Мангъров: "Зелените сертификати" са дискриминационни

Репортажите от спешните COVID отделения са "цирк", заяви той
2 ное 2021 12:08, Ния Христова
832
Мангъров: "Зелените сертификати" са дискриминационни
Снимка: БГНЕС
"Тонът по време на този пик на Ковид-19 вълната е по-различен, защото просто ние не искаме да приемем даденостите. Мислим си, че ако се затворим и скрием, нещата ще преминат. От едно време ние винаги искаме да се снишим и да изчакаме нещата да отзвучат, категоричен бе той. - Просто в момента сме на върха на вълната и трябва да задържим още 1-2 седмици, докато нещата преминат". 
 
Това каза инфекционистът доц. Атанас Мангъров, цитиран от Bulgaria ON AIR.
 
"Смъртността е толкова висока днес, защото сме вторник, и във вторник се събират данните от двата почивни дни. Да не забравяме и това, което вече почна да звучи като опорка, че в една страна, която в спокойно време е била винаги начело по смъртност, защо трябва да очакваме във време на едно такова природно бедствие да се случва нещо по-различно? Хората са напълно прави да протестират, защото тези "зелени сертификати" от епидемиологична гледна точка са напълно безсмислени. Те бяха замислени по времето когато се считаше, че тези ваксини ще успеят да създадат групов имунитет, но впоследствие се оказа, че това не става и в момента се вижда, че хората, които са ваксинирани, са способни да се заразяват и съответно да заразяват други хора. Тоест, от тази гледна точка да се дава възможност на хората, които са ваксинирани да се движат свободно, да посещават заведения е напълно безсмислено", допълни той.
 
Доц. Мангъров определи задължителните "зелени сертификати" за дискриминация.
Още по темата
 
"Абсолютно безсмислено е всички останали да се държат затворени и да се ограничават. Също така, децата трябва да тръгнат на училище, защото те са тази част от населението, през които тази инфекция трябва да премине", каза още той, цитиран от "Фокус".
 
"Щадящите тестове тип "близалка" за малките ученици са напълно безсмислени и ненужни", категоричен бе експертът. 
 
Относно възможността за въвеждане на локдаун само за неваксинираните доц. Мангъров каза: 
 
"Ако това се случи, то ще доведе до много голямо социално напрежение, защото това си е чиста дискриминация. Просто, ако някой реши да прави това, ще си вкара страхотен автогол. Още повече, че то е напълно безсмислено от епидемиологична гледна точка, защото тези, които са ваксинирани, те се заразяват и могат да разпространяват инфекцията не по-лошо от тези, които са неваксинирани. Всъщност, тези, които са напълно защитени и не могат да разпространяват инфекцията, са тези, които са я прекарали по естествен път".
 
Доц. Мангъров определи репортажите от COVID отделенията в столицата като "цирк".
 
"Аз искам да попитам само: защо тези хора, които бяха там, става дума за лекарите и въобще медицинския персонал, защо бяха люто маскирани и забулени? Това са хора, които или са ваксинирани, или са преболедували. Тоест, защо беше нужен този цирк? Ние в нашата клиника не работим по този начин много отдавна. Просто, това беше едно представление, чиято цел беше да сплаши хората", смята той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


832
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
600
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки ден, жертвите са толкова, все едно един средно голям пътнически самолет се е разбил. Този шарлатанин и бизнесмен-политик е един от виновниците.
599
12
 
10
 
! Отговори
В. преди 2 години
Ще повярвам на агитаторите когато видя че ваксинирят децата и внуците си.
598
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този несмислен екземпляр плямпа неща, които устройват банкянския пожарникар и повечето герберски служители от държавната и общинската администрация и затова медиите му дават място за леко налудничавите му изказвания. Като се установи правителство на противниците на ББ всичко ще си отиде на мястото. ББ все още разчита на ЕНП, но САЩ отдавна са го отписали. Така че приказвайте си, г-да гербери, докато медиите ви дават поле за изява. Сетне вашият вожд ще отиде да си гледа каракачанките и магнолията
597
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България нещата никога не стават по лесния начин, за огромно съжаление. Ще трябва да се дадат още десетина хиляди ненужни жертви (това ще стане около нова година или до средата на януари) и тогава почти няма да има антиваксърско семейство, което да не е погребало роднина. Тогава ще започне да ви работи малко по малко мозъка, но ще бъде късно. Жалко за хората.
596
8
 
3
 
! Отговори
izh преди 2 години
Комуносайтчето смело пробутва врели-некипели, та ситуацията в държавата да се сведе до невъзможност за нормално състояние. Дали ще е Джангър-Мангър, дали ще трият някой друг коментар - когато чорбаджиите им се облажават от кражби и за журналята ще има трохички. Пък и избори идат. Още една година комунофекалии на власт, и понеже няма закрита държава, ще има търкалящи се глави с петолъчки на челото по улиците
595
23
 
12
 
! Отговори
До 646 преди 2 години
Или лъжеш или не си наясно. Не си се заразил от ваксиниран защото няма описан случай (от стотици милиони) в който симптомите да се проявяват на следващия ден. Такива сте антиваксърите-лъжци и разпространители на фалшиви новини, за което ще носите и наказателна отговорност, воглаве с тоя изверг Мангъров.
594
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров е прав! Всичко, което казва, е азбучна истина в медицината, доказана многократно през годините! Проблемът сега е, че пандемията е умишлена, а не е природен процес. Ако беше с нормален природен произход, досега да е утихнало всичко. Само че, измислиха и пуснаха Делта варианта, и ни разказаха играта...
593
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
заразих се от ваксиниран , без да знам минах у тях и после хоп на другия ден хреми кашлици пълна програма и ваксинирания не беше добре с едни кървясали очи
592
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мръсното българско правителство, пълно с продажници се надява да вземе пари от много набодени. Това прави европата вместо да прати доктори да помагат, ни порицават и плащат на нашите предатели да ни тровят
591
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
правилно, дискриминация и фашизъм
590
39
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров е мошеник!
589
6
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
РАДЕВ: И КВО КАТО СЪМ НАГЪЛ ПРЕСТЪПНИК! КВО ЩЕ МИ НАПРАВИТЕ, БЕ , КВО БЕ , КВО БЕ КВО БЕ!
588
3
 
10
 
! Отговори
Ало, ало... преди 2 години
До Solar PowerКво значи заемаш публичен ресурс? За солида на здравна система да си чувал? За задължително здравно осигуряване? Явно не. Казано накратко (като за твоя капацитет) - плащам за всички, заемам каквото ми трябва. Що не скочиш на някой пушач-хипертоник, ама очи в очи, че взема безплатни лекарство по каса? Не отговаряй, сетих се - страх те е, че ще те набера.
587
5
 
19
 
! Отговори
Вместо Дидо преди 2 години
До Solar Power:Ти си от редовните платене драскачи тук.Отговарям ти директно *** продажна:Никога не съм стъпвал в болница а на лекар съм ходил само за медицинско за работа.32г редовно внасяни здравни осигуровки и то не малки.Не ми говори точно ти дали ползвам твоя ресурс.Ти и мързеливи *** като теб ползвате моя.Ти ако си ваксиниран си също толкова опасен приносител колкото и аз.Разликата е че уж ти ще караш по-леко от мен този изкуствено създаден ковид .Слагай скафандъра и се скривай.
586
5
 
22
 
! Отговори
знаем преди 2 години
Но всички държавни структури са впрегнати в измамата. Само за тях не важи! Ще разпределят пари от Брюксел, иначе защо ще се пънат? Пък и това служебно правителство не носи отговорност, могат да си крадът на воля.
585
24
 
21
 
! Отговори
БЕЗСРАМНИК преди 2 години
Този изверг нарече вашите родители "сухи съчки". Това са за него възрастните хора, подпалки!!! Заради него си отидоха хиляди възрастни (и не само) хора, които днес можеха още да радват роднините и близките си.
584
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Мангъров! Стопи електората на БСП и АБВ с 10% само с приказки.
583
2
 
16
 
! Отговори
Черен сертификат преди 2 години
Така нареченият инструмент за сегрегация и иглите- три 5 10 дози бяха измислени още много преди началото на пЛандемията..
582
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали сертификатът ви беше за 14 дни въведен??!?Фашисти
581
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно му намаляха кандидатите за частни прегледи по 200лв, та пак излезе по медиите.