаборатория нарочно или след гаф.Ама за всеки случай, че размахаме сопата че ако нямаш нотариално заверено признание от Си Дзипон,ще те попилеем като враг на националната сигурност.
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, и в друга статия пак тук четем, Макрон бил казал, няма доказателства че Русия нарочно вдига цените на природния газ и с това ни рекетира.
58
2
 
4
 
! Отговори
Kur za Zuk преди 2 години
Meta, meta....
57
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 65 МОтира?!?!?! Пак неграмотентрол сте назначили :) Но пък разбира световната политика :) Китайците искали да си разреждат населението. Сигурно затова разрешиха семействата да имат второ дете и единствени спряха вируса.
56
0
 
18
 
! Отговори
Димитър преди 2 години
Сега като се заговори отново по форумите за китаеца с прилепа на пазара, излязоха с научна статия, че вирусът може и да е от лаборатория, случайно излязъл от там. Случайно някак гръмна и Чернобил, случайно паднаха и два небостъргача на 11.09. Толкова мащабни акции не стават случайно. Това са добре подготвени операции, за които се знае мотив, действие, последици. Оповестяването след година и половина на първоначалните действия не оневинява извършителите.
55
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога не казвай никога. И за кулите така бяхте скрили доклада, ама го разсекретихте. Малко късно, но се разбра.
54
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Китай град Ухан с население от 9 милиона тръгна вируса обаче скапаните болшевики пак обвиняват САЩ сякаш те имат някакво влияние в Затворен Комунистически Китай или пък достъп до Уханската Китайска Лаборатория където най умните комунисти създадоха тоя вирус и умишлено беше пуснат сред китайците защото населението е над 2 милиарда трябва да се разреди те се надяваха да го контролират но вируса мотира и го изпуснаха но вече им стана ясно че това е неконтролируемо
53
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига спекулации! Всички знаем, че е Путин! Точка! А ако не е той са марсианците!
52
2
 
23
 
! Отговори
Трудовакъ преди 2 години
Професор Люк Монтание (откривателят на вируса ХИВ и последващата болест СПИН, Нобелов лауреат) ясно каза, че произходът на вируса "Ковид-19" е изкуствен. Интересно е, че откривателят на т.н. ПСР - технология Кари Мълис, също носител на Нобелова награда винаги е твърдял, че с изобретението му се злоупотребява, че то не е пригодено за откриване и диагностика на коронавируси. Въпреки това, точно чрез ПСР-тестове сега се установява наличието на вируса "Ковид-19". Мълис "навреме" почина през 2019 г.
51
2
 
7
 
! Отговори
Сорос преди 2 години
Куп щамове ще има, за всички от сърце, продава и ваксина стария еврей.
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плъ.ховете убивайки милиони МЛАДИ бащи и майки създават армия радикализирани БЕЛИ младежи готови да им пуснат цар бомба един ден!
49
5
 
17
 
! Отговори
kireza преди 2 години
МНОГО ДАЖЕ Е ЯСЕН ПРОИЗХОДЪТ НА КОВИДА...ПО ВРЕМЕ НА СЪВМЕСТНИТЕ УЧЕНИЯ В ГРАД УХАН,АМЕРИКАНЕЦ НА ИМЕ АДАМ СМИТ ЗАРАЗЯВА ПРОДУКТИ НА ПАЗАРА В УХАН....ДРУГ АМЕРИКАНЕЦ ЗАРАЗЯВА В НОРВЕЖКИ РИБНИ СКЛАДОВЕ ПРОДУКЦИЯТА ЗА ИЗНОС...ТРЕТИ АДАМ СМИТ,СЛУЖАЩ ВЪВ ВОЕННАТА БАЗА В ИТАЛИЯ,ПУСКА ЗАРАЗАТА И ИТАЛИЯ СЕ ПРЕВРЪЩА В ЕВРОПЕЙСКИЯТ ЦЕНТЪР НА КОВИДА....ОТ ЯСНО ПО ЯСНО Е,ЧЕ ЦРУ ЗАРАЗЯВА СВЕТА СЪГЛАСНО ДОКТРИНАТА "ЗЛАТЕН МИЛИАРД",ЗА ДА НАМАЛЕЕ НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА...
48
0
 
10
 
! Отговори
Александър Литвак преди 2 години
Тези неща, които се случват сега са коментирани още през 57-*** на конференцията в Хънтсвил. Коментирани са и от трибуната на ООН от един виден представител на една видна фамилия преди 30 г. Същата тая фамилия е предоставила земята за построяването на сградата на ООН в Ню Йорк и пак по една "случайност" е създала CFR в НЮ през 1921. Тези неща ги пише и в докладите на римския клуб още от 60-те и 70-те години. Пише го и в Глобал 2000 репорт.
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Замисляли ли сте се какво ще стане с петродоларът, когато петролът започне да свършва? Доларът е фиатна пара и е вързан към петрола в момента, няма златно покритие. А почти всички други валути са вързани към долара. Защо създателят на биткойна също е неизвестен? А как ще се отвърже долара от нефта? Дали не трябва финансова революция? А дали тя не се случва в момента под прикритието на ковид криза?
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички плъ.хове които пуснаха тоя ГМО вирус и всички *** отричащи съществуването му заслужават ядрен холокост да ги избие до девето коляно!
45
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, което показа този вирус е стряскащо. Защото вече знаем, че новите войни ще се водят чрез биологично оръжие. Копелетата разбраха, че бомбите унищожават инфраструктурата и материалните придобивки и логично избраха война в която просто избиват ненужните им хора. Гадно и гнусно е. Но съм сигурна че всички държави разработват биологични оръжия. И ако до вчера са го правили като научен проект за защита, днес вече е военен проект за нападение. Пазете здравето си хора. Радвайте се на живота на пук
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
48.За френската и октомврийската е ясно.Лихварите.
43
7
 
5
 
! Отговори
мда преди 2 години
Няма никакъв вирус. Това е натравяне с храна, кемтрйлс, лекарства. Тровят ни по всякакъв начин.
42
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В световен мащаб трябва да се забрани такива опити на планетата.