Родители и учители протестираха срещу тестването в училище

Според недоволните тестването няма да спре пандемията
171
Родители и учители протестираха срещу тестването в училище
Снимка: БГНЕС

Родители и учители, които не са съгласни децата редовно да бъдат тествани за Сovid-19, като условие да се върнат в класните стаи и да учат присъствено, излязоха на протест в София.

Протестиращите изтъкват, че тестовете не са достоверни и няма да спрат пандемията и са против решението децата, чиито родители откажат тестване, да преминат само на дистанционно обучение.

Протестното шествие започна в 15 часа пред входа на НДК и продължи до Министерството на здравеопазването, Министерството на образованието и Президентството. За кратко беше блокирано движението по бул. "Цар Освободител", предаде БНР.

Преди това с възгласи "Оставка!" недоволните замеряха сградата на Министерството на здравеопазването с близалки, с което изразиха несъгласието си с този тип тестване на учениците. Участници в шествието заявиха, че Covid-19 не е опасен за децата и те трябва безпрепятствено да се върнат в клас.

Протести са организирани и във Варна, Велико Търново, Гоце Делчев, Монтана, Силистра, Стара Загора, Чепеларе и Ямбол.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: протесттестване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Учител. Ето това е един истински народен будител! Чест и почитания! С вас сме!
64
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
68 УМИРАТ СТАРЦИ! Недопустимо е да се посяга над децата за да не се ваксинират старците. Защо смелчагата министър не задължи всички над 60 г да се ваксинират, ако искат да излизат, а? А тества насилствено децата, които го карат леко? Защо се тормозят деца, заради страхливи старци, които освен всичко пълнят болниците и измират като пилци? Заради изборите, нали? Готови сте да издевателствате върху деца само да не вбесите избирателите си! Гнусни комунисти!
63
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата няма как да спазват социална дистанция, защото са деца! Какво лошо има да се тестват със щадящи тестове? Или те ще ходят болни на училище, а половината сектори на икономиката ще стоят затворени?! Учителите да дадат пример и да се ваксинират, след като работят с деца, трябва да спазват елементарни санитарни норми!
62
16
 
25
 
! Отговори
Учител преди 2 години
Учител съм. Нямам зелен сертификат. Няма и да се тествам два пъти седмично, никой не може да ме накара на сила да участвам в тази пародия. Но няма и да напусна работа, защото обичам работата си. Другата седмица отивам на работа, и ако не ме пуснат в сградата, ще бъда на двора на пейките, децата ще дойдат при мен. И ще направя така, защото от мен се очаква да давам пример.
61
3
 
5
 
! Отговори
до 72 преди 2 години
Сега вредните им навици и музикалните им вкусове ли позна по гледане на снимка бе? Даже сам не се усещаш как си добавяш елементи на художествена измислица.
60
2
 
1
 
! Отговори
Гостенин преди 2 години
До Тош 12Тези са безсмъртни!
59
14
 
11
 
! Отговори
До 66 преди 2 години
Умиращите всеки ден също ли са съчинени? Знаеш ли, че спират плановете операции? И да толерираме някакви родители, за които цигарките и чалгата са най-важни?!Няма да стане!
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 46И детето ти обядва дюнери, щото ти си във МОЛ-а на сладки приказки, нали?Вече сте непоносими!Айде пък и ние да сме имали деца! Пълна селяндурщина.Гневно, та Гневно!
57
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес ще е тест. След месец ще изискват родителите да правят тестовете задължително, защото на МЗ са им свършили парите. И който не може ще бъде изнуден да ваксинира детето си за да ходи на училище. Да не им позволяваме това, защото посегнат ли на децата, цялото общество е подчинено. Да смачкаме главата на змията преди да е скочила да хапе.
56
10
 
11
 
! Отговори
Тош 12 преди 2 години
Не е нормално деца да се тестват с PCR тестове, в случая обаче става въпрос за напълно безболезнени тестове! Не виждам какъв е проблема! Някой от простестиращите може ли да обясни какъв е проблема? На ден в България умират по 150 човека от вируса! Все едно една самолетна катастрофа всеки ден! Няма достатъчно медици и персонал в болниците! Това явно за тях не е проблем!
55
7
 
13
 
! Отговори
Кольо преди 2 години
А като им купувате близалки не ги ли стресира те. Самозабравили се лиг. ..-Ли и Лиг....льов-...ци,които не знаят какво искат.Просто си искат и нищо не предлагат.Вие давате ли си сметка,как възпитавате децата си бе,ще ги направите да са по-зле и от вас.А вие сте доста зле
54
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Днес с спорих с една майка на момиченце във втори клас!Същата храни детето си с кренвирши, но иначе пали цигара след цигара">>>>Аре стига си съчинявахте истории в движение, че ставате досадни вече бе!
53
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора без работа, това е то ...тръгнали на сладка приказка и да си придават обществено значим облик! Като хвана едно дърво, като хвана....
52
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези протестиращи са утайката от интелектуалния упадък на обществото !
51
7
 
9
 
! Отговори
До доктор Спок преди 2 години
Не безболезнен, а безполезен тест
50
10
 
11
 
! Отговори
Емо преди 2 години
Днес с спорих с една майка на момиченце във втори клас!Същата храни детето си с кренвирши, но иначе пали цигара след цигара и ти обяснява, че била против тестовете Мога да се хвана на бас, че горкото дете е по-умно от майка си!
49
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я ги подкарвайте и хич не ги бавете.До 4 клас със щадящи тестове.От 5клас в носа ! От какво ги пазите ? Утре що били станали обратни,разглезени,*** ...Едно време децата са вървели пеш в снега километри да стигнат до училище,после на нивата ,днес ги пазим от ТЕСТОВЕ.Еми кой ви е виновен тогава ? Не са "западните ценности" виновни.
48
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаптали, да излязат да протестират срещу консумацията на алкохол, тютюн и вредни храни от децата им в и покрай училищата!
47
14
 
14
 
! Отговори
Доктор Спок преди 2 години
Значи може да тъпчат децата си с ГМО храна и палмово масло, но да ги тестват с безопасен и безболезнен тест не можеИзключително *** народ, изключително ***
46
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Олеееее,милите те,ама как така ще им тестват децата.Може да им травмират джендърчетата.Да не им се наруши случайно менталното здраве.Те в 5 клас пропушват,псуват като каруцари,обиждат,те тръгнали да ги ПАЗЯТ от тестове.Пуууу....аман от *** в тая държава.Кво ще им стане ако ги тестват два пъти седмично бе ? Какво ? Ще им окапят зъбите ли ? Или ще им поникнат опашки ?