Мангъров: "Зелените сертификати" са дискриминационни

Репортажите от спешните COVID отделения са "цирк", заяви той
2 ное 2021 12:08, Ния Христова
832
Мангъров: "Зелените сертификати" са дискриминационни
Снимка: БГНЕС
"Тонът по време на този пик на Ковид-19 вълната е по-различен, защото просто ние не искаме да приемем даденостите. Мислим си, че ако се затворим и скрием, нещата ще преминат. От едно време ние винаги искаме да се снишим и да изчакаме нещата да отзвучат, категоричен бе той. - Просто в момента сме на върха на вълната и трябва да задържим още 1-2 седмици, докато нещата преминат". 
 
Това каза инфекционистът доц. Атанас Мангъров, цитиран от Bulgaria ON AIR.
 
"Смъртността е толкова висока днес, защото сме вторник, и във вторник се събират данните от двата почивни дни. Да не забравяме и това, което вече почна да звучи като опорка, че в една страна, която в спокойно време е била винаги начело по смъртност, защо трябва да очакваме във време на едно такова природно бедствие да се случва нещо по-различно? Хората са напълно прави да протестират, защото тези "зелени сертификати" от епидемиологична гледна точка са напълно безсмислени. Те бяха замислени по времето когато се считаше, че тези ваксини ще успеят да създадат групов имунитет, но впоследствие се оказа, че това не става и в момента се вижда, че хората, които са ваксинирани, са способни да се заразяват и съответно да заразяват други хора. Тоест, от тази гледна точка да се дава възможност на хората, които са ваксинирани да се движат свободно, да посещават заведения е напълно безсмислено", допълни той.
 
Доц. Мангъров определи задължителните "зелени сертификати" за дискриминация.
Още по темата
 
"Абсолютно безсмислено е всички останали да се държат затворени и да се ограничават. Също така, децата трябва да тръгнат на училище, защото те са тази част от населението, през които тази инфекция трябва да премине", каза още той, цитиран от "Фокус".
 
"Щадящите тестове тип "близалка" за малките ученици са напълно безсмислени и ненужни", категоричен бе експертът. 
 
Относно възможността за въвеждане на локдаун само за неваксинираните доц. Мангъров каза: 
 
"Ако това се случи, то ще доведе до много голямо социално напрежение, защото това си е чиста дискриминация. Просто, ако някой реши да прави това, ще си вкара страхотен автогол. Още повече, че то е напълно безсмислено от епидемиологична гледна точка, защото тези, които са ваксинирани, те се заразяват и могат да разпространяват инфекцията не по-лошо от тези, които са неваксинирани. Всъщност, тези, които са напълно защитени и не могат да разпространяват инфекцията, са тези, които са я прекарали по естествен път".
 
Доц. Мангъров определи репортажите от COVID отделенията в столицата като "цирк".
 
"Аз искам да попитам само: защо тези хора, които бяха там, става дума за лекарите и въобще медицинския персонал, защо бяха люто маскирани и забулени? Това са хора, които или са ваксинирани, или са преболедували. Тоест, защо беше нужен този цирк? Ние в нашата клиника не работим по този начин много отдавна. Просто, това беше едно представление, чиято цел беше да сплаши хората", смята той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


832
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
640
0
 
6
 
! Отговори
до 700 преди 2 години
от къде този късмет,ако се случи трябва да се вдига банкет
639
45
 
21
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
Това човече е заплаха за националната сигурност и здравето на населението. Прокуратурата няма ли да се самосезира. И не знам кои са тези анти медии, които му дават трибуна за бълнуванията му.
638
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не се направи репортаж от клиниката на доц. Мангъров? Нека да се покаже как се провежда лечението там или наистина се дават само режисирани кадри на облечени като космонавти медици.
637
33
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масов убиец!
636
12
 
35
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
До Solar Power, - Каквото е казал е било вярно. Ако нямаше мерки и локдауни да сме забравили за вируса отдавна. И да имаме вече групов имунитет. И Мангъров не е имал предвид че вируса ще изчезне напълно, а че ще е както всеки сезонен грип. А грип не е изчезвал. С тези 'ваксини' 60%, 70%, 80% 90% не дори 100% ваксинирано население със сертификати, не се създава групов имунитет. В Ирландия с 99.7% 'ваксинирани', е взрив на ковид като никога до сега. А преди това подобно и в Израел.
635
5
 
24
 
! Отговори
Яве преди 2 години
Един въпрос ме гложди вече три седмици. Къде е Кунчев? Сега трябваше да е най-щастлив и да се вихри по платените медии. Да не е ритнал камбаната?
634
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ваксърите са се активирали,колко сребърника ви плащат за агитация на отровата
633
10
 
27
 
! Отговори
Мачкай преди 2 години
Мачкай Фашистите, напролет цялата тази ковид мафия в затвора. След време ще има паметник на Мангъров поне 50 метра висок.
632
27
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До да: Е ти вярваш ли му на този ? Нали обеща да си хвърли дипломата миналата година ако не изчезне вируса до декември. Е не изчезна. Мангъров излъга. Дали не лъже и ,че няма вирус ? Не е лошо когато човек сгреши да си признае това !
631
10
 
25
 
! Отговори
да преди 2 години
евала !!! прави ги луди и само с едно изказване :))) после една седмица самички си приказват всичките кухи "светила" от ЕксЩаба
630
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ай,тоя пак изпълзе
629
26
 
10
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Първо да си хвърли дипломата :) Така обеща миналата година,че до края на 2020-та вирус няма да има. Това е най-обикновен грип според "великия" Мангъров ... Само ,че нормално умират между 108-110 хиляди на година а през 2020-та умряха 124 хиляди. Тази година ще се още повече. Няма грип ... мда ... хвърляй дипломата ! Подлъга маса възрастни хора !
628
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глобете го тоя псевдодоктор 100 000 лева да си затвори мръсната уста-да спре да говори глупости. Ама стига сте го пускали, че и вие ще загазите.
627
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От сектата на комуноидите русофили. Патологични лъжци, кремълски държанки и дегeнерати.
626
19
 
12
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Този на процент ли е в погребалните агенции?
625
4
 
18
 
! Отговори
Идеалист преди 2 години
Миналата седмица пътувах до Гърция. Никой на гръцката граница не обърна внимание на Зелените сертификати. Там няма истерия, няма бандитски хотели край морето. Държавата се е погрижила за всеки да има малък бизнес. Тук държавата ни е бандитска и е против интересите на населението си. Политиците ни са отвратителна ***. Нямам довери в никого. Сегашните избори, ще са голям провал, по-голям от предходните!
624
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убиец!
623
21
 
15
 
! Отговори
Смърт след повтаряне преди 2 години
До Б. Г.Миналата седмица почина приятел от повторно прекарване на Ковид.Без съпътстващи заболявания.Спортен тип и със средства.Но без ваксиниране.Точка!
622
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те верно май и от Гоцевата партия го изгониха тоя мошеник. Даже и уриниращият във фонтани го разлюби, а им беше в листите. Щом и тия не го искат, имайте предвид за какъв мошеник става дума.
621
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя след като го изгониха от всякъде,очаквам да го вземат в умрялата Атака на Сидеров.