Мангъров: "Зелените сертификати" са дискриминационни

Репортажите от спешните COVID отделения са "цирк", заяви той
2 ное 2021 12:08, Ния Христова
832
Мангъров: "Зелените сертификати" са дискриминационни
Снимка: БГНЕС
"Тонът по време на този пик на Ковид-19 вълната е по-различен, защото просто ние не искаме да приемем даденостите. Мислим си, че ако се затворим и скрием, нещата ще преминат. От едно време ние винаги искаме да се снишим и да изчакаме нещата да отзвучат, категоричен бе той. - Просто в момента сме на върха на вълната и трябва да задържим още 1-2 седмици, докато нещата преминат". 
 
Това каза инфекционистът доц. Атанас Мангъров, цитиран от Bulgaria ON AIR.
 
"Смъртността е толкова висока днес, защото сме вторник, и във вторник се събират данните от двата почивни дни. Да не забравяме и това, което вече почна да звучи като опорка, че в една страна, която в спокойно време е била винаги начело по смъртност, защо трябва да очакваме във време на едно такова природно бедствие да се случва нещо по-различно? Хората са напълно прави да протестират, защото тези "зелени сертификати" от епидемиологична гледна точка са напълно безсмислени. Те бяха замислени по времето когато се считаше, че тези ваксини ще успеят да създадат групов имунитет, но впоследствие се оказа, че това не става и в момента се вижда, че хората, които са ваксинирани, са способни да се заразяват и съответно да заразяват други хора. Тоест, от тази гледна точка да се дава възможност на хората, които са ваксинирани да се движат свободно, да посещават заведения е напълно безсмислено", допълни той.
 
Доц. Мангъров определи задължителните "зелени сертификати" за дискриминация.
Още по темата
 
"Абсолютно безсмислено е всички останали да се държат затворени и да се ограничават. Също така, децата трябва да тръгнат на училище, защото те са тази част от населението, през които тази инфекция трябва да премине", каза още той, цитиран от "Фокус".
 
"Щадящите тестове тип "близалка" за малките ученици са напълно безсмислени и ненужни", категоричен бе експертът. 
 
Относно възможността за въвеждане на локдаун само за неваксинираните доц. Мангъров каза: 
 
"Ако това се случи, то ще доведе до много голямо социално напрежение, защото това си е чиста дискриминация. Просто, ако някой реши да прави това, ще си вкара страхотен автогол. Още повече, че то е напълно безсмислено от епидемиологична гледна точка, защото тези, които са ваксинирани, те се заразяват и могат да разпространяват инфекцията не по-лошо от тези, които са неваксинирани. Всъщност, тези, които са напълно защитени и не могат да разпространяват инфекцията, са тези, които са я прекарали по естествен път".
 
Доц. Мангъров определи репортажите от COVID отделенията в столицата като "цирк".
 
"Аз искам да попитам само: защо тези хора, които бяха там, става дума за лекарите и въобще медицинския персонал, защо бяха люто маскирани и забулени? Това са хора, които или са ваксинирани, или са преболедували. Тоест, защо беше нужен този цирк? Ние в нашата клиника не работим по този начин много отдавна. Просто, това беше едно представление, чиято цел беше да сплаши хората", смята той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


832
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
620
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шарлатанин от партията на Гоце.
619
3
 
6
 
! Отговори
.... преди 2 години
Който смята друг за луд, да се сети за проекцията....
618
10
 
18
 
! Отговори
Б. Г. преди 2 години
Мангъров казва, че който не се чувства достатъчно здрав, да се ваксинира.Много пъти го е казвал.Досега някой, който е преболедувал вируса, да се е заразил пак и да е умрял?! А?! Има ли?!!!Всеки, който не е изкарал вируса, трябва да знае дали състоянието му е достатъчно добро, за да изкара вируса без ваксина. Всеки си е най-добрия лекар.Това, че много здрави неваксинирани хора били починали не виждам, защо да е вярно....
617
11
 
23
 
! Отговори
ммм преди 2 години
браво
616
16
 
32
 
! Отговори
ммм преди 2 години
Браво Мангъров
615
18
 
28
 
! Отговори
ммм преди 2 години
прав е Мангъров!
614
16
 
24
 
! Отговори
ммм преди 2 години
прав е Мангъра !
613
15
 
24
 
! Отговори
ммм преди 2 години
прав е Мангъра в случая !
612
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проси си за при бай Ставри компанията ..
611
25
 
24
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Щетите, които нанася мангалов на българското население са огромни. Запушете устата на това старче, българи.
610
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксърску селяндурчета прости престанете да заливате с помия малкото истинските мъже. Отворете си очите и мозъците затъпяли.
609
5
 
16
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 2 години
...istinata e ,che v stranata na slepcite,tozi koito vijda biva anatemosvan !!! Poklon pred hora -lekari kado dochent Mangarov !!!
608
15
 
3
 
! Отговори
Мангър преди 2 години
Споко беее... останаха още малко сухи съчки . До две седмици ще изгорят и всичко ще е на 6 !
607
20
 
15
 
! Отговори
Bob преди 2 години
Този трябва да бъде съден..
606
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров ще стане нарицателно за профaн, а как се е добрал до доцент е проблем на българската академична общност.
605
13
 
14
 
! Отговори
МАНГЪРЯН преди 2 години
ти си един от първите които трябва да отидат в затвора
604
14
 
7
 
! Отговори
В В преди 2 години
Мангъров ще стане професор .
603
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото приемливо решение е спиране на епидемията. При неваксинираните над 80 години умира един на всеки шест заразени, при по-младите са по-малко, но пак са прекалено много. Ако всички се заразим, бог знае колко народ ще си отиде, може би над половин милион. Спирането на епидемията става с подходящи мерки - маски, дистанция, хигиена и разбира се ваксиниране,може и други според ситуацията.
602
27
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как е възможно този масов убиец да продължава да лекува?!!! А той лекува деца!!!
601
24
 
17
 
! Отговори
VAX преди 2 години
Хей, докторе, затвори си мръсната, гнусна уста.. замълчи!!! Заради такива като теб няма да излезем от този порочен кръг още не знам колко години.. *** народ, *** нация.. чалга анархия.. Извинявам се на всички интелигентни, състрадателни, добри и отговорни българи!